Bir E-Ticaret Sitesinin Temel Unsurları Nelerdir?

eticaret sitesi ozellikleri1

İnternette ödeme sistemlerinin gitgide güvenli hale gelmesi ve kullanıcı alışkanlıklarının değişmesi, e-ticaret sektörünün de genişlemesine neden oluyor. Bu büyüme aynı zamanda, artan rekabeti de beraberinde getiriyor. Sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracak; müşteri beklentilerini tam olarak karşılayan bir e-ticaret sitesinin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini biliyor musunuz?

Kullanım kolaylığı sağlamak, e-ticaret sitenizin başarısında önemli bir faktördür. Menü yapısını ve kategorileri basit ve anlaşılır tutun.

E-ticaret, pek çok farklı aşaması bulunan bir kullanıcı deneyimi. İnternet sitelerine ilişkin standartlar ile birleştiğinde online alışveriş deneyimine dönüşen bu sürecin can alıcı noktalarını 3 başlık altında toplamak mümkün: Kullanım kolaylığı, çekicilik ve güvenlik. Aşağıda sizin için derlediğimiz başlıklar, kullanıcı tarafında bu 3 temel ihtiyacı karşılamaya yönelik bazı teknik ipuçları barındırıyor. Özellikle e-ticarete yeni başlayacak kişiler için kısa bir rehber niteliğindeki bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz…

IdeaSoft ile kazanma sırası şimdi sende
CTA Image

Site Yapısı (Site İçi Navigasyon)

Satacağınız ürünlerin neler olacağına karar verdikten sonra, sitenizin menü yapısını ve kategorilerini tasarlamaya başlayabilirsiniz. Kullanım kolaylığı sağlamak, bu aşamada ulaşmanız beklenen temel hedeflerden biridir. Kullanıcılar sitenizde rahatlıkla ve kaybolmadan dolaşabilmeli; fazla tıklamasına gerek kalmaksızın, bir sayfadan bir diğerine rahatça ulaşabilmelidir. Aranan ürünün rahatça bulunabilmesini sağlamanın ilk adımı, kategorilerinizi oluşturmaktan; açık ve anlaşılır bir yol haritası oluşturmaktan geçer.

Üst menü yapısının mümkün olduğu kadar sade olması, ürüne ulaşmak için geçilecek adımların azaltılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca sayfanın “footer” olarak adlandırılan en alt bölümünde site haritanıza yer vermeyi düşünebilirsiniz. Bu şekilde müşterileriniz bağlantıdan bağlantıya atlamak yerine aradıklarına kolayca ulaşacakları birden fazla seçeneğe sahip olacaktır. Bunun yanı sıra orijinal adı “breadcrumb” olan ve e-ticaret sitelerinde “Ana Sayfa> Elektronik > Müzik Çalarlar” örneğinde olduğu gibi, çoğunlukla sayfaların üst kısımlarında görülen yapılar da, kullanım kolaylığı sağlamada etkili olabilir. “Breadcrumb”lar ile kullanıcılar hem her an hangi sayfada olduklarını görebilir, hem de dilediklerinde üst kategorilere kolayca geri dönebilirler.

Tasarım

Site yapısını sade ve kullanışlı bir biçimde oluşturmak; çapraz ilişkilerin açıkça belirtildiği site haritası yapısını ayrıntılarıyla planlamak, tasarım aşamasında rahat etmenize yardımcı olabilir. Ancak en az kullanım kolaylığı kadar önemli bir başka konu da, görünürlüktür. Ana sayfanız ve kampanya sayfalarınızı vitrin mantığında düzenlemek; potansiyel müşterilerinizin için ürünleri cazip kılmanın yolu, tasarımdan geçer. Satın almaya ve üyeliğe yönlendiren butonların boyutları ve renklerinin belirgin olması, küçük bir ayrıntı gibi görünmekle birlikte, dönüşüm oranları üzerinde etkili olabilir.

Profesyonel bir tasarım, e-ticaret sitenizin potansiyel müşterilerinize daha kolay hitap etmesine katkı sağlar. Renk paleti ve tasarım sade olmalıdır.

Profesyonel bir tasarım, e-ticaret sitenizin potansiyel müşterilerinize daha kolay hitap etmesine katkı sağlar. Sitenizin renk paleti, sattığınız ürünleri öne çıkarmalı, kurumsal kimliğinize aykırı olmamalı ve hedef kitlenizin beğenilerine uygun olmalıdır. Tasarımda az olan, çoktur: Gözü yormayan renkler ve ürünlere kolay erişim sağlayacak sade bir tasarım ile ziyaret sürenizi artırabilirsiniz.

Satışa Yönlendirme

Kullanıcıların ürününüzü bulabilmesi kadar, onu kolaylıkla satın alabilmesi de önemlidir. Bir potansiyel müşteri, e-ticaret sitenizdeki belli bir ürünü kaç adımda satın alabiliyor? İstediği ürünü bulduğu zaman 4-5 aşamalı bir satın alma sürecine yönlendireceğiniz müşterinin bundan memnun kalma ihtimali azalır. Satın alma adımlarını mümkün olduğu kadar azaltmak, e-ticaret sitenizin karlılığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kullanıcıların ürünü bulup kolayca satın alabilmesi önemlidir. Satın alma adımlarını azaltarak kullanıcı deneyimini iyileştirin.

Ödeme Seçenekleri

E-ticaret sitenizde sunacağınız ödeme seçeneklerinin zenginliği, daha geniş bir hedef kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir. Kredi kartı, havale, PayPal, EFT, posta çeki ve kapıda ödeme gibi birçok farklı seçeneğe sahip bir e-ticaret sitesi, rakiplerine göre avantajlı bir konuma geçebilir.

Çeşitli ödeme seçenekleri sunmak, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir. Kredi kartı, havale, PayPal ve kapıda ödeme gibi seçenekler ekleyin.

Güvenlik

Potansiyel müşterileriniz, kişisel bilgilerinin gizliliğini her şeyden çok önemserler. Güvenlik sertifikalarının varlığı, bu güven ilişkisini oluşturmak açısından kritik önem taşır. IdeaSoft gibi profesyonel bir e-ticaret platformu yardımıyla kurulan siteler, kullanıcı güvenliğini 128 bit SSL sertifikası ile sağlar. Sunucularda alışveriş bilgileri saklanmadığından, müşterileriniz güvenle alışveriş yapabilirler.

Güvenlik sertifikalarının varlığı, kullanıcıların kişisel bilgilerinin korunmasını sağlar ve güvenilir bir alışveriş deneyimi sunar.

Site Altyapısı

Hemen E-ticaret’e Başlayın!

E-ticaret adım atmadan önce, IdeaSoft e-ticaret yazılımlarını ücretsiz deneyebilirsiniz.

image

Sunucular, site veritabanı ve ürün yönetimi programları, kredi kartı ödemelerine izin veren sanal POS gibi özelliklerin tümü, site altyapısı başlığı altında toplanabilir. Kaliteli bir e-ticaret altyapısı ve bunu işletebilecek teknik ekibi kendi olanaklarınızla bir araya getirebilir veya IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketlerinden faydalanabilirsiniz. IdeaSoft ile teknik bilgi gerekmeksizin, kendi e-ticaret işinizi kurup yönetebilirsiniz.

Site içi navigasyon nedir?

Site içi navigasyon, kullanıcıların sitenizde rahatça dolaşabilmesini sağlayan menü yapıları ve kategoriler oluşturma işlemidir. Kullanıcılar, fazla tıklama yapmadan ürünlere ulaşabilmelidir.

Tasarımın önemi nedir?

Tasarım, e-ticaret sitenizin görünürlüğünü artırır. Renk paleti, buton boyutları ve düzenlemeler, kullanıcıların ilgisini çekmek ve dönüşüm oranlarını artırmak için önemlidir.

Satışa yönlendirme nasıl yapılmalıdır?

Satışa yönlendirme, kullanıcıların ürünü kolayca bulup, hızlıca satın alabilmesini sağlamalıdır. Satın alma adımları azaltılmalı ve süreç basitleştirilmelidir.

Ödeme seçenekleri neden önemlidir?

Ödeme seçeneklerinin zenginliği, daha geniş bir hedef kitleye ulaşmayı sağlar. Kredi kartı, havale, PayPal, EFT, posta çeki ve kapıda ödeme gibi seçenekler sunulmalıdır.

Güvenlik neden önemlidir?

Güvenlik, müşteri bilgilerinin gizliliğini korumak için kritiktir. Güvenlik sertifikaları ve SSL kullanımı, müşterilere güvenli bir alışveriş deneyimi sunar.

Site altyapısı nedir?

Site altyapısı, sunucular, veritabanı, ürün yönetimi programları ve sanal POS gibi özellikleri kapsar. Kaliteli bir altyapı, e-ticaret sitenizin sorunsuz çalışmasını sağlar.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
2 Mart 2023

İçindekiler; Neden Ücretsiz E Ticaret Sitesi? Eticaret.com Size Neler Sunar? Ücretli Paketlere Geçiş Yapılır Mı? Ücretsiz Sitelerde Tema Şablonları Var Mı? Ücretsiz E-ticaret Sistemlerinde Yazılım Güncellemesi Var Mı? Ücretsiz e ticaret sitesi dendiğinde birçok kişinin aklına yavaş yüklenen siteler, zor açılan ürün sayfaları, kullanımı zorlaştıran tasarımlar ve teknik sorunlar gelir. Bu bakımdan çoğu kişi bunların…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
19 Şubat 2023

İçindekiler; Yazılıma Yatırım Yapmanız Gerekmez Ödeme Entegrasyonları Yer Almaktadır Yazılım Güncellemeleri Bulunur Eğitim Dokümanları Mevcuttur Yükseltmek Mümkündür Ücretsiz e ticaret sitesi avantajları, online alışveriş dünyasına adım atmak isteyen satıcıların ve girişimcilerin aklında bulunan sorulardan biridir. Eticaret.com, sektöründe kullandığı teknolojik sistemler sayesinde, sahip olduğu free paket içinde şunları teklif etmektedir: Bu bakımdan e-ticarete güzel bir başlangıç…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
16 Şubat 2023

İçindekiler; Yatırım yapmadan en iyi ücretsiz e-ticaret sitesi sahip olmak Ödeme Entegrasyonları Mevcuttur Yazılım Güncellemeleri Mevcuttur Eğitim Dokümanları ile Bilgileriniz Genişletilebilir Farklı Paketler de Vardır Kısa Sürede Kurulabilir Kullanımı Kolaydır Online alışveriş tüketicilere fiziksel bir mağazaya kadar ürünleri görme ve satın alma imkanı sunar. Kişiler nerede olursa olsun, bu sistemlerden yararlanması mümkündür. Aynı zamanda bu…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
11 Şubat 2023

E ticaret sitesi nasıl kurulur? Sorusu, markasını dijitale taşımak isteyenler tarafından merak edilmektedir. İnternet üzerinden alışveriş yapma her geçen gün artan bir trenddir. Zira insanlar acil olmayan ihtiyaçlarını internetten sipariş vermeyi her zaman pratik ve rahat bulur. Bu bakımdan bu sektörde mevcut olan çok sayıda firma vardır. E-ticarete başlamak başlangıçta zor gibi dursa da takip…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
9 Şubat 2023

E-ticaret dünyası her geçen gün gelişen bir dünyadır. Çünkü insanlar internetten alışveriş yapıp, ürünün adresine kadar gelmesini her zaman avantajlı olarak görür. Eğer bir şeye acil gereksinim duyulmuyorsa, çoğu kişi internetten bakmayı tercih eder. Bu dünya oldukça canlı olduğu için pek çok girişimci veya küçük ve orta boyutlu işletme buraya adım atmak ister. Dijitalleşme sürecini…(Continue Reading)