E-ticaret şirketiniz için kullanabileceğiniz 9 ücretsiz Google Aracı

google araclari

Özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler, işlerini büyütmek ve stratejilerini geliştirmek için destek almaya ihtiyaç duyarlar. E-ticaret danışmanlığı almaya bütçesi yetmeyen ve internet üzerindeki ücretli araçları kullanamayan şirketler de belli bir noktada kendilerini geliştirmek de zorlanabiliyor.

Bu tip durumlarla karşılaşan küçük ve orta çaplı e-ticaret şirketleri, Google’ın ücretsiz olarak kullanıma sunduğu bazı araçları kullanabilirler. Bu araçlarla sitelerinin analizini yapabilir, sektörü takip edebilir, içerik pazarlama çalışmaları için konular çıkartabilirler.

Google Analytics

Google Analytics, internet üzerinden iş yapan şirketler için oldukça faydalı ve kullanılması gereken araçlardan biridir. Analytics üzerinden site trafiğinizi, geri dönüşümlerinizi, trafiğinizin ne kadarının organik ne kadarının yönlendirme olduğunu ölçülmenizi sağlar.

Bunu yanı sıra hangi içeriklerinizin daha çok ilgi gördüğünü, hangi sayfaların daha çok tıklandığını, hangi ürünlerle daha çok etkileşime girildiğini de Analytics üzerinden görebilirsiniz. Bu analizleri yaparak işinizi geliştirebilir, reklam hedeflemelerinizde bu verileri kullanabilirsiniz.

Alerts

Sektörle ilgili güncel bilgileri elde etmek için Alert oldukça faydalı bir araç. Bu uygulama üzerinde ilgi alanlarınızı seçebilir ve ilgili konularla ilgili belirli aralıklarla güncel haberleri e-posta olarak alırsınız.

Groups

Groups, şirketinizde çalışanların ulaşabileceği özel gruplar oluşturmanızı sağlar. Dilediğiniz takdirde bu grupta paylaşılanları müşterilerinizle de paylaşabilirsiniz. Groups üzerinden dosyalar yaratabilir, yeni fikir çalışmaları yapabilir ve özel toplantılar düzenleyebilirsiniz.

Google Drive

Google Drive da küçük ve orta çaplı şirketler için oldukça yararlı olabilecek bir araç. Office araçlarına online olarak erişimi sağlayan Drive, birden fazla kişinin Excel ya da Word gibi dosyalara erişimini sağlayarak aynı anda ya da farklı zaman dilimlerinde dosyanın üzerinde çalışılmasına olanak sağlar. Yarattığınız dosyaları istediğiniz kişilerle paylaşabilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz.

Trends

Trends, içerik pazarlama çalışmalarınız için kullanabileceğiniz bir araç. Gerek sosyal medya gerekse blog içeriklerinin hazırlanmasında size yardımcı olur. İnternet üzerindeki en popüler konuları size gösteren Trends, güncel konular hakkında blog ve sosyal medya içerikleri oluşturmanız için size fikir verir. Bu aracı kullanarak gerçek zamanlı pazarlama çalışmaları da yapabilirsiniz.

Google Business

Şirketinizi Google’ın sayfalarına kaydettirmek için Google Business aracından faydalanabilirsiniz. Bu araç ile Google aramalarında, haritalarda ve Google’ın diğer sunduğu hizmetlerde şirketiniz hakkındaki bilgiler görüntülenir. Şirketinizin iletişim bilgileri, şirket detayları bu sayfada görünür.

Tüketicilerle şirket hakkındaki haberleri ve güncellemeleri paylaşabileceğiniz gibi müşterilerinizin sizi nasıl bulduğunu da bu araç ile öğrenebilirsiniz.

Keyword Planner

SEO ve içerik çalışmaları için kullanabileceğiniz bir diğer araç da Keyword Planner. Bu araç üzerinden belli anahtar kelimleri girerek, bu kelimelerin aylık arama hacimlerini görebilirsiniz. Böylelikle siteniz üzerindeki ürün açıklamalarını nasıl gireceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra içerik çalışmalarında sektörünüzle ilgili hangi aramaların daha çok yapıldığını görebilir ve bu sonuçlara göre konu başlıkları belirleyebilirsiniz.

Webmasters

Webmasters aracı ile sitenizi geliştirebilirsiniz. Sitenizin Google’a uyumluluğunu ve Google üzerindeki görünürlüğünü analiz ederek, sitenizin performansını artırabilirsiniz. Hangi arama sonuçlarının sitenize daha çok trafik getirdiğini de bu araç üzerinden analiz edebilirsiniz.

PageSpeed Insights

Bu araç e-ticaret sitenizin hız testini ücretsiz olarak yapmanızı sağladığı gibi, mobil taraftaki performansınızı da gösteriyor. Performansınızı ölçtükten sonra, hangi alanlarda düzenlemeler ve geliştirmeler yaptığınızı da bu araç ile öğrenebilirsiniz. Hangi geliştirmelerin yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde verdiği için PageSpeed Insights şirketler için oldukça faydalı bir araç.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)