Satışları artıracak Facebook reklamları için başlık yazma ipuçları

IS 011216 facebook reklamlari 700

1 milyarın üzerindeki kullanıcı sayısı ile Facebook, e-ticaret sitelerinin dijital pazarlama faaliyetlerinde ilk başvuracakları platformlar arasında yer alıyor. Doğru bir strateji ile hazırlanıp doğru hedef kitle ile buluşturulan Facebook reklamları, e-ticaret sitelerinin satışlarını artırmalarında önemli bir rol oynuyor. Facebook reklamlarında en uygun stratejiyi belirlemenin ilk adımı ise çarpıcı bir reklam başlığı seçmekten geçiyor. Çünkü konu hakında yapılan araştırmalar, reklamla karşılan kullanıcıyı harekete geçiren en önemli etkenin güçlü bir başlıktan geçtiğini gösteriyor. Başlıktan etkilenen kullanıcı, bir sonraki aşamada reklamın beklentilerine uygunluğuna dikkat ederek son kararını veriyor.

O halde kullanıcıların tıklayabileceği etkili bir Facebook reklamı hazırlamak için başlıklarda hangi noktalara dikkat edilmeli?

Reklam başlığı kısa, enerjik ve basit olmalı

Facebook’ta verilecek reklamın rakiplerden farklılaşacak türde olması, e-ticaret sitelerine kuşkusuz ki büyük avantaj sağlıyor. Böyle bir reklamı hazırlamak için ise titizlikle seçilen fotoğrafa kısa, enerjik ve net bir başlık bulmak oldukça önem taşıyor. Çünkü sosyal medya kullanıcılarının uzun ve kafa karıştırıcı bir başlığı okumaya ne sabırlarının ne de zamanlarının olmadığını unutmamakta fayda var.

Örneğin, tekstil ürünleri sunan bir e-ticaret siteniz varsa ve kış koleksiyonunuzu tanıtacak bir Facebook reklamı hazırlıyorsanız, “sizler için hazırladığımız kış koleksiyonumuzda 2 al 1 öde kampanyamız başladı” gibi bir başlık, klişeden çok fazla öteye gidemeyecektir. Bunun yerine “kış koleksiyonunda 2 al 1 öde” gibi kısa ve net bir başlık kullanmanız daha etkileyici olabilir.

Başlıkta soru cümlesi kullanın

Facebook reklamının başlığında düz cümle yerine soru cümlesi kullanmak, kullanıcıların daha çok ilgisini çekebilir ve etkileşimi artırabilir. Nitekim yapılan bir sosyal medya araştırmasında, bu tip başlıkların yüzde 150 oranında daha çok tıklandığı ve hatta bu soru cümlesinin içinde “siz” hitabı olduğunda artışın yüzde 175 olduğu belirtiliyor. Örneğin, bir seyahat sitesi Facebook reklamında “nereye seyahat etmek istersiniz?” başlığı kullandığında “seyahat edebileceğiniz yerler” başlığından daha fazla tıklama oranı elde edebilir.

Bilgiyi tek seferde verin

Gizemli sözcükler ilgi çekebilir, fakat reklam okuyan kitlenin bu gizemi çözmeye zamanı olmayabilir. İyi bir reklam başlığını belirlerken sunduğunuz ürün veya hizmet hakkındaki bütün bilgileri içermesine dikkat etmenizde yarar var. Örneğin, eğer bebek bakım ürünleri satan bir e-ticaret firmanız varsa “bebeğiniz için olmazsa olmaz 5 ürün” şeklindeki bir başlığı kullanabilirsiniz. Kullanıcıyı bu başlıkla ilgili 5 ürünün olduğu sayfaya yönlendirerek kısa ve basit bir tanıtımla satışlarınızı artırabilirsiniz.

Reklamını yaptığınız ürünün faydalarını başlıkta listeleyin

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kullanıcılar, genellikle satın alacakları üründen nasıl bir fayda sağlayacaklarını da araştırıyorlar. Dolayısıyla Facebook’ta reklam verirken başlıkta ürünün faydalarını anlatmak, tavsiye edilen doğru stratejiler arasında yer alıyor. Örneğin, şampuan reklamı vermek istiyorsanız “saçları uzatan şampuan” başlığı hedef kitlenizin dikkatini çekmekte başarılı olabilir.

E-ticaret sitelerinin Facebook reklamlarından başarılı sonuçlar elde etmeleri için doğru strateji ile hareket etmelerinde çok büyük fayda var. Etkili bir başlık da stratejinin temel taşını oluşturuyor. Ayrıca e-ticaret mağazasının Facebook reklamındaki vaadini taşıyabilecek nitelikte kaliteye sahip olması da gerekiyor. Eğer siz de kaliteli ve modern altyapıya sahip bir e-ticaret mağazasına sahip olmak istiyorsanız, zaman kaybetmeden IdeaSoft’un ücretsiz demo hesabını inceleyebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)