Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler Nelerdir?

ucretsiz e ticaret sitesi kurmak icin gerekenler nelerdir scaled

E-ticaret dünyası her geçen gün gelişen bir dünyadır. Çünkü insanlar internetten alışveriş yapıp, ürünün adresine kadar gelmesini her zaman avantajlı olarak görür. Eğer bir şeye acil gereksinim duyulmuyorsa, çoğu kişi internetten bakmayı tercih eder.

Bu dünya oldukça canlı olduğu için pek çok girişimci veya küçük ve orta boyutlu işletme buraya adım atmak ister. Dijitalleşme sürecini tamamlamak, daha fazla müşteriye hızlı bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur.

E ticaret yapmak istiyorsanız, hangi gereksinimlerin olduğunu bilmek başlangıçta yapmanız gereken ilk adımdır. Ayrıca bunlar ana hatları ile nasıl bir altyapı seçeceğinizi bilmek, satacağınız ürünleri bulmak ve şirket kurmaktır.

Ürün Belirlemek

Eticaret dünyasına girecekseniz, öncelikle hangi ürünleri satacağınıza karar vermeniz gerekir. Burada hızlı bir karar almadan, farklı seçenekleri inceleyerek karar vermek tavsiye edilir.  Genel olarak,

  1. Kadın ve erkek tekstil ürünleri,
  2. Mutfak araç-gereçleri,
  3. Ev ve dekorasyon eşyaları,
  4. Araç aksesuarları,
  5. Elektronik ürünler,
  6. Kozmetik ürünler,
  7. Bebek bakımı ve bebek tekstil,
  8. Evcil hayvan ürünleri,

En çok satan ürün kategorileridir. Ancak bunlarla sınırlı olmadan farklı seçenekler de yer alır. Tüm bunları da inceleyerek, bir karara varmanızda fayda vardır. Aynı zamanda ek olarak niş fikirleri de düşünmenizde fayda vardır. Farklı opsiyonları değerlendirerek, böylelikle size en uygun olanlara kısa süre içerisinde ulaşmanız mümkün.

Şirket Kurmak

Eğer e ticaret yapmak isteyen bir girişimciyseniz, bu durum bir şirketinizin olmadığı anlamına gelebilir. Resmi bir firma olması, kuralara uygun ticaret yapmak için şarttır. Bu kapsamda limited, anonim ya da şahıs şirketlerinden biri kurulmalıdır. Aynı zamanda bunların her biri farklı yapıya sahiptir. Dolayısıyla karar vermeden önce tek tek incelemek, aralarından size en uygun olanlarına karar vermek gerekir.

Bir firma sahibi olmak, tüketicilerin de size güvenmesine yardımcı olur. Bu sayede satış potansiyeliniz daha fazla arttırmanız mümkündür.

E-ticaret Temeli Seçmek

Ürünlerinize karar vermişseniz, bir şirket kurmuşsanız sırada e ticaret yapmak için bir temel seçmek gerekir. Sıfırdan kendi online alışveriş sitenizi kurmanız mümkündür. Ancak bu oldukça masraflıdır. Çünkü siteniz için gerekli olan opsiyonların hepsi bir ücret karşılığı dahil edilir.

Bu durum hem maliyetin hem de sitenin oluşması için gerekli olan seçeneklerin artmasına neden olur. Eğer daha avantajlı bir şekilde eticaret dünyasına adım atmak istiyorsanız, paketler en uygun fırsatları sunar.

Zira bunların içinde farklı özellikler dahil şekilde gelir. Böylece uygun fiyata daha iyi bir e ticaret sitesi kurmanız sağlanır. Bu kapsamda farklı seçenekler vardır ve böyelece hepsi incelenerek bir karara varılması mümkündür.

Ücretsiz E-ticaret Sitesi Var Mı?

Eğer e ticaret yapmak için ücretsiz ancak kaliteli bir adım atmak istiyorsanız, Eticaret.com size uygun fırsatları sunmaktadır. Free paket ücretsiz bir şekilde kişilere sunulmaktadır. Bu kapsamda şu gibi standartlar vardır:

  1. Yazılım güncellemeleri
  2. 1 adet ödeme sistemi entegrasyonu
  3. Eğitim dokümanları
  4. 100 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  5. 25 adet ürün listeleme
  6. Kargoda anlaşmalı ücretler
  7. Kullanım için hazır tema şablonları
  8. Kapıda ödeme ve havale ödemesi

Eticaret.com tarafından sunulan bu pakette ekstra masraf, sürpriz ödeme ve komisyon yer almaz. Eğer e ticaret yapmak için ilk kez adım atacaksanız, free paket güzel bir başlangıç yapmanıza yardımcı olur.

Eticaret.com Tarafından Sunulan Diğer Paketler Neler?

Bir e ticaret yapmak için site kurulduktan sonra başarılı bir şekilde yönetilirse kısa sürede büyür ve satışlarını arttırır. Bu durumda free paket de artık kişilere yetersiz gelir. Eticaret.com bu gibi durumlarda çözüm olarak midi ve maxi paketlerini de sunar. Midi paketinde tüm free seçeneklerine ek olarak,

  1. 100 adet ürün listeleme,
  2. 1000 GB yıllık sunucu, trafik kullanımı,
  3. Ticket sistemi ile destek hattı,
  4. Alan adı,
  5. Özel SSL sertifikası,
  6. Günlük yedekleme,

Yer alır. Maxi paketinde ise tüm midi özelliklerine ek olarak şunlar mevcuttur:

  1. 200 adet ürün ekleme
  2. 2000 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  3. Ticket + telefon destek hattı
  4. Sınırsız ödeme sistemi entegrasyonu
  5. Premium tema seçenekleri
  6. Tema düzenleme editörü
  7. Blog modülü
  8. Hediye çeki sistemi

Free paket ile başladıktan sonra yükseltme istediğiniz gibi gerçekleştirmeniz mümkün.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)