E-ticarette kadın müşterileri önemsemenin avantajları

E ticarette kadin musterileri onemsemenin avantajlari1

Kadınların ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteren, kadın kullanıcılara yönelik e-ticaret şirketlerinin sayısı hızla artıyor. Kadınlar için cazip hâle getirilen dijital mağazaların işletmelere sağladığı avantajlar; e-ticaret şirketlerini, kadın müşterilerine nasıl daha iyi hizmet edebilecekleri konusunda düşünmeye yöneltiyor.

Kadınlar online alışveriş sırasında yüksek standartlı hizmetlere, genellikle erkeklerden daha fazla önem veriyor. Örneğin, ürünler ve kuruluşlar hakkında oluşturulmuş kaliteli içerikler, genellikle kadınları daha çok cezbediyor. Bununla beraber, ürünlere ilişkin dayanıklılık gibi kadınlar tarafından önemsenen özellikler aslında erkeklere de hitap ediyor. E-ticaret siteleri online alışveriş konusunda kadınların ihtiyaçlarını ve önemsedikleri noktaları anlayarak; yalnız kadın kullanıcılara değil, erkek müşterilere de daha fazla satış yapılabiliyor.

IdeaSoft olarak, kadın kullanıcıları anlamaya ve onların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan e-ticaret sitelerinin neden daha avantajlı olduğunu sizler için araştırdık…

1. Kadınlar dünyanın en büyük iş fırsatlarını temsil ediyor

Tüm dünyada, kadın ve erkek arasındaki cinsiyet ayrımı giderek azalıyor. İş dünyasında her geçen gün daha önemli roller üstlenen kadınlar tüm dünyada gelir olarak, Çin ve Hindistan’ın toplamından iki kat büyük, olgun bir satın alma gücünü temsil ediyor.

Bu sebeplerle kadınlar artık, hem evlerinde hem de birçok alanda etki ve karar verme gücüne daha fazla sahip. Dolayısıyla bu durum kadınlara hitap eden şirketlerin daha fazla kazanmalarını sağlıyor.

Örneğin Hollanda’da, kadınlara yönelik her türlü günlük ihtiyaç ürünleri satan bir şirket; “online açık artırma” düzenleyerek, büyük bir başarı elde etti. Şirketin bu başarısının hemen ardından bir başka şirket de kadınlara yönelik, online günlük promosyonlarla bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı.

2. Kadınlar önemsenmediklerini düşünüyor

Araştırmalara göre; kadınların yüzde 84’ü, firmaların pazarlama stratejilerinde kendilerine özel bir çalışma yapılmadığını düşünüyor. Çünkü birçok şirket, erkeklerin çoğunlukta olduğu pazarlarda yer almayı tercih ediyor ve kadınların gerçek ihtiyaçlarını keşfetme konusunda genellikle başarısız oluyor.

3. Tüm satın alma kararlarının yüzde 80’inde kadınlar söz sahibi

Sadece yiyecek ve giyecek sektöründe değil; aynı zamanda, otomobil gibi erkeklerin ilgi alanı olarak bilinen ürün kategorilerinde de kadınlar, tüketici harcamalarının en büyük payını kontrol ediyor.

Örneğin, birkaç yıl önce Avrupa’daki bir yapı market; kadınların, kendileri için çok önemli müşteriler olduğunu keşfetti. Azalan satışlarına karşın, bir dizi önlem alan bu firmalar çalışmaları sırasında kadınlara hitap etmediklerini düşünerek; mağazalarını yeniledi; daha fazla ışık, daha fazla renk ve daha iyi görünüm sağlayan malzemeler kullandı. Boya, perde vb. gibi kadınlar için önemli ürünler, mağazaların önüne taşındı. Tüm bu çalışmalar sonucu satışların arttığı gözlendi. Bu değişimi ve sonuçlarını gören diğer şirketler de kadın müşterileri hedeflemeye başladı.

Araştırmalar da gösteriyor ki kadınlar; markalardan ve e-ticaret sitelerinden, kendileri için ‘pembe versiyonu’ olan ürünler sunmalarını değil; onları görmelerini, ciddiye almalarını ve ihtiyaçlarını karşılamalarını bekliyor. Bunun karşılığında da firmalara önemli gelir potansiyeli oluşturacaklarının sinyallerini veriyor.

E-ticarette, kendi sektörünüzdeki kadın tüketicilerin potansiyeline ilişkin doğru bilgiler edinebilmek ve benzer sorunlar yaşamamak için siz de bu ipuçlarını değerlendirebilirsiniz. E-ticaret işinizle ilgili ihtiyacınız olan her konuda, IdeaSoft’un profesyonel desteğinden yararlanabilirsiniz. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin sunduğu ayrıcalıklardan yararlanarak satışlarınızı artırmak için, hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun; kazanmaya şimdiden başlayın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)