Canlı destek sistemi kullanmak e-ticaret sitelerinde neden önemli?

eticaret canli destek

E-ticaret sitelerinde müşteri hizmetleri oldukça büyük bir role sahip. Kaliteli müşteri hizmetine sahip olmak, müşterilerinizle daha iyi iletişim kurmanızı sağlar ve tüketiciler ne kadar mutlu ayrılırlarsa sitenizin başarısı da bir o kadar artar.

Müşteri hizmetlerinizi geliştirmek için çağrı merkezinize yatırım yapmanız oldukça doğal. Ancak bunun yanı sıra anında destek verebilmek için site üzerinde canlı destek hizmetinden yararlanmanın da birçok avantajı bulunuyor.

Tüketicilere iletişim kolaylığı sağlar

Müşteri hizmetlerinde hız her zaman büyük önem taşıyor. Çeğrı merkezlerinde yoğunluk nedeniyle çoğu zaman tüketiciler hatta bekleyebiliyor. Bu durum da tabii ki müşterilerinizin canını biraz sıkar.

Ancak canlı destek hattı kurduğunuzda site üzerindeki chat bölümünden tüketicilere daha hızlı bir şekilde destek verebilirsiniz. Tüketiciler site üzerinde farklı sayfalara yönlenmeden, herhangi bir yerden canlı destek hattınıza bağlanabilir. Aynı zamanda telefona da gerek duyulmayacağı için doğrudan internet sitesi üzerinden sorularına yanıt bulabilir.

Canlı desteğin maliyeti daha düşüktür

Canlı destek hatları çağrı merkezlerinden daha az maliyetle oluşturulabilir. Çağrı merkezlerinde çalışanlar aynı anda birden fazla müşteri ile ilgilenemez; ancak canlı destek özelliğini kullandığınızda bir çalışan aynı anda birden fazla müşterinin sorununa çözüm arayabilir.

Bunun yanı sıra, canlı destek hatlarında müşterin problemleri daha hızlı çözüleceği için, daha kısa zamanda daha fazla müşteri ile iletişim kurulabilir. Bu da tabii ki sırada bekleyen tüketicilerin hatta bekleme maliyetlerini düşürür.

Geri dönüşüm ve ortalama sepet tutarının artmasını sağlar/h2>

Canlı destek ile tüketicilerin sorunlarına anında çözüm bulabilirsiniz. Bir ürün seçerken sorun yaşayan ve hangi ürünü seçeceğini bilemeyen bir tüketici çağrı merkezini aramak istemeyebilir; çünkü telefonda uzun bir süre bekleyeceğini düşünür.

Halbuki canlı destek hattı ile size ulaştığında tüketiciyi doğru bir şekilde yönlendirebilirsiniz ve böylece onun doğru ürünü satın almasını sağlayabilirsiniz.

Tüketicinin ihtiyacını anlayıp onu doğru ürüne yönlendirdiğinizde, yanlış alınan bir ürünün iade edilme ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz. Böylelikle iade oranlarınız da düşer.

Tüketicileri doğrudan satışa yönlendirmek ve ürünler hakkında bilgilendirmek dolayısıyla geri dönüşüm oranlarınızı da artıracaktır.

Yapılan araştırmalar internet sitelerini ziyaret edenlerin yüzde 79’luk bir bölümünün hızlı çözüm sunduğu için canlı desteği tercih ettiklerini söylüyor. Yüzde 49’luk bir bölüm ise en etkili iletişim aracının canlı destek olduğunu belirtiyor.

Başka bir araştırma ise canlı destek üzerinden upsell ya da crosssell yapıldığında geri dönüşümlerin yüzde 3,5 oranında arttığını belirtiyor. Bu tüketicilerin ise ortalama sepet tutarında yüzde 15’lik bir artış olduğu da araştırmada öne çıkan detaylar arasında bulunuyor.

Daha güçlü müşteri ilişkileri kurmanızı sağlar

Müşteri ilişkilerinizi güçlendirmek için canlı destek özelliği oldukça önemli bir araç. Bu özellik sayesinde tükeyiciye anında çözüm sunabilirsiniz ve bu da tabii ki müşterinizin sizden memnun kalmanızı sağlar.

Eğer tüketicilerinizin sorunlarını hızlı bir şekilde çözebilirseniz ve sıkıntı yaşadıkları alanlarda yardımcı olursanız, müşteri memnuniyetini doğrudan artırabilirsiniz.

Bu tür çözümler, müşterilerinizin ilerleyen dönemlerde de sizden alışveriş yapmasını sağlar. Çünkü müşteriniz, bir sorunla karşılaştığında hızlı bir şekilde çözüme ulaşacağını bildiği için bir sonraki alışverişinde de sizi tercih etmeyi düşünecektir. Bunun yanı sıra hizmetlerinizden memnun kaldığı takdirde çevresindeki kişilere de sizin servisinizi anlatacak ve kulaktan kulağa markanızın ismi yayılmaya başlayacak.

Detaylı bir müşteri analizi yapmanızı sağlar

Canlı destek üzerinde topladığınız bilgiler, müşterilerinizin en sık karşılaştıkları sorunları görmenizi sağlar. Buradan topladığınız geri bildirimlerle siteniz üzerinde geliştirmeler yapabilir, ürün detayları konusunda çalışma yapabilir ya da tüketicilerin yaşadıkları sorunları en aza indirgeyecek çözümler üretebilirsiniz.

Müşterilerden gelen geri bildirimleri hizmet kalitenizi artırmak için kullanabilirsiniz ve canlı destek özelliği de size bunu yapmayı sağlar.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)