Ürün Fotoğraflarınızı Geliştirecek 5 Önemli İpucu

E-ticarette tahmin edilebileceği üzere müşteriler bir ürün satın aldığında, kendisine gelmeden neye benzediğinden tam bilemez. Ürün fotoğraf çekimi bu nedenle büyük bir önem taşımaktadır. İnsanlar bir ürün alacağı zaman emin olabilmek için fotoğrafı ayrıntılı olarak incelemekte, buna göre bir karar vermektedir.

Eğer potansiyel müşteriyi gerçek müşteri yapmak istiyorsanız, kaliteli fotoğraflar çekmek gerekmektedir. Böylece ürün tanıtımı daha etkili yapılabilmektedir. Bu konuda önemli bazı ipuçları şöyledir:

  1. Doğru ışıklandırmanın nasıl olduğu
  2. Ürün özelliklerinin net görülmesi
  3. Ürün boyutlarının net görüntülenmesi
  4. Arka planın doğru seçilmesi
  5. Fotoğrafların yayınlanmadan önce düzenlenmesi

Ürün görselleri hazırlarken bunlara dikkat etmek, sonuçlarından daha fazla memnun kalmanıza olanak tanımaktadır.

Doğru Işıklandırma Nasıl Sağlanır?

Gün ışığında çekilse bile fotoğraflar bazen karanlık görünebilmektedir. Her ne kadar önemsiz gibi dursa da, ürün net bir şekilde anlaşılmıyorsa müşterileri satın alma için ikna etme oranları da düşük olacaktır.

Doğru ışıklandırmayı sağlamak için özellikle gün ışığından yararlanmak önerilmektedir. Ürünün konduğu yer ışığı güzel bir şekilde alabilmelidir. Ayrıca ürününüzün fotoğrafını çekerken, ışık açısına dikkat etmelidir. En iyi sonuçlar için, ışığı ürününüzün üzerine açılı bir şekilde yönlendirin. Bu, ürününüzün detaylarının daha iyi görünmesini sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra bazı filtreler de daha farklı görünümlere yardımcı olabilmektedir.

Ürünün Özelliklerinin Net Görünmesi İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Müşteriler bir ürünü almadan önce özelliklerini görmek için ürün imajı incelemesini ayrıntılı olarak yapmaktadır. Ürünlerin özelliklerinin net bir şekilde görünmesi için doğru bir açı yakalamak önem taşımaktadır.

Ürünün ön, arka ve yan taraflarını ayrı ayrı görüntülemek, mümkünse detaylı çekimler yapmak ve buna zaman ayırmak daha iyi sonuçlar elde etmenize olanak tanımaktadır. Ayrıca bir ürün uzak görünüyorsa incelemesinin zor olacağı da unutulmamalıdır. Bu bakımdan yakın çekimler, müşterilere ürünü daha iyi incelemesine yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda farklı fotoğraf teknikleri ve modern, teknolojik fotoğraf makineleri tercih etmek daha iyi sonuçlar elde etmenize olanak tanıyabilmektedir.

Ürünün Boyutlarının Net Görünmesi İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Eğer ürünleriniz bulanık görünüyorsa sizden alışveriş yapmak isteyen bir kişi bile sizi tercih etmeden çıkabilir. Bunu önlemek, aksine ürünlerinizin tercih edilmesini sağlamak istiyorsanız her bir fotoğraf çekimi net bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

İlk olarak fotoğraf boyutunu doğru bir şekilde ölçmek, fotoğraf çekerken ne kadar uzakta durmanız gerektiği konusunda size yardımcı olabilmektedir. Ayrıca farklı perspektifleri koymak daha detaylı çalışmalara imkan tanımaktadır.

Arka Plan Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Ürün fotoğraf çekimi esnasında dikkat etmeniz gereken pek çok konu yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi de arka plan seçimi olmaktadır. Arka plan dikkat dağıtıcı olursa satışlarınızın azalabileceği unutulmamalı, bu nedenle arka plan basit seçilmelidir. Ayrıca şunlara da dikkat edilmelidir:

  1. Ürününüzün rengine uygun bir arka plan seçilmelidir. Kontrast renkler kullanarak ürününüzün ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Fotoğraf çekerken, doğal ışıktan yararlanmalıdır. Doğal ışık ürününüzün gerçek rengini ve detaylarını daha iyi yansıtacaktır.
  3. Ürün fotoğraflarını farklı açılardan çekerek, ürününüzü farklı şekillerde yansıtabilirsiniz. Birden fazla fotoğraf çekerek farklı açılardan ürününüzü sergileyebilirsiniz.
  4. Fotoğraf düzenleme araçları kullanarak, arka planı daha profesyonel bir hale getirebilirsiniz. Gerekli görülen alanları kesebilir, arka planı düzleştirebilir ya da renk ayarları yapabilirsiniz.
  5. Ürün fotoğraflarının marka kimliğinizle uyumlu olmasına özen göstermelidir. Markanızın renkleri ve stilini yansıtan bir arka plan seçerek, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Tüm bunlara dikkat etmek, müşterileriniz ürün görüntüleme yaparken daha iyi sonuçlar almasına yardımcı olabilmektedir.

Fotoğrafların Düzenlenmesi İçin Hangi Araçları Kullanabilirsiniz?

Fotoğraf kalitesi yüksek olursa satış için müşterilerinizi daha iyi ikna etmeniz mümkün olabilmektedir. Günümüzde bunu arttırmak için sunulan birçok seçenek yer almaktadır.

  1. Fotor
  2. Pixlr
  3. Adobe Photoshop
  4. Canva
  5. GIMP
  6. Crello
  7. Adobe Spark
  8. Piktochart

Bunların her birisinin sunduğu özellikler ve olanaklar değişiklik göstermektedir. Her birini incelemek, aralarından sizin için en uygun olanı tercih etmek gerekmektedir. Fotoğraf düzenleme sayesinde fotoğrafın kötü görünen yerlerini düzeltebilir, böylece müşterilerinize daha iyi bir şekilde hitap etmenize olanak tanımaktadır.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)