Pazarlama çalışmalarında ölçümlenmesi gereken metrikler

Pazarlama çalışmalarının uzun vadeli başarısı, elde edilen verilerin analizi ve bu analizler sonrasındaki sonuçlarla yapılan stratejilere bağlıdır. Pazarlama çalışmalarının sonuçlarının analiz edilmemesi uzun vadede bu çalışmalarda ki yatırım getirisinin düşmesine neden olabilir. Bu sebeple de hem online hem fiziki kanallar üzerindeki pazarlama ve reklam çalışmalarınızda bir takım metrikleri göz önünde bulundurmanız ve bunları analiz etmeniz gerekir.

Bu rehberimizde de pazarlama alanında göz önünde bulundurmanız ve belli aralıklarla takip ederek analizlerini yapmanız gereken metrikleri ele alacağız.

Site trafiği

Site trafiğinizi artırmak pazarlama ve reklam çalışmalarınızın amaçlarından biri olduğu için, site trafiğini analiz etmeniz gerekmektedir. Özellikle reklam çalışmaları yapıyorsanız, bu reklamlardan sitenize ne kadarlık bir yönlendirme trafiği çektiğinizi ve reklam verdiğiniz hangi kanal üzerinden bu trafikleri elde ettiğinizi görmeniz önemlidir.

Yeni ve geri dönen kullanıcılar

Pazarlama çalışmalarınızın hangi hedef kitleye hitap ettiğini anlamak için web site üzerinde yeni gelen veya geri dönen kullanıcıların oranına bakabilirsiniz. Reklam çalışmalarınızdaki hedeflemeleriniz sonucunda farklı kitlelere ulaşabilirsiniz ve bunlar sonrasında da bu kitlenin ne kadarının daha önceden sitenizi ziyaret ettiğini tahmin edebilirsiniz.

Site üzerinde geçirilen süre

Reklam içeriklerinizdeki eyleme çağrı ifadelerinin ve kullandığınız reklam metinlerinin kalitesini ölçümlemek için site üzerinde geçirilen süreyi de takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yine reklam verdiğiniz ürünler ve bu ürünlerin sayfalarının kalitesini ve tüketicilerin ne kadar ilgisini çektiğini de bu sayfada geçirilen süre metriği ile takip edebilirsiniz.

Trafik kaynakları

Pazarlama çalışmalarınızı birçok farklı kanal üzerinden yürütüyor olabilirsiniz; bu durumda da bu kaynakların hangilerinden geri dönüş aldığınızı da takip etmeniz gerekir. Sosyal mecraların analitik araçları ya da Google Analytics üzerinden sitenize gelen yönlendirme trafiklerini inceleyerek hangi kaynaklardan daha çok trafik elde ettiğinizi görebilir ve böylelikle yatırım getirinizi artıran kaynakları belirleyebilirsiniz.

Mobil site trafiği

Kullanıcı alışkanlıklarının mobil cihazlara kayması, mobil site trafiklerini de artıyor. Kendi sitenizin de mobil üzerinden ne kadar trafik aldığını belirlemeniz reklam ve pazarlama çalışmalarınızı nasıl şekillendireceğiniz konusunda size fikir verecektir. Örneğin site trafiğinizin yüzde 70’inin mobil cihazlardan gelmesi halinde, reklamlarınızın hedeflemelerini mobile göre yapmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır; çünkü hedef kitleniz mobil cihazları daha sık kullanıyordur ve böylelikle elinizdeki bütçeyi daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz.

E-posta aboneliği sayısı

Site üzerinde e-posta listelerinize kayıt olan kullanıcıların sayısı da önemlidir. Bu sayının düşük olması halinde e-posta listelerinizi genişletmek için farklı stratejiler belirleyebilirsiniz. Eğer iyi bir oranda büyümeniz bulunuyorsa e-posta pazarlama tarafında farklı stratejiler geliştirmeler yapmak için çalışmalar yapabilirsiniz.

E-posta açılma ve tıklama oranı

E-posta pazarlam çalışmalarında dikkat edilmesi gereken metrikler arasında e-posta açılma ve tıklama oranı bulunuyor. Bu oranların düşük olması, e-posta kampanyalarınızda yeterince başarılı olamadığınızı gösterecektir. Bu sebeple de e-posta kampanyalarınız için neler yapabileceğinizi göz önünde bulundurmanız ve yeni stratejiler belirlemeniz gerekir.

Abonelikten çıkma oranı

E-posta aboneliğinden çıkma oranları da pazarlama çalışmalarınızın verimliliğini göstermektedir. Çalışmalarınız iyi olsa da tüm abonelerinizi memnun edemezsiniz ve bu sebeple de belli bir oranda abonelikten çıkmalar olabilir; ancak bu oranların çok yüksek olması, e-posta gönderilerinizde bir takım sıkıntılar olduğunu ortaya koyar.

Sosyal medya takipçi sayısı

Sosyal medya pazarlamadaki önemli metriklerden biri takipçi sayısıdır. Hesabınızı geliştirmek ve büyütmek için farklı stratejiler denemeniz gerekir. Takipçi sayınızı ve büyüme oranlarınızı dönemsel olarak takip etmek de bu çalışmalarınızın verimliliğini ortaya koyacaktır.

Sosyal medya etkileşim oranı

Sosyal mecralar üzerindeki etkileşim oranlarınızda bir hayli önemlidir. İçeriklerinizin ne kadar ilgi çektiğini ve ne kadarlık bir kitleye ulaştığını ölçümlemek için etkileşim oranlarını takip etmeniz gerekmektedir.

Link tıklama sayıları

Sosyal mecralar üzerindeki paylaşımlarınızda linklerinizin ne kadar tıklandığını da takip etmeniz gerekir. Bu analizleri yaptığınızda eyleme çağrı ifadelerinizin ve kullandığınız mesaj metinlerinin ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz. Link takiplerini yapmak için UTM kodlarından yararlanmak, en doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Blog trafiği

İçerik pazarlama çalışmalarınızın verimliliğini ölçümlemek içinse blog trafiğinizi yakından takip etmeniz gerekir. Blog içerikleri arasında hangi yazıların daha fazla geri dönüş aldığını ve daha fazla ilgi gördüğünü analiz ederek, içerik stratejilerinizi bu doğrultuda değiştirebilirsiniz. Google Analytics üzerinden, blog yazılarınızı periyodik olarak kontrol edebilir ve trafiklerine göre içeriklerinizin değerlerini belirleyebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)