E-ticaret sitenizin video içerikleri için Facebook ve YouTube karşılaştırması

IS 080415 facebook youtube video680x300

Dijital dünyanın yükselen değerlerinden biri olan video içerikleri e-ticaret sitelerinin de reklam ve pazarlama stratejilerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Özellikle kullanıcı sayısı bakımından en önemli sosyal ağ olan Facebook’ta paylaşılan videolar, internette yayınlanan içeriklere bakış açısını da değiştiriyor. Bu anlamda birçok e-ticaret sitesi sahibi, video pazarlamasında YouTube’u değil de; Facebook’u öne çıkarmanın daha etkili olup olmayacağını sorguluyor.

Bu anlamda video içeriklerinin etkinliği bakımından Facebook ve YouTube’u karşılaştırmadan önce bu iki platforma ilişkin analizleri gözden geçirmekte fayda var. Facebook, istatistiklere göre; 2014 yılının sonunda, günde 3 milyar kez görüntülenen video içerikleriyle, bu konuda önemli bir mecra haline geldiğini duyurmuştu. YouTube’da ise; daha 2012 yılındayken, günde 4 milyar kez video içeriği görüntüleniyordu. Yani bu konuda, YouTube’un kullanım konusunda bir liderliği söz konusu.

IdeaSoft olarak; e-ticaret sitenizin video pazarlamasında, hangisinin daha etkili olabileceğine dair sağlıklı bir değerlendirme yapabilmeniz için, Facebook ve YouTube videolarının önemli özelliklerini sizler için karşılaştırdık…

Haber kaynağında görünürlük

Facebook’un haber kaynağındaki görünürlük anlamında belirgin bir biçimde kendi ürünlerini tanıtmayı tercih ettiği açık. Bu nedenle de, Facebook’a doğrudan yüklenen videoların görünürlükleri; YouTube gibi, dışarıdan gelen videolardan çok daha yüksek. Bu anlamda Facebook, doğrudan yüklenen videoları teşvik etmek adına iki temel yol izliyor;

a. Cezbedici bir görüntü

Görüntü ve verdiği duygu olarak Facebook video içerikleri, YouTube video gönderilerine göre çok daha fazla cezbedici. Ayrıca, Facebook video yükleme daha küçük bir ön izlemeye; fakat daha büyük bir “oynat” düğmesi ile öne çıkan bir call to action’a sahip olduğu için, e-ticaret sitelerinin etkileşim sağlama amacına daha fazla katkısı olabilir.

b. Otomatik oynatma

Facebook videolarının otomatik oynatma özelliği; içeriğin, kullanıcıların görüş alanına girdikten kısa bir süre sonra, otomatik olarak başlamasını sağlıyor. Facebook’un, haber kaynağı içerisinde yer alan video içeriklerini otomatik oynatma fonksiyonu; e-ticaret sitelerinin pazarlama araçları içerisinde önemli bir yeri olan sosyal medyadaki etkileşim oranını artırabilir.

Web üzerinde paylaşma

Web üzerinde video paylaşımı söz konusu olduğunda Facebook, YouTube’un gerisinde kalıyor; çünkü YouTube’un oynatıcısı, kişisel ve e-ticaret siteleri tarafından daha fazla tercih ediliyor. Ancak Facebook’un, önümüzdeki haftalarda kullanıcılarının beğenisine sunacağı video gömme (embed) özelliğiyle; web üzerinde video paylaşım konusunda YouTube’un ezici üstünlüğünü değiştirebilir.

Analitikler

E-ticaret sitesi sahipleri için ölçme ve değerlendirme son derece önemli. Bu nedenle, Facebook ve YouTube analitiklerine gelindiğinde; e-ticaret sitesi sahiplerinin bu iki platformu nasıl karşılaştırılacaklarını bilmelerinde büyük yarar var.

Bu konuyla ilgili olarak Facebook, 2014’ün sonlarında kullanıcılarına çok sayıda video gösterimi yaptı. Çünkü o zamana kadar, videoların sitede nasıl bir performans göstereceğini bilmek çok zordu. Şu anda, “Facebook Insights” aracılığıyla sayfalardan ek metriklere erişilebilse de; kişisel profillere video yüklemede bu özellikten yararlanılamıyor. Buna karşın YouTube, video yükleyen tüm kullanıcılar için derinlemesine analizler sunuyor.

Paylaştığımız ipuçlarından yararlanarak, siz de e-ticaret sitenizin video içeriklerini yayınlamak için hangi platformun size daha uygun olacağına karar verebilir, sosyal medyadaki etkileşim oranınızı artırabilirsiniz. IdeaSoft, e-ticarette satışlarınızı ve kârlılığınızı artıracak her konuda size özel ve akıllı çözümleriyle her zaman yanınızda. Gelin siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)