E-ticaret için Facebook reklamları mı, Google reklamları mı daha etkili?

E ticaret icin Facebook reklamlari mi Google reklamlari mi daha etkili

​E-ticaret sitenizde sunduğunuz ürünler ne kadar iyi, fiyatları ne kadar makul olursa olsun eğer onları potansiyel müşterileriniz ile buluşturamıyorsanız bu işte başarılı olma şansınız yok. IdeaSoft’un E-ticaret Bilgi Bankası dahilinde yer verdiğimiz farklı dijital pazarlama yöntemleri ile ilgili makalelerimizin bu konuda işinize yaradığını umuyoruz.

Fakat bu ücretsiz veya düşük maliyetli pazarlama yöntemlerinin yanı sıra tüm alışveriş siteleri aynı zamanda online reklamlar ile trafiklerini geliştirmeli ve doğrudan satışa yönelik faaliyetlerini güçlendiriyor olmalı. Bildiğiniz gibi internet üzerinden geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayan en popüler iki reklam yöntemi bulunuyor. Biri Google Reklamları, diğeri ise Facebook reklamları.

Peki ama alışveriş siteleri için bu ikisinden hangisi daha etkili?

Hem Facebook, hem de Google’ın sundukları reklam seçeneklerinin ikisi de etkili. Fakat buradaki önemli olan nokta; her ikisinde paralel reklam kampanyaları düzenlemenizin alışveriş siteniz için daha yüksek etkiye ulaşmanızı sağlayacak olması.

Facebook da, Google da online reklam imkanı sunuyor ve her ikisinin de benzer pek çok yönü var. Fakat çok sayıda farklı yönleri ve özellikleri olduğunu da hesaba katabiliyor olmak gerekiyor. Öncelikle iki seçenek arasındaki benzerlikleri inceleyelim…

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Facebook ve Google reklamlarının benzerlikleri

Her ikisi de çok geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayabilir. Facebook toplamda 1 milyar, Google ise 2 milyar civarında kullanıcısı ile dev birer reklam alanı.

Her ikisinde de ağırlıklı olarak CPC yani tıklama başına maliyet hesabı kullanmak daha yaygın.

Hem Facebook, hem de Google ücretli reklam seçeneklerinin yanı sıra ücretsiz pazarlama araçları da sunuyorlar. Özellikle de reklam kampanyalarınızı destekleyecek olan Facebook ve Google+ sayfaları etkili birer pazarlama kanalı.

Facebook ve Google reklamlarının farklılıkları

Facebook ve Google reklamlarının en büyük farklarından biri hedefleme seçenekleri. Google oldukça gelişmiş hedefleme seçenekleri sunuyor olmasına rağmen, Facebook’un kullanıcılarının demografik verilerine daha fazla erişimi olduğu için hedefleme konusunda Google’a göre bir adım daha öne çıkıyor.

Yapılan farklı araştırmalar Google reklamlarının tıklama oranlarının, Facebook reklamlarına göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Fakat bu rakam sektörden sektöre değişebileceği gibi, kampanyalar arasında da farklılık gösterebilir. Bu konuda en sağlıklısı kendi verileriniz olacaktır.

Tıklama başına ortalama maliyetler de iki reklam seçeneği arasında değişiklik gösteriyor. Her anahtar kelime için durum farklı olsa da araştırmalar genellikle Google reklamlarının, Facebook reklamlarına göre daha pahalı olduğunu ortaya koyuyor.

Son olarak ve belki de karar vermeniz açısından en önemli noktalardan biri kullanıcıların bu iki farklı site üzerinde geçirdikleri zaman. Kullanıcılar Facebook üzerinde, Google arama sayfasından daha uzun zaman geçiriyorlar. Bu da her iki reklam ağının alışveriş siteleri için farklı amaçlarla kullanımlarda daha başarılı olacağını gösteriyor.

Sonuç

Sonuç olarak en başta da belirttiğimiz gibi en yüksek verimi almak için her iki reklam ağını da aktif olarak kullanmanız daha faydalı olacaktır. Genellikle Facebook reklamları markanızın bilinirliğini artırmak ve marka imajını güçlendirmek için daha etkili iken, Google ise daha hızlı satış yapmanız açısından daha faydalı kabul ediliyor. Yani Google reklamları bir müşteriye ilk satışlar, Facebook reklamları ise aynı müşteriye tekrarlayan satışlar sağlamak için kullanılabilir.

Tabi ki belirttiğimiz gibi bunlar ortalama bir durum için yapılmış yorumlar. Her sektör ve ürün grubunda farklı sonuçlar elde etmek mümkün. Bu nedenle en sağlıklısı sizin kendi verileriniz olacaktır. Kendi verilerinizi kolaylıkla takip etmek ve e-ticaret sitenizi en pratik ve karlı şekilde yönetebilmek için ihtiyaç duyduğunuz her şey ise IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketlerinde mevcut. O yüzden siz de demo başvurunuzu yapın ve kazanmaya bugünden başlayın…

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]
[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)