Bir e-ticaret şirketi neden iflas eder?

eticaret sirketi iflas

E-ticaret sektöründe iflas eden ve faaliyetlerini sonlandıran birçok şirket bulunuyor. Sektörde tutunamamak, sektörün yeterince büyük olmaması, istenen satış rakamlarına ulaşılamaması ve daha birçok farklı neden e-ticaret şirketlerinin iflas etmesine neden olabiliyor.

E-ticarette başarılı olmak önemli olduğu kadar uzun soluklu olmak da bir o kadar önemli. İşe başlarken doğru adımların atılması, doğru stratejilerin ve iş planının hazırlanması e-ticarette başarılı ve uzun soluklu olmanın başlıca elementleri.

Ancak bu planlar yapılmadığı zaman ya da dış etkenler devreye girdiğinde şirketler kepenk kapatmak zorunda kalabiliyor. Peki, şirketleri iflasa iten nedenler neler?

Pazarın yeterince büyük olmaması

E-ticaret sektörüne giriş yaparken, hizmet vermeyi planladığınız pazarın büyüklüğünü de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer bu pazar yeterince büyük değilse bu size uzun vadede zarar verebilir.

İşe başlamadan önce detaylı bir pazar araştırması yapmak bu nedenle çok önemli. Bu pazarın hacminin ne kadar olduğu, tüketicilerin internetten alışveriş alışkanlıklarının ele alınması, pazarın ilerleyen dönemlerde ne kadar büyüyeceği ya da küçüleceği gibi araştırmaların yapılması, e-ticaret şirketinizin uzun soluklu olabilmesi için oldukça önemli.

Pazar yeterli hacme ulaşmamışsa ve siz burada satış yapmaya çalışıyorsanız, yaptığınız yatırımların geri dönüşlerini alamaz, satışlarınızı artıramaz ve bir süre sonra zarar etmeye başlarsınız. Bu da şirketinizi iflasa yönlendirebilir.

Rekabet ortamında tutunamamak

Bir diğer sorun ise rekabet ortamında tutunamamak. Türkiye e-ticaret sektörü son yıllarda hızlı bir şekilde büyüdü ve birçok yeni oyuncu bu pazardaki yerini aldı. Ancak sektörün hızlı bir şekilde büyümesi de rekabet ortamını daha da kızıştırdı.

Aynı sektörde ve dikeyde hizmet veren birçok firmanın hizmet veriyor olması, işleri daha da zorlaştırıyor. Tüketicileri kendi markanıza çekebilmek için yeterli reklam ve pazarlama çalışması yapmadığınız takdirde isminizi duyuramıyorsunuz.

Tanıtım stratejisinin yanı sıra sektörde çok fazla şirket olduğu için, her firma düşük fiyat politikası uyguluyor ve bu da tabii ki bir süre sonra karlılığın azalmasına neden oluyor. Verilen hizmet kalitesini artırmayıp sadece fiyat politikasıyla öne çıkıldığında da tüm firmalar fiyatlarını düşürmek zorunda kalıyorlar ve bu da karlılığın düşmesine neden olarak sektöre zarar veriyor.

Yeterli maddi gücü olmayan şirketler de karlılıkları azaldıkları için bir süre sonra zararına satış yapmaya başlıyorlar ve bu da tabii ki iflaslara neden oluyor.

Pazarı, tüketicilerin ihtiyaçlarını ve satın alma alışkanlıklarını anlamamak

Bir e-ticaret sitesi açmak ve ürünlerinizi satışa sunmak oldukça kolay. Ancak işler sadece bir site açmakla bitmiyor. Yukarıda bahsettiğimiz pazar analizinin yapılmasının yanı sıra tüketici alışkanlıklarının da analizinin yapılması lazım.

Şirket olarak tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını ve isteklerini de bilmeniz gerekiyor. Sattığınız ürünleri tüketiciler ne sıklıkta satın alıyor, bu ürünleri fiziki mağazalardan mı yoksa internetten mi satın almayı tercih ediyorlar, tüketicilerin bir internet sitesinden beklentileri ne gibi soruların yanıtlarını biliyor olmanız gerekiyor. Bu soruların yanıtlarını sektöre girmeden önce bilmeniz oldukça önemli. Aksi takdirde doğru bir analiz yapmadan tüketicilere ulaşmaya çalıştığınızda beklediğiniz sonuçları alamıyorsunuz ve bu da şirketinizin iflas etmesine sebep olabiliyor.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Nakit akışı sağlayamamak

Nakit akışı sağlayamamak da şirketlerin iflas etmesine neden olan bir diğer sebep. Şirketinizi kurarken belli bir sermayeye ihtiyaç duyuyorsunuz; ancak şirketinizin uzun vade ayakta durabilmesi için de nakit akışına ihtiyacınız olacak.

Sattığınız ürünlerden elde ettiğiniz karın, şirketinizi ayakta tuttması, çalışanlarınızın maaşlarını ödemesi ve yeni ürünlerin tedariğini sağlaması gerekiyor. Ancak karlılığınız düşükse bir süre sonra masraflarınızı karşılayamadığınız için küçülmeye gidebilir ve bu süreci kontrol edemediğiniz takdirde işler iflas etmeye kadar gidebilir.

Çok hızlı büyüme

Çok hızlı büyüme de e-ticaret şirketlerinin düşmanlarından biri. Yavaş ve istikrarlı büyüyen şirketler çoğunlukla daha başarılı olurlar. Küçük şirketler hızlı bir şekilde büyüdüklerinde bir takım sorunlarla karşılaşacaklardır.

Henüz şirket kültürü tam olarak oturmadığı için hızlı bir şekilde işler büyüdüğünde çalışanların kontrolü tam olarak sağlanamaz. Ürün tedariğinde sorunlar yaşanabilir ve gelen talebi karşılayamayabilirsiniz. Böyle bir durumda da gelen siparişleri zamanında teslim edemediğiniz için tüketicileri mağdur etmiş olursunuz.

Bunun yanı sıra şirket büyüdüğü için harcamalarınızda doğru oranda artacaktır ve yüksek meblağlara ulaştığınızda bu kazancın doğru bir şekilde yönetilmesi gerekir. Ancak şirketin yapısı böyle bir değişime hazır olmadığında da sorunlar baş göstermeye başlar.

E-ticaret sektörüne girmeden önce doğru bir strateji hazırlamanız bu nedenle çok önemli. İyi hazırlanmış bir iş planı ve doğru stratejiler size işinizde başarıyı ve uzun soluklu olmayı sağlar. E-ticaret sektörüne yeni giriyorsanız “Yeni başlayanlar için e-ticaret sitesi kurmak” adlı dosyamızdan neler yapmanız gerektiği hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]
[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)