Facebook sayfanızın etkileşimini artıracak yarışma fikirleri

Facebook sayfanizin etkilesimini artiracak yarisma fikirleri

​Facebook sanal mağazalar için benzersiz bir pazarlama kanalı olmanın yanı sıra doğru kullanıldığında satışlarınızı hızlı bir şekilde artırmak için de ideal bir mecra olabilir. Sizlere daha önce Facebook üzerinde satış yapmanızı sağlayacak bir Facebook mağazası ile ilgili bilmeniz gerekenlerden bahsetmiştik.

 

Fakat ister Facebook’u Facebook Store ile doğrudan satış için, isterseniz de bir pazarlama kanalı olarak kullanın, dünyanın en büyük sosyal ağ sitesinden en yüksek seviyede faydalanabilmek için sayfanızın hayran sayısını artırmanız gerekiyor. Bunun da birinci kuralı paylaşımlarınızı beğenen ve onlara yorum yapan çok sayıda takipçiye sahip olmanız.

 

Facebook’uk kurallarını yakın zamanda değiştirdiği yarışmalar bunun için mükemmel bir yöntem olabilir. İşte size sayfanızın etkileşim oranını artıracak bazı Facebook yarışma fikirleri…

 

Eğer Facebook yarışmaları konusunda daha önce bir çalışmanız olmadıysa devam etmeden önce daha önce yayınladığımız “Facebook’ta yarışma düzenlemek satışlarınızı nasıl artırabilir?” yazısına göz atmanızı öneririz. Eğer Facebook yarışmaları konusunda genel bilginiz varsa aşağıdaki fikirlere göz atmaya başlayabilirsiniz…

 

Hangi ürün daha iyi?

 

Sitenizde benzer özelliklere sahip iki ürünün fotoğrafını yan yana koyarak hangisinin daha iyi olduğunu takipçilerinize sorabilirsiniz. Ödül olarak da iki farklı ürün ile ilgili en iyi yorum yapan iki kişiye ürünü hediye edeceğinizi duyurmak etkili olacaktır.

 

Bilgi sorusu

 

“Sitemizde mutfak gereçleri kategorisinde kaç farklı olduğunu doğru tahmin eden 100. kişiye X ürünü hediye” şeklinde bir soru, hem sayfanızın etkileşim oranını artıracak, hem de doğru cevabı kendileri görmek isteyen kullanıcıların sitenizi daha yakından incelemesini sağlayacaktır.

 

Yeni ürün seçimi

 

Önümüzdeki ay satışa sunmayı düşündüğünü 2 farklı ürünün görsellerini ve özelliklerini iki ayrı gönderi il paylaşarak, hangisi daha çok beğeni alırsa onu satışa sunacağınızı ve beğenenlere de %10 indirim vereceğinizi duyurarak, hem ürün seçiminize yardımcı olacak bir pazar araştırması yapıp, hem de iki farklı gönderiye yüksek sayıda beğeni alabilirsiniz.

 

Konu dışı sorular

 

Yarışmalarda soracağınız sorular sadece siteniz veya ürünleriniz ile ilgili olmak zorunda değil. Örneğin siteniz spor ürünleri ile ilgiliyse akşam oynanacak derbi maçı ile ilgili skor tahimleri isteyerek, skoru doğru tahmin edenlere hediye çeki armağan etmeyi düşünebilirsiniz. Bu gibi insanların sosyal medyada çok ilgi gösterdikleri konular etkileşim oranınızı üst seviyeye çıkartacaktır.

 

Siteden bağımsız hediyeler

 

Facebook yarışmalarında kullanabileceğiniz diğer bir yaklaşım ise ödülü e-ticaret sitenizin dışına taşımak olabilir. Örneğin sitenizin konseptine uygun bir soruya doğru cevap veren 3 kullanıcıya sinema veya bir spor müsabaasının biletini vermek, kitap hediye etmek ya da seçtiğiniz bir kursa ücretsiz olarak katılmalarını sağlamak da onların ilgisini çekmeniz için sn derece etkili olacaktır.

 

Facebook e-ticaret siteleri için en etkili sosyal medya pazarlaması kanallarından biri. Fakat sosyal medyadaki etkili pazarlama çalışmalarınız ancak buna uyumlu ve sağlam bir e-ticaret alt yapısı kullanıyorsanız sizin için karlı bir çaba olacaktır. Bu yüzden sosyal özellikleri gelişmiş, her açıdan güvenilir ve her çaptan e-ticaret işletmesi için uygun koşullara sahip IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri tam da size göre. Vakit kabetmeden ücretsiz demo üyeliğinizi oluşturun ve gelirlerinizi artırmaya bugünden başlayın…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)