Sanal mağaza kurmak için bilmeniz gereken 5 önemli konu

IS 070415 sanal magaza kurmak680x300

Fiziksel bir mağaza sahibi olduğunuz halde, online satış yapmanızı sağlayacak bir sanal mağazanız yoksa; son derece önemli ve kârlı bir fırsatı kaçırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle, sanal mağaza kurmak için bilmeniz gerekenleri bir an önce öğrenmenizde yarar var.

Küçük işletmelerin, bir sanal mağaza kurmak için gereken personeli, süre ve bütçeyi bulması ve online satış yapmak için hazırlanması hiç kolay bir süreç değil. Bu konuda; sanal mağazanızın genel görünümünü oluşturacak, uygun fiyatlı, web tabanlı bir yazılıma ve gereken tüm altyapı çözümlerini sunarak size destek olan bir iş ortağına ihtiyacınız olabilir.

IdeaSoft olarak, sanal mağaza kurmak için bilmeniz gereken 5 önemli konuyu sizler için ele aldık.

1. Sanal mağazanızın genel görünümü

Şirketinizin bir web sitesi zaten varsa, sanal mağazanızın da sitenizdeki logo ve renk düzenleri dahil olmak üzere var olan görünümü yansıtması son derece önemli. Eğer önceden bir web siteniz yoksa, logonuzu tamamlayacak ve vurgulayacak renkleri seçmenizi öneririz.

Sanal mağaza kurmak için; IdeaSoft’un, 150’ye yakın farklı tasarım seçeneklerinden yararlanabilir veya tasarım ekibinin gerçekleştireceği size özel bir tasarımla, benzersiz bir sanal mağazaya sahip olabilirsiniz.

2. Ödeme seçeneklerinizi belirleme

Sanal mağaza kurmak için; kullanacağınız ödeme seçenekleriniönceden belirlemiş olmanız son derece önemli. Bu anlamda, ödeme seçenekleriniz arasına EFT veya havale bulunuyorsa, bir banka şubesinden e-ticaret şirketiniz adına bir hesap açtırmanız; kredi kartı ile ödeme kabul etmeniz için ise bankalara sanal pos başvurusu yapmanız gerekiyor. Ayrıca, kargo ile ödeme için de, bir kargo şirketiyle anlaşmış olmanızda büyük yarar var.

Tüm bu ödeme sistemlerini, kurulmuş ve hazır olarak IdeaSoft e-ticaret paketlerinde bulabilirsiniz. Bu özellikleri hemen kullanmaya başlamak için; öncesinde gerekli başvuruları yapmış olmanız gerektiğini de hatırlatalım.

3. Satacağınız ürünleri sitenize ekleme

Sanal mağazanızı kurmadan önce belirlemeniz gereken en önemli konulardan biri de, online mağazanızda hangi ürünleri satacağınıza karar vermek. Bu anlamda, eğer aynı zamanda fiziksel bir mağaza sahibiyseniz; fiziksel mağazanızdaki tüm ürünlerin online satışını da yapabilirsiniz. Çünkü sanal mağazanıza sınırsız ürün ekleyebilirsiniz.

Eğer bir fiziksel bir mağazanız yoksa ve bir sanal mağaza kurarak e-ticarete başlayacaksanız; önce online satacağınız ürünleri ve onları nereden tedarik edeceğinizi netleştirmiş olmanız gerekiyor.
Sanal mağazanızda satacağınız ürünleri netleştirdikten sonra; ürünlerinizi tek tek veya e-ticaret paketinizin ürün entegrasyon çözümleri sayesinde toplu bir biçimde, tedarikçi firmanızdan sanal mağazanıza ekleyebilirsiniz.

4. Ürün görsellerini ve açıklamalarını oluşturma

Online alışveriş sırasında müşteriler, ürünleri görüp koklayamadıkları ve onlara dokunamadıkları için; sanal mağaza kurarken ürün görsellerinin kaliteli olmasına özen göstermenizde yarar var. Bu anlamda ürün görsellerinizin, ürününüzü tam olarak yansıtmasını; aydınlık ve net olmasını sağlamanız son derece önemli. Ayrıca, ürün açıklamalarınızı; ürünü yeterince tanımlayan, potansiyel müşterilerin ilgisini çekecek, kısa, net ve orijinal ifadelerle oluşturmanız yararlı olabilir.

5. Kargo ücretinizi belirleme

Sanal mağazanızı kurmadan önce, ürün teslimatı konusunda da planınızı yapmış olmanız gerekiyor. Bu plan dahilinde kargo ücretinizi de net olarak belirlemenizde yarar var. Bu anlamda, “ücretsiz” veya “belirli bir fiyatın üzeri için ücretsiz” kargo seçenekleri de alternatifleriniz arasında yer alabilir. Fakat sanal mağazanızdaki kargo ücretinizi belirlerken; müşterilerinize yarar sağlayarak ve onları sadık müşterilerinize dönüştürerek, mağazanızın rekabetçi değerini artırmayı da unutmayın…

Paylaştığımız ipuçlarından yola çıkarak, siz de sanal mağazanızı kurmanız için gereken konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. IdeaSoft, e-ticarette satışlarınızı ve kârlılığınızı artıracak her konuda size özel ve akıllı çözümleriyle her zaman yanınızda. Gelin siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)