Ekonomik durgunluk dönemlerinde e-ticaret için ipuçları

Ekonomik durgunluk donemlerinde e ticaret icin ipuclari

​Her ülkenin ekonomisinde bazı dönemlerde durgunluklar yaşanabilir. Durgunluğu ülkenin kendi içerisinde gelişen olaylar tetikleyebileceği gibi, bölgesel ve hatta küresel çaptaki olaylar da ekonomilerin yavaşlamasına neden olabilir. Ekonomik durgunluklar da doğal olarak ticari etkiler ve buna hazırlıklı olmayan işletmelerin zor dönemler geçirmesine neden olabilirler.

 

E-ticaret aslında ticaretin elektronik hali olmakla beraber, yakından bakıldığında pek çok açıdan geleneksel ticaretten farklılıklar gösterir. Bunlardan biri de durgunluk dönemlerinden geleneksel perakendecilik sektörünün etkilenmesidir.

 

Örneğin 2007 ve 2008 yılları arasında ABD’deyi etkileyen ekonomik kriz, ciddi bir durgunluğa neden olmuş ve pek çok sektör bundan sert bir şekilde etkilenmişti. Fakat ABD’li araştırma şirketi Forrester’ın rakamlarına göre bu dönem içerisinde e-ticaret sektörü bırakın gerilemeyi, yüzde 13 büyüme gösterdi. Ekonomik krizden etkilenen İngiltere’de de durum farklı değildi.

 

Bu gibi dönemlerde doğru adımları atarak durgunluk dönemlerinde daha az sıkıntı yaşamak ve hatta büyümeyi sürdürmek mümkün olabilir. İşte IdeaSoft’tan e-ticaret işletmelerine durgunluk dönemleri için bazı öneriler…

 

Sınırlı stok

Şartlar uygun olduğunda toptan ve daha uygun fiyattan alım yapmak e-ticarette uygun bir yaklaşımdır ama özellikle durgunluk döneminde stokların yığılmasını önlemek için, hızlı satılamayacak ürünlerde sınırlı stok tutmak iyi bir fikir olabilir.

 

Doğru ürün seçimi

Durgunluk döneminde tüketiciler daha az harcama yapmaya çalışarak gündelik ihtiyaç ürünlerinin alışverişine öncelik verirler. Var olan ürün yelpazeniz içerisinde bu dönemde daha çok ihtiyaç duyulabilecek ürünleri öne çıkartmak doğru bir pazarlama stratejisi olur.

 

Ayrıca durgunluk dönemlerinde insanlar evlerinde daha çok zaman geçirirler ve bu yüzden de evlerinde kullanabilecekleri ürünlere yönelirler. Ürün yelpazeniz içerisinde ev yaşantısına yönelik ürünlerin bu dönemde satışının artabileceğini hesaba katmanızda fayda var.

 

Ek fayda sağlamak

Durgunluk dönemlerinde tüketiciler için ellerinde tuttukları paranın değeri artacağından dolayı, birden fazla işleve sahip ürünlerin daha çok ilgi görmesi olağandır. Bu yüzden birden fazla işleve sahip ürünlerin yanı sıra, siparişlerin yanında sizin ufak ama işlevsel hediyeleriniz satışlarınıza olumlu etki edebilir.

 

Güven veren markalar

Bu dönemlerde tüketiciler harcadıkları her kuruşun hesabını yapma eğiliminde oldukları için, riskten uzak durmaya çalışırlar. Bu yüzden de genel olarak tüketiciler güven veren markalara daha fazla yönelmeye başlarlar. Eğer ürün yelpazenizde geniş kitlelerin güven duyduğu markalara ait ürünlere daha fazla yer verirseniz satışları artırma ihtimalinizi de artırabilirisiniz.

 

Sadece bu birkaç önemli ipucu ile ekonomik olarak durgun olan dönemler e-ticaret sitenizin durgunluğa girmesini önlemeniz mümkün olabilir. Eğer siz de ekonominin yükselişte olduğu dönemlerde de, durgunluk anlarında da satış yapabilecek bir e-ticaret sitesine sahip olmayı düşünüyorsanız, ücretsiz demo talebinde bulunabilir ve çok kısa bir sürede kendi online mağazanıza kavuşabilirsiniz.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)