Eticaret Sitelerinde Sanal POS ve Kullanımı

Fotolia 90271438 Subscription Monthly M

Sanal pos; kredi kartı alışverişlerimizde kullandığımız POS (Point of sale- ödeme noktası) cihazlarının, e-ticaret için internet’e uyarlanmış şekline VPOS (Virtual point of sale- sanal ödeme noktası) anlamına gelir. E-ticaret siteleri üzerinden kredi kartları veya banka kartları aracılığı ile direkt taksitli veya taksitsiz alışveriş yapmalarını sağlayan ve ödemenizi banka aracılığı ile hesabınıza aktaran sistemdir.

Sanal POS güvenli midir?

Sanal POS işleyiş olarak fiziki poslara oranla oldukça güvenlidir, tüm işlemler Bu süreç esnasında, dijital olarak gerçekleştirilir. Yapılan veri girişleri 256 bit´lik SSL sertifikası ile korunmaktadır. Bunun yanı sıra 3D secure sistemi de ekstra bir güvenlik önlemidir. Ödeme aşamasında bankanı ekranına bağlanılır, müşterinin cep telefonuna bir şifre gönderilir ve bu şifre, ödeme sayfasında girilerek sipariş tamamlanmış olur. 3D secure sisteminin eticaret sisteminde işlem sırasında, kart sahibinin sadece banka tarafında istenen bilgileri doğrulaması ile kartın gerçek sahibinin işlem yaptığını kanıtlamaktadır.

3D secure ödemenin önemi nedir?

Günümüzde Papağan vb. farklı kullanımlarda kredi kartı kopyalama cihazları dolandırıcılık şebekeleri tarafından bir çok alanda kullanılabilmektedir. Bu yasa dışı cihazlar, kredi kartınızın tüm bilgilerini siz farketmeden mağazada veya fiziki pos cihavı üzerinden kopyalayabilirler.

Kopyalanmış bir kredi kartı ile 3D Secure olmayan bir alışveriş işlemini gerçekleştirmek son derece kolaydır. Ancak, 3D Secure, kredi kartının kopyalayamayacağı bir bilgi olan banka hesabınıza bağlı GSM numaranız üzerinden çalışan bir sisteme sahiptir. Kötü amaçlı kişilerin  GSM hattınızı ele geçirmeden 3D Secure ile işlem yapmaları mümkün değildir. Tüketiciler, 3D Secure ile gerçekleştirilmeyen işlemlerde banka itirazında bulunabilir ve size ait olmayan bir harcamayı kanıtlayabilir.

Türkiyede Sanal Pos hizmeti veren kuruluşlar kurumlar

Türkiyede e-ticaret siteniz üzerinden kredi kartı ile alışveriş imkanı sunmak istiyorsanız, ya hizmet veren bankalar üzerinden sanal pos alabilirsiniz veya alternatif ödeme şirketleri üzerinden sanal pos hizmeti alabilirsiniz. IdeaSoft e-ticaret paketleri içerisinde tüm türkiyede hizmet veren bankalar ve büyük alternatif ödeme firmalarının hepsi bulunmaktadır.

Türkiyede Sanal Pos hizmeti veren bankalar

Aşağıdaki bankalardan biri veya birkaçına başvuruda bulunarak, sanal pos sürecinizi başlatabilirsiniz. İlgili banka şubesi tarafından gerekli belgeler ve evraklar sizden talep edilecektir.

  • Akbank
  • Garanti Bankası
  • QNB Finansbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Denizbank
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • Kuveyttürk
  • TEB – Türk Ekonomi Bankası

Sanal Pos hizmeti veren ödeme kuruluşları

Aşağıdaki alternatif ödeme kuruluşlarından birine başvuruda bulunabilir ve birden fazla banka’nın sanal posuna sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki tüm ödeme seçenekleri IdeaSoft altyapıları ile entegre çalışmaktadır. Entegrasyon süreçleri tamamlanmıştır.

  • HepsiPay
  • PayU
  • iPara
  • Iyzico
  • PayNet
  • TürkPOS

Sanal Pos başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir?

Sanal pos başvurunuzu yapmadan önce SSL sertifikanızın kurulumu yapılmış olmalıdır.

Sitenizde ilgili şartlar, sözleşmeler mutlaka yer almalıdır. Bankalar ve ödeme kuruluşları açısından mesafeli satış sözleşmesi, satış ve iade koşulları, garanti ve iptal koşulları başta olmak üzere bulunmasının zorunlu olduğu içeriklerinizin aktif olması gerekmektedir.

Tüm POS altyapıları ile entegre E-ticaret paketlerimizi ücretsiz deneyin.

IdeaSoft e-ticaret paketleri, yukarıda bahsettiğimiz tüm ödeme kuruluşlar ve bankalar ile entegredir. Sanal posunuzu 10 dakika içinde sisteme tanımlayabilir ve kredi kartı ile ödeme almaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz e-ticaret yazılımımızı 15 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
[snippet slug=”blog-content-action” /]
[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)