E-ticarette paketlemenin ve kişisel mesajın önemi

eticarette paketleme ve kisisel mesaj

E-ticarette paketlemenin önemi müşteri memnuniyeti söz konusu olduğunda oldukça öne çıkıyor. Paketlemenin yanı sıra ürünle beraber gönderilen kişisel mesajların da müşteri sadakatini artı katıyor.

Yeni hedef kitlelere ulaşmanın yanı sıra sadık müşteri kitlesine sahip olmak e-ticaret firmaları için çok daha büyük önem taşıyor. Bunu yapabilmenizde size yardımcı olacak özelliklerden biri de kişisel mesajlardan ve paketlemeden geçiyor.

E-ticarette paketlemede nelere dikkat etmek gerekiyor

Paketlemelerinizi yaparken, bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Birden fazla sipariş için birden fazla kargo gönderimi yapmayın

Tüketiciler siteniz üzerinde birden fazla ürün satın almış olabilirler. Siparişlerin yoğunluğu ve depo yönetim süreci nedeniyle bazen e-ticaret firmaları, tek bir kullanıcıya birden fazla kargo gönderimi yapabiliyorlar. Bu kargoların tüketiciye teslim tarihleri farklı olabildiği için tüketicide kafa karışıklıklarına neden olabiliyor.

Mümkün olduğu sürece, tek bir kargo paketi içerisinde ürünlerin gönderimlerini gerçekleştirerek, tüketicilere bu kafa karışıklığını yaşatmayın.

Gereğinden büyük kutularla ürünleri göndermeyin

Tüketiciler siteniz üzerinde ebat olarak küçük olan ürünlerin siparişlerini verebilirler. Ancak kimi durumlarda (depo süreci ile ilgili durumlar nedeniyle) bu ebatlara uymayan ve oldukça büyük kargo gönderimleri yapılabiliyor. Tabii ki bu da yine tüketicilerde kafa karışıklığı yaratabileceği gibi aynı zamanda kullanıcı deneyimini de olumsuz etkileyecektir.

Bunun çözümü için, gönderilen ürünlere uygun paketleme ve kutu kullanımına özen göstermeniz gerekiyor.

Gönderileriniz için özel tasarım kullanın

Kutularınız ya da paketleriniz için özel tasarımlar kullanmanız marka değerinizi artırabilecek önemli unsurlardan biridir. Düz kutu ile yapılan gönderilerin kullanıcılar için çok da fazla bir önemi olmayacaktır. Ancak özel tasarlanmış paketler, kullanıcının kendini daha özel hissetmesini sağlayacaktır.

Özel olarak tasarlanmış paketler kullanıcılarda sosyal medyada paylaşma isteği de uyandırabilir. Bu tür özel tasarımlar görsel olarak dikkat ve ilgi çekici olacağı için, tüketicilerde paylaşma isteği yaratır.

Sosyal medya üzerinden yapılan bu tür paylaşımlar da doğal olarak sizin reklamınızın yapılmasını sağlayacaktır. Kullanıcılar tarafından yapılan bu tür paylaşımlar, kulaktan kulağa pazarlama açısından oldukça önemlidir.

Hem tüketici sadakati sağlanırken, sizin de ücretsiz olarak reklamınız yapılmış olacaktır. Bunun yanı sıra gönderilerinize verdiğiniz değer diğer tüketiciler tarafından da fark edileceği için yeni hedef kitlelere de ulaşma imkanınız olur.

Tüketicilerin yüzde 40’ı özel tasarım paketleri sosyal medyada paylaşıyor

Yapılan araştırmalar, bu tür özel tasarım gönderiler ellerine ulaştığı zaman, 10 tüketiciden 4’ü sosyal medya üzerinde gönderinin paylaşımlarını yaptığını ortaya koyuyor. Özellikle 18-25 yaş grubu bu paylaşımları yaparkeni paylaşımları yapanların yüzde 83’ü Facebook üzerinden bu gönderileri arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Paketlerinizn kalitesini artırın

Paketlerinizi sağlam materyallerden yapmanız da oldukça önemli. Gönderiler, kargo sürecinden hasar görmemeli. Bu nedenle de kutularınızın ya da paketlerinizin sağlam olması da oldukça önemli.

Paket tasarımlarınızı yaparken, taşıma sürecindeki darbe ve hasarlara karşı dayanıklı olmasına da dikkat etmeniz oldukça önemli.

E-ticarette kişisel mesajın önemi

Kişisel mesaj da paketleme kadar oldukça önemli. Müşterileriniz teşekkürlerinizi sunmak ve onları sadık müşterilere dönüştürmek için kişisel mesajlardan faydalanabilirsiniz.

Alışveriş sonrasında e-ticaret siteniz üzerinde bir teşekkürler sayfasına yönlendiriyor olabilirsiniz; fakat ürün teslimatı sırasında içten ve kişiye özel olarak yazılmış bir teşekkürler mektubu müşterilerinizin memnuniyetini artıracaktır.

Onlara bu mektupta teşekkürlerinizi sunabileceğiniz gibi, bir sonraki alışverişlerinde onlara fırsatlar sunabilirsiniz. Özel bir indirim kodu göndererek, onların tekrar siteye gelerek alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Bu tür küçük jestler yapmak, online alışverişte eksik olan kişisel mesaj ve bir insanla iletişime geçememe olumsuzluklarının önüne geçeceği için, müşterilerinizle kişisel bir bağ kurmanıza olanak sağlar.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)