Sanal alışveriş siteleri sosyal medyadan en çok nasıl faydalanıyor?

Sanal alisveris siteleri sosyal medyadan en cok nasil faydalaniyor

​Sosyal medyanın çağımızın en önemli dijital pazarlama yöntemlerinden biri olduğuna şüphe yok. Fakat rakiplerinizin sosyal medyayı nasıl kullandıklarını ve sanal alışveriş sektörüne en çok nasıl fayda sağladığını biliyor musunuz?

 

Eğer e-ticaret sitelerinin sosyal medyayı hangi amaçlarla ve ne şekilde kullandıklarını, sonucunda da nasıl yararlandıklarını öğrenmek istiyorsanız IdeaSoft olarak size çok ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bir analiz hazırladık.

 

2013 yılı içerisinde gerçekleştirilmiş olan bu analizde sanal alışveriş sitelerinin sosyal medya kanallarını kullanım amaçları arasında en çok öne çıkan yöntemler ve bunların sağladıkları faydaları bulabileceksiniz.

 

Tanınma

Yapılan araştırmalar sosyal medyanın e-ticaret sitelerine en büyük faydasının tanınma olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle yeni başlayan e-ticaret siteleri için potansiyel müşterileri tarafından keşfedilmek ve tanınabilmek en önemli sorunlardan biri. Bunun için çok ciddi reklam bütçeleri ayırmadan adınızdan bahsettirmek istiyorsanız sosyal medya sizin için en uygun seçenek olacak.

 

Trafik

Her sanal alışveriş sitesinin satış yapabilmek için ziyaretçi çekebilmesi gerekiyor. Sosyal medyanın sağladığı en büyük faydalardan biri de bu çok ihtiyaç duyulan trafiği sağlamaya katkıda bulunmak. Fakat sosyal medya paylaşımlarınızın kısa sürede gözden kaybolacağını hesaba katarak bu trafiğin arama motoru optimizasyonunda olduğu gibi düzenli değil, daha dalgalan bir trafik olacağını hesaba katmanızda fayda var.

 

Pazar istihbaratı

Faaliyet gösterdiğiniz alanda hangi gelişmeler yaşanıyor? Rakipleriniz neler yapıyor, müşteriler hangi tür ürünlere daha çok ilgi gösteriyor ve neler hakkında konuşuyorlar?

 

Sosyal medya önemli bir pazarlama kanalı olmanın yanı sıra, müşterilerinizden doğru bilgi almak ve pazarı analiz etmek için de son derece faydalı bir araç. Özellikle Twitter ve Facebook’un sunduğu hashtag özelliği bu konuda çok işinize yarayabilir. Facebook’ta hashtag’lerin nasıl kullanılacağına dair detaylı bilgi için şu yazıya da göz atabilirsiniz.

 

Müşteri sadakati oluşturmak

Araştırmalar sosyal medyanın sanal alışveriş siteleri için en büyük dördüncü faydasının daha sadık müşterilere sahip olmak olduğunu gösteriyor. Bir müşteriye ilk satışı yapmak her zaman için en zor ve maliyetli olandır. Asıl karlılık aynı müşteriye tekrarlayan satışlarda oluşur. Bu nedenle müşteri sadakati oluşturmak büyümeyi hedefleyen bir e-ticaret sitesinin en önemli hedeflerinden biridir. Sosyal medya da bu konuda size yardımcı olabilir.

 

Elektronik ticaret her yeni pazarlama kanalından faydalanarak büyümeye devam ediyor. Bu yukarıda saydıklarımız da sosyal medyanın e-ticarete en önemli faydaları arasında öne çıkanlar. IdeaSoft’un E-ticaret Bilgi Bankası ve E-ticaret Sözlüğü’ndeki size yol gösteren makale ve bilgilerden faydalanarak siz de karlı bir e-ticaret işi başlatmayı düşünüyorsanız IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri tam size göre demektir. Vakit kaybetmeden ücretsiz bir demo hesabına başvurun ve binlerce iş ortağımız gibi siz de kazanmaya başlayın…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)