Satışları artırmak için bilmeniz gereken Facebook istatistikleri

Satislari artirmak icin bilmeniz gereken Facebook istatistikleri

Facebook her gün yüz milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı bir platform. Bu özelliği onu e-ticaret siteleri için son derece değerli hale getiriyor. Geniş kitlelere ulaşmak isteyen binlerce işletme, bu platformda bir sayfa sahibi olarak yerini alıyor. Aynı sektörden birçok e-ticaret sitesinin Facebook sayfasının bulunması ister istemez rekabeti de beraberinde getiriyor. Facebook sayfanızın diğer şirketler arasından sıyrılabilmesi için; Facebook sayfanızın tanıtımında doğru stratejileri kullanmanız şart.

Facebook’un tecih edilmesindeki kullanıcı çeşitliliği ve bolluğu birçok araştırma şirketinin de dikkatini çekiyor. Bugüne kadar birçok sosyal ağ sitesi için olduğu gibi Facebook için de istatistikler yayınlandı. Bu araştırmalar sayesinde hedef kitlenize doğru biçimde yaklaşabilmeniz mümkün. Bu istatistiklere bakarken tam olarak neyi amaçladığınızı bilmeniz gerekir. Örneğin hedefiniz daha fazla kişiye sesinizi duyurmak mı, yoksa mevcut müşterilerinizden daha fazla geri dönüş almak mı? Bu soruya vereceğiniz cevap sizin Facebook stratejinizi belirleyen ana çıkış noktanız olacaktır.

Aşağıda e-ticaret sitenizin satışlarını artırmak için yararlı bulacağınızı düşündüğümüz bazı önemli verileri bulacaksınız…

Kısa metinler daha etkili

Sadece yazı kullandığınız paylaşımlarınızda, mesajınızı mümkün olduğu kadar kısa ve net açıklamanız önemli. Araştırmalar gösteriyor ki iletilerinizi 250 karakterin altında tutarsanız yüzde 60 daha fazla katılım sağlayabiliyorsunuz. Eğer anlatmak istediğinizi 80 karakter ve altında anlatabilirseniz bu oran yüzde 66’ya çıkıyor.

Fotoğraflı paylaşımlar

İletilerinizi paylaşırken fotoğraf kullanımına dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Çünkü Facebook’ta en fazla katılım alan paylaşımların yüzde 93’ü fotoğraflı paylaşımlar. Bunun yanında fotoğraflı paylaşımlar sadece yazı ve bağlantı içeren diğer paylaşımlardan yüzde 53 daha fazla beğeniliyor. Kullanıcılar tarafından yapılan yorumlarda da önemli bir artış var. Fotoğraflar diğer paylaşımlara göre yüzde 104 daha fazla yorumlanıyor.

Paylaşım günleri

Facebook’ta katılım oranı haftanın her günü sabit kalmıyor. Haftanın farklı günlerinde çeşitlilik gösterebiliyor. Özellikle Perşembe ve Cuma günleri katılım yüzde 18 artıyor. En verimsiz gün ise Cumartesi olarak görünüyor.

Emoticon kullanmak

:), 😀 ya da 😉 gibi yüz mimiklerini ifade eden simgelere emoticon adı veriliyor. Yapılan araştırmalar emoticon kullanımı ile ilgili ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. İçeriğinde emoticon olan iletiler, olmayanlara göre yüzde 33 daha fazla yorum alıyor, yüzde 33 daha fazla paylaşılıyor ve yüzde 57 daha fazla beğeniliyor.

Soru şeklinde paylaşımlar

Eğer paylaşımlarınızın yorum almasını istiyorsanız, iletinizde soru cümlelerine yer verebilirsiniz. Soru formatıyla yazılıp paylaşılan iletiler, 2 kat daha fazla yorum alıyorlar. Fakat buna karşın bu iletilerin beğeni ve paylaşım oranları daha az.

Yarışmalar ve indirimler

Yapılan bir araştırmaya göre; kullanıcıların yüzde 35’i bir sayfayı yarışmaya katılabilmek için beğeniyor. Yarışmalar normal iletilerden 5,5 kat daha fazla yorum getiriyor. Farklı bir araştırmada ise; kullanıcıların yüzde 42’si bir sayfayı indirim ya da hediye çeki alabilmek için beğeniyor.

Yukarıda saydığımız bu özellikler Facebook kullanıcısının genel davranışlarını özetlemek açısından size fikir verebilir. Bu sayede e-ticaret sitenizin Facebook sayfasını daha etkili kullanabilme ve kullanıcıları sitenize çekebilme imkanına sahip olacaksınız.

Eğer bir e-ticaret sitesi sahibi olmak istiyorsanız, aradığınız tüm özellikleri IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketlerinde bulabilirsiniz. Hızlı ve kaliteli altyapı, otomatik aktif sanal POS ve diğer sayısız özelliğiyle IdeaSoft e-ticareti sizin için çok kolaylaştıracak. Siz de ücretsiz bir demo hesabı oluşturarak, binlerce mutlu IdeaSoft müşterisi arasında yerinizi alabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)