İyi ve dikkat çekici bir logo nasıl yapılır?

logo tasarlamak

Dikkat çekici ve iyi bir logo hazırlamak markanızın tanınmasını sağlayacağı gibi, bu logonun farklı olması da marka bilinirliğinizin artmasını sağlar. İyi bir logo hazırlamak aslında çok da kolay bir iş olmasa da yeni kurulan girişimler, logo tasarımına bütçe ayıramayabilirler. Bu durumda da kendi logolarını tasarlayabilirler.

Kendi logosunu tasarlamak isteyenler için bu yazıda logo yapımında dikkat edilmesi gereken ipuçlarını sizinle paylaşacağız.

Logo basit ve sade olmalı

Hazırladığınız logonun basit olması gerekiyor. Logonun basit olması, hatırlanmasını da kolaylaştırır. Bu nedenle de karmaşık ikonlardan ve şekillerden uzak durmanız da fayda var. Sade ve basit olması akılda kalıcılığını da artıracaktır. Büyük markaların logolarını incelediğinizde, basit ve sadeliği göreceksiniz. Tabi ki basit ve sade bir logo yapmak kimi zaman daha da zor olabilir.

Logonun akılda kalıcı olması gerekiyor

Logonun basit olmasının yanı sıra akılda kalıcı olması da oldukça önemli. Kolay hatırlanılan bir logo, tüketicilerde marka algısı oluşmasını sağlar.

Logonun belli bir döneme ait olmaması gerekiyor

Hazırladığını logonun sadece belli bir döneme ait olmaması da gerekiyor. Bunun en iyi örneklerinden biri Coca Cola’dır. Logonun uzun soluklu olması, yıllar içinde marka algısının iyice oturmasını sağlar. Bu nedenle de hazırladığınız logonun gelecek dönemlerde de akılda kalıcı ve dönemin özelliklerini yansıtabiliyor olması gerekiyor.

Kontrast alanları kullanın

Logonuzu hazırlarken, kontrast alanları kullanmak da oldukça iyi bir yöntemdir. Kontrast alanlardan kastımız, logonuzun arka plan rengi ile uyumlu bir şekilde kullanılması. Böylelikle arka plan rengini de logonun doğal alanı olarak kullanarak, çok fazla karmaşıklık yaratmadan, ilgi çekici bir logo hazırlayabilirsiniz.

Logonuzun siyah beyaz da kullanılacağını unutmayın

Bazen baskılar da logonuzun siyah beyaz da kullanılabileceğini unutmamanız gerekiyor. Bu nedenle renkli bir logo hazılarsanız dahi bu logonun siyah beyaz renk tonlarında nasıl görüneceğini test etmeniz gerekiyor. Eğer siyah beyaz tonlarda logonuz, aslını iyi bir şekilde yansıtamıyorsa renk seçeneklerinizi ve kontrast oluşturan alanları tekrar elden geçirmelisiniz.

Orijinal ve yaratıcı olun

Bu aşamada markanızı ve ürününüzü iyi tanımak da bir o kadar önemli. Markanızı iyi bir şekilde yansıtacak semboller ya da fontlar kullanmanız oldukça önemli. Bu unsurları seçerken fikir almak için ünlü logolara bakabilirsiniz; fakat kendi markanızın başka markalara benzememesi için orijinal ve yaratıcı fikirler üretmeniz gerekir.

Başka markaların logolarına benzemek, sizin marka değerinize zarar verebilir. Başka logolarla benzerlik göstermesi, tüketicilerin aklını karıştıracağı için bu da markanızın tanınırlığının azalmasına neden olur.

Mesajınızı açıkça vermeye çalışın

Logonuzda bir sembol kullanmayı planlıyorsanız bu sembollerde mesajınızı açıkça yansıtmaya çalışın. Bu verdiğiniz hizmet ya da ürününüzle ilgili bir mesaj olabilir.

Marka kimliğinizi yansıtan bir font kullanın

Her yazı fontunun belli bir karakteri vardır. Verdiğiniz mesaj, ürün veya hizmetinizin de belli bir karakteri ve hissiyatı vardır. Bu nedenle de kullandığınız fontu seçerken bu kimliği yansıtabilmeniz gerekiyor.

Ciddi ve kurumsal bir kimliğiniz varsa, daha sert ve köşeli yazı fontlarını kullanabilirsiniz. Eğlenceli ve gençlere yönelik bir hizmet sunuyorsanız seçeceğiniz yazı fontları daha yuvarlak köşelere sahip olabilir.

Hedef kitlenizi göz önünde bulundurun

Logonuzu oluştururken hedef kitlenizi de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Hedef kitlenizi çoğunlukla erkekler oluşturuyorsa, kırmızı, pembe ve mor gibi renkleri kullanmamanız oldukça önemli. Bu renkler erkeklerin çok fazla tercih ettiği renkler değildir. Bunun yerine daha koyu renklere yönelebilirsiniz. Siyah, gri, lacivert gibi renklere yönelmek logonuzu daha çekici yapabilir.

IdeaSoft’un sunduğu firmaya özel Konsept tasarımları ile tanışın

IdeaSoft e-ticaret paketleri ile e-ticaret sürecine başlamış tüm firmalar, isterlerse logo tasarımından, mail şablonlarına kadar tüm e-ticaret konseptini uzman tasarım ekibimizden hizmet alabilirler. Tüm Konsept tasarım paketlerimizi ve tasarım özelliklerimizi inceleyebilirsiniz. Referanslarımızı da inceleyerek farklı sektörlerdeki çözümlerimizi görebilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]
[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)