E-ticaret siteniz için en karlı müşteri grubu hangisi?

E ticaret siteniz icin en karli musteri grubu hangisi

​E-ticaret firmanızı daha karlı bir hale taşımak için, size en çok kar sağlayan müşteri grubunu tanımak, bu gruba uygun pazarlama stratejileri kurarak onların sadakatini arttırmak ve benzer müşteri kitlesini sitenize çekmek çok önemli bir noktadır.

 

Bazen karlı müşteri grubu ile firmanıza alışveriş başına daha yüksek ödeme yapanlar ya da sıklıkla alışveriş yapan müşteri grubu birbirine karışabilir. Ancak sitenizden yüksek bedel ödeyerek ürün alanlar sadece bir kez satın alma gerçekleştiriyor olabilirler. Veya satın alma bedeli yüksek bile olsa, söz konusu ürün kar marjı düşük ürünler arasında yer alıyor olabilir. Aynı şekilde sizden sıklıkla alışveriş yapan bir kişi sadece indirim ve kampanyalarınızı takip ediyor ve bu düşük karlı ürünleri satın alıyor olabilir.

 

IdeaSoft olarak bu yazıda firmanız için en karlı müşteri grubunu bulmak ve bu grubun sadakatini artırarak, sayılarını artırmaya yönelik özel çözümlere dair sizlerle bazı ipuçlarını paylaşacağız.

 

1) Genellikle bir e-ticaret sitesinde karın %80’i müşterilerin %20’sinden gelir. Var olan müşterileriniz arasından bu kişileri tespit ederek onlara özel bir VIP programı sunabilirsiniz.

 

2) Sosyal medyada web sitenizi öneren ya da siteniz ile ilgili konuşan kişileri bulun. Bu kişiler sizin en sadık kitlenizdir. Onlara özel kampanyalar ya da küçük sürprizler hazırlayarak, onları sizi çevrelerine tanıtmak konusunda daha da teşvik edebilirsiniz.

 

3) Satın almalarında indirimli ürünleri değil de normal ücretli ürünleri seçen müşterilerinizi de bu gruptan düşünebilirsiniz. Bu kişiler fiyat avantajı için değil, gerçekten sitenizi tercih ettikleri sizin e-ticaret sitenizden alışveriş yaparlar. Onları e-posta grubunuza dahil olmaya teşvik etmeniz, tekrar irtibatta bulunabilmeniz için çok faydalı olacaktır.

 

4) Satın aldıkları ürünlerin yanı sıra bu ürünler ile ilgili diğer ürünleri de alan müşterileriniz de size oldukça kar sağlayabilirler. Bu müşterilerinizi de satın aldıkları ürün grubuna yakın ürün grupları ile ilgili gelişmeleri ve yenilikleri e-posta ile haberdar olmalarını sağlamanız etkili olacaktır.

 

E-ticaret siteniz için en karlı müşteri grubunu tanımladıktan sonra onlar için izleyebileceğiniz bu yöntemler sayesinde sitenizin karlılığını artırmanız mümkün olacaktır. Eğer henüz bir e-ticaret siteniz yoksa IdeaSoft’un size neler sunabileceğine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)