E-ticaret firmaları için site trafiğini artırma ipuçları

IS 180816 trafik artirma 700

E-ticaret hacmi küresel anlamda her geçen gün büyüyor. Açıklanan verilere göre Türkiye’de 2014’te 18 milyar TL’ye ulaşan e-ticaret pazar payı, 2015’in ilk 6 ayında yüzde 30’u aşan bir büyüme yaşadı. Ancak organik trafik oranları düşük olan e-ticaret sitelerinin bu pazardan küçük paylar aldığı da bir gerçek. Dolayısıyla e-ticaret sitelerinin, yola çıktıkları andan itibaren organik trafiklerini artırmaya yönelik stratejiler geliştirmeleri, web sitesi ziyaretçi sayısı arttırma üzerine çalışmalar yapmaları, günbegün büyüyen bu pazarda yerlerini sağlamlaştırmaları için önemli.

Peki e-ticaret siteleri site trafiğini artırma amacıyla nasıl bir yol izlemeliler?

Responsive web sitesi

Araştırmalara göre 2016 itibarıyla mobil kullanım yüzde 52,7 iken masaüstü kullanım ise yüzde 47,3 civarında seyrediyor. Google da bu sonuçlardan yola çıkarak, mobil cihazların masaüstü cihazlara kıyasla kullanım oranlarının artış göstermesine duyarsız kalmayıp Nisan 2015’te algoritmalarını değiştirdiğini açıkladı. Hem Google’ın hem de Google’da endeksli tüm web sitelerinin ortaya çıkan sonuçları değerlendirip gerekli iyileştirmeleri yapmaları önem taşıyor.

Bu iyileştirmelerin ilk adımı mobilde kullanıcı deneyimini artırmak. Bugün, responsive tasarıma sahip web siteleri okuma kolaylığı, hız ve erişim açısından tüm arama motorlarınca tercih ediliyor. Ayrıca bu özellikler daha önce sitenizi ziyaret etmiş müşterilerinizin tekrar sizi tercih etmesini de sağlayabiliyor. Yani site trafiğini artırmada başlangıç için responsive bir web sitesine sahip olmak büyük önem taşıyor.

SEO çalışmaları

Herhangi bir web sitesi için yapılan SEO çalışması ile e-ticaret sitelerine yapılan çalışmalar bir olmayabiliyor. E-ticaret sitelerinin oluşturduğu binlerce kategori kombinasyonundan dolayı bu çalışmaların uzmanlar tarafından özenli bir biçimde yapılmasında fayda var. Çünkü SEO çalışmaları yürütmek, web sitesi ziyaretçi sayısı arttırma stratejileri arasında en uygun ve en etkili yöntemler arasında yer alıyor.

Peki e-ticaret sitelerini diğer sitelerden SEO bazında ayıran nedir? Örneğin, giyim ürünlerinin satışını yapan bir e-ticaret sitesinde “elbise” ve “kırmızı” seçenekleriyle yapılan filtrelemenin sonucunda ortaya çıkan sayfa ile “elbise”, “kırmızı” ve “38 beden” şeklinde yapılan filtrelemenin oluşturduğu sayfalar önemli bir fark yaratacak şekilde ayrılabiliyor. Dolayısıyla bir e-ticaret sitesinin yalnızca “kırmızı elbise” kelimesi üzerine çalışması pek verimli bir sonuç doğurmayabilir. Öte yandan her bir ürün sayfasına eklenebilecek açıklama videoları, hem SEO hem de diğer site trafiğini artırma çalışmaları kapsamında e-ticaret siteleri için büyük bir avantaj sağlayabilir.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Online reklamlar

Online reklamlar, geleneksel reklamlara göre daha uygun maliyetli ve kolay ölçülebilir olmalarından dolayı e-ticaret firmaları için oldukça elverişli bir tanıtım yöntemi olabiliyor. Belirli kelimeler temel alınarak oluşturulan Google ve Facebook reklamlarının yanı sıra, ürün bazlı banner reklamlar da e-ticaret firmalarının site trafiğini artırmalarını kolaylaştırabiliyor. Reklamlarla ziyaretçi sayısını artırmak açısından önemli olan noktalar, hedef kitlenin çok iyi belirlenmesi ve buna bağlı olarak doğru bir medya planlaması yapılması.

Sosyal medya yönetimi

Sosyal medya mecralarının kullanımı daha büyük kitlelere ulaşmak için en pratik yollardan birini oluşturuyor. E-ticaret sitelerinin, site trafiği artırma çalışmaları kapsamında sosyal medya yönetimlerinde, satışa sundukları ürünleri öne çıkarmaları kullanıcılar için daha dikkat çekici olabilir. Özellikle Instagram gibi ürün açıklamalarının video şeklinde sunulabileceği mecralarda kullanıcıların dikkatini çekmek ve onları siteye yönlendirmek daha kolay olabilir. Gündemdeki etiketler üzerinden, reklam dahi vermeden yayınlanabilen ürün görselleri, videoları ve kampanya duyuruları, yorum ve paylaşım etkinlikleri bir anda site trafiğini artırmak için ideal çözümler arasında yer alıyor.

E-ticaret firmalarının web sitesi trafiğini artırmak için uygulanabilecek çözümler çeşitlilik gösterebiliyor. Ancak kaliteli bir e-ticaret altyapısına sahip olmak kullanıcıları etki altına alabilmek açısından sahip olunması gereken başlıca özellikler arasında bulunuyor. Eğer siz de online kullanıcıları etkileyecek bir e-ticaret mağazasına sahip olmak istiyorsanız, hemen IdeaSoft’un ücretsiz demo hesabı ile tanışın ve zaman kaybetmeden müşterilerinizle buluşun.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)