Google’da sıralama kaybettikten sonra satışlarınızı koruma yolları

Googleda siralama kaybettikten sonra satislarinizi koruma yollari

E-ticaret, rekabetin çok önemli olduğu bir yarış. E-ticaret sitesi sahipleri, arama motoru dalgalanmaları ve sektörlerindeki rakipleri karşısında; sıralamada yükselmelerini sağlayacak yasal arama motoru optimizasyonu çalışmaları yaparak, orijinal içerik üreterek ve bunları web üzerinde paylaşarak yarışıyor.

Bu zorlu mücadeleleri sırasında bazen e-ticaret sahipleri; yeni bir algoritma değişikliği ya da sitelerinin Google tarafından cezalandırılması nedeniyle, ciddi anlamda trafik (ve dolayısıyla satış) kaybederek başladıkları noktaya geri dönebiliyor. Peki e-ticaret sahipleri bu krizi atlatmak için ne yapmalı?

IdeaSoft, Google trafiğini kaybeden e-ticaret siteleri için ayakta kalmanın ipuçlarını sunuyor…

Sosyal medya üzerine çalışın

Bugüne kadar site trafiğinizi en üst düzeye çıkarabilmek için yalnızca Google üzerinde çalışmış olabilirsiniz. Eğer öyleyse, hemen aktif olarak sosyal medya ağlarında ürünlerinizi pazarlamaya başlamanızda büyük yarar var. Bunun için, öncelikle Pinterest’ten ve Facebook’tan başlayarak sosyal medyaya giriş yapabilirsiniz. Bu sırada Twitter ve özellikle Instagram’ı da unutmamakta fayda var.

Google Analytics’e göre, e-ticaret sitelerinin trafiğinin yüzde 45’i; arama motorları dışındaki kaynaklardan (sosyal medya, e-posta, bloglar ve diğer tavsiyelerden) geliyor. Dolayısıyla, bu araçların her birine vakit ve emek harcayarak; arama motoru dışındaki kaynaklardan da trafiğinizi artırmanız mümkün.

E-posta pazarlamadan yararlanın

E-posta göndermenin, sayfa görünümlerini ve satışları artırdığı biliniyor. Bu nedenle potansiyel müşterilerinize haftada 2, 3 kere e-posta göndermenizde büyük yarar var.

Araştırmalar, e-posta göndermek için en uygun günün Pazartesi olduğunu gösteriyor. Ayrıca, ‘akşam vakti’ e-posta göndermek için düşük bir tıklama oranına sahip olsa da; bu vakitte gönderilen e-postaları açanların, müşteriye dönüşme oranları daha yüksek. ‘Öğle vakti’ (özellikle sabahın geç saatleri) e-posta gönderildiğinde ise, daha iyi bir açılma oranı yakalamak mümkün. İnsanlar sabah ilk iş, e-postalarına bir göz gezdiriyor fakat sabah trafiği ya da işleri nedeniyle hemen ürün satın almayı tercih etmiyorlar.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Siz de sitenizin en işlek olduğu saatleri belirlemeye çalışarak; ziyaretçilerinizin hangi vakitler ve saatlerde alışveriş yaptığını bilerek, e-posta pazarlamanızın etkinliğini artırabilirsiniz.

Diğer satış kanallarını da değerlendirin

Amazon, eBay vb. satış kanalları; yüzde ya da komisyon almalarına ve hepsinin artılarının, eksilerinin olmasına rağmen, satışlarınızı hareketlendirebilir ve uygulayabileceğiniz yolları çeşitlendirebilir.

Bu arada, ürünlerinizi satışını artırmak için, diğer küçük e-ticaret işletmeleri ile ortaklık kurmak da seçenekleriniz arasında yer alabilir. Özetle; satışlarınızı artırma hedefinizi gerçekleştirmeniz için, diğer satış kanallarından ekstra destek almanızda yarar var.

Blog yazılarınızı önemseyin

Popüler bir blog yazarı, site trafiği konusunda harikalar yaratabilir. Bir yarışma veya inceleme için, sektörünüzün yatayındaki blog yazarlarıyla da farklı kitlelere ulaşabilirsiniz. Ancak, bunu ustalıkla kullanmanızda ve yazıların takip bağlantılar içermediğinden emin olmanız önemli.

Google tarafından cezalandırılmak; e-ticaret sahiplerinin, SEO konusunda bugüne kadar yaptıkları çalışmaları gözden geçirmelerini ve yeni bir SEO çalışması yapmalarını gerektiriyor. Ki bu da, fazladan bir yük anlamına geliyor. IdeaSoft yalnız SEO konusunda değil; ihtiyacınız olan her konuda yanınızda. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin sunduğu olanaklarla tanışmak için, hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)