İkna edici ürün açıklamaları yazmak için neler yapmalısınız?

E-ticaret sitenizde yer alan ürün açıklamalarını, fiziki mağazalardaki satış görevlilerine benzetebilirsiniz. Satış görevlileri, ürünleri satmak için tüketicileri ikna etmeye çalışırlar. Online alışverişlerde bu işi ürün açıklamalarınız üstlenir. Bu sebeple de ürün açıklamalarınızın üzerinde ayrıca çalışmanız ve onları ikna edici bir hale getirmeniz gerekir.

Ürün sayfalarınızdaki açıklamaları daha etkili bir hale getirmek için kullanabileceğiniz bir takım yöntemler bulunuyor. Bu rehberimizde de bu yöntemlerin üzerinde duracağız.

Hedef kitlenizi iyi tanımlayın

Ürün açıklamalarında genel bir kitleye hitap etmek çok başarılı sonuçlar vermeyecektir. Bunun yerine marka olarak ulaşmak istediğiniz hedef kitleyi göz önünde tutup, bu kitleye hitap edecek açıklamalar oluşturmanız daha etkili bir yöntemdir. Bunu yapabilmek için de öncelikle yer aldığınız pazarı incelemeli ve sonrasında da bu pazarın hitap ettiği hedef kitleyi araştırarak analiz etmelisiniz.

Genel bir şekilde ürünlerinizi anlatmak yerine, bu hedef kitleye hitap edecek cümleler ve anlatımlarla ürünlerinizi onlara anlatabilirsiniz. Bu tür bir yöntem, ürünlerinizin daha çok dikkat çekmesini sağlar.

Açıklamalarınız kolay okunabilir olsun

Tüketiciler ürünleri incelerken birçok farklı siteyi ziyaret edebilirler veya ürün hakkında mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bilgi almak isteyebilirler. Bu durumda da ürün açıklamalarınızın kolay okunabilir olması bir hayli önemli olacaktır.

Hem tasarımsal olarak hem de metin içeriği olarak, yazdıklarınız kolay anlaşılmalı. Ürünün yan tarafında kısa ve ürünle ilgili temel özelliklerin yer aldığı kısa bir açıklama kullanabilirsiniz. Teknik ve diğer detaylar için sayfanın alt bölümünde daha detaylı bir ürün açıklamasına ayrıca yer verebilirsiniz. Böylelikle hızlı bir şekilde bilgi almak isteyen kullanıcıları yormamış ve aynı zamanda ürününüzü basit bir dille anlatmış olursunuz.

Önemli özellikleri listeleyin

Ürünün kısa açıklama bölümünde tüketicilerin dikkatini çekmek için ürünün öne çıkan temel ve önemli özelliklerini listeleyerek öne çıkartabilirsiniz. Böylelikle ürün hakkında hızlıca bilgi almak isteyenler dahi bu özellikleri görebilirler ve rahat bir şekilde okuyabilirler.

Samimi ve çok resmi olmayan bir dil kullanın

Hedef kitleye göre ürün açıklamalarında kullandığınız dil değişiklik gösterebilir; ancak dikkat etmeniz gereken noktalardan biri çok fazla resmiye kaçmamak olmalı. Fiziki mağazalardaki satış görevlileri örneğinden devam edecek olursak, en iyi satışı yapan görevliler çoğu zaman müşterileriyle samimi konuşan ve onlarla iyi iletişim kuranlardır.

Samimi bir dil kullanmak, tüketicileri markanıza biraz daha yakınlaştıracağı için ürün açıklamalarınızda da resmiyeti biraz kenara koyarak, daha sıcak ve samimi bir anlatım oluşturmayı seçebilirsiniz.

Sıfat kullanırken kanıtlarınız olsun

Birçok firma ürünlerini tanıtırken, “en iyi”, “en çok satan” gibi sıfatlar kullanmayı tercih ediyor. Bu tür sıfatlar kullanmayı seçtiğinizde elinizde bunu destekleyecek kanıtlarınızın olması gerekiyor. Kullanıcı yorumları, ürünle ilgili ödülleriniz veya sertifikalarınız varsa bu beyanlarınızı destekleyebilirsiniz. Ancak bir kanıt olmadan bu tür sıfatlar kullanmak, kullancıları cezbetmeye yetmeyecektir. Çünkü kullanıcılar da bu beyanların arkasının dolu olması bekleyeceklerdir.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)