E-ticaret ek iş olarak yapılabilir mi?

E ticaret ek is olarak yapilabilir mi

​Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye göre değişebilecek olsa da, fikir üzerine düşünmeye değer. Nihayetinde bugünden hayal edemeyeceğiniz kadar yüksek gelirlere ulaşabilecek kendi e-ticaret işinize ilk adımınızı var olan işinizi bırakmadan atmak için ihtiyacınız olan iki şey var: Disiplin ve iş dışı saatlerinizden biraz fedakarlık.

 

Her yeni girişimde olduğu gibi başlatacağınız bir e-ticaret sitesinin beklediğiniz başarı seviyesine ulaşamama ihtimali var. Ama eğer bu riski alamayacak durumdaysanız sizin için tek alternatif e-ticarete ek iş olarak başlamak olabilir. Büyük ihtimalle yeni e-ticaret siteniz tanınma ve müşteri kazanmak için birkaç aylık bir süreye ihtiyaç duyacaktır. Bu sırada düzenli bir gelire sahip olmak sitenizin varlığını sürmenizi sağlayabilir.

 

Peki var olan işinizi bırakmadan ve düşük maliyetlerle e-ticaret işinizi nasıl kurabilirsiniz? İşte IdeaSoft olarak bu seçeneği tercih edenler için değerlendirmeniz gereken bazı önemli noktaları bir araya getirdik…

 

Alanınızı seçin: Ufak başlayacağınız e-ticaret işinizde çok sayıda ürün seçeneği sunmak mantıklı bir tercih olmayacaktır. O yüzden ufak bir pazar araştırması yaparak sizin sunabileceğiniz en uygun ürün yelpazesinin ne olacağına karar verin. Seçeceğiniz ürünler en çok talep gören en popüler ürünler olmak zorunda değil çünkü bu ürünlerde muhtemelen yüksek reklam bütçeleri gerektiren yüksek rekabet ile karşılaşırsınız. Onun yerine daha dar ve bununla beraber talep olan bir alan seçmek iyi bir fikir olabilir.

 

Doğru tedarikçileri bulun: Ürünlere karar verdikten sonra bunları size en uygun koşullarla sağlayabilecek tedarikçileri bulmaya çalışın. Düşük bütçe nedeniyle çok fazla stok tutamayacağınızı ve muhtemelen geniş bir deponuz da olmayacağı için sipariş geldiğinde size hızlı tedarik sağlayabilecek firmaları tercih etmek mantıklı olacaktır. Ayrıca mümkün olan durumlarda tedarikçiye ödemeyi, siz alıcıdan tahsil ettikten sonra yapacağınız bir anlaşmaya varmaya çalışın. Çok sayıda farklı ürün sunmak süreci zorlaştıracağı için az ama ilgi çekebilecek ürünlerle başlayıp, işler büyüdükçe ürün çeşitliliği sağlamak uygun olur. Ayrıca Drop shipping seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Bu konuyla ilgili olarak “Drop Shipping nedir?” adlı yazıyı okumanızı da öneririz.

 

Sitenizi hazırlayın: Var olan işinizi sürdürürken e-ticaret işinize zaten çok fazla zaman ayıramayacağınız durumda sizin için en uygun seçenek akıllı e-ticaret paketlerinden birini seçmek olacaktır. Böylece işin teknik kısımlarında boğulmadan esas yapmak istediğiniz işe yani e-ticarete odaklanabilirsiniz. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri bu anlamdaki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu konuda kararınızı vermeden önce size neler sunabileceğimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede örneğin kargo yönetimi, güvenlik sertifikası veya kredi kartı modülleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

 

Doğru anahtar kelimeleri belirleyin: Sunacağınız ürünler pazarda duyulmamış ürünler olmamalı. Çünkü yeni ürünler seçerseniz pazara onları tanıtmak için büyük bir reklam bütçesine ihtiyaç duyarsınız. O yüzden insanların tanıyıp bildikleri ve aradıkları ürünleri tercih edin. Sonrasında da insanların bu ürünleri arama motorlarında hangi anahtar kelimelerle aradıklarını araştırın. Eğer ufak da olsa bir reklam bütçeniz varsa bu anahtar kelimelere reklam verebilirsiniz. Bütçeniz yoksa arama motoru optimizasyonu çalışmalarınızı bu anahtar kelimeler üzerine kurabilirsiniz. Bunun için “E-ticaret siteleri için temel arama motoru optimizasyonu (SEO) ipuçları” yazısına da bir göz atmanızı öneririz.

 

Ücretsiz trafiğe odaklanın: E-ticaret siteleri için reklam vermek en etkili trafik sağlama yöntemlerinden biridir ama bu ilk adımınızı atarken düşük bütçenizi aşmamak için ücretsiz trafikten faydalanmanız daha uygun olacaktır.  O yüzden arama motoru optimizasyonu sayesinde arama trafiği sağlamak ve e-ticaret işinizin sosyal medya hesaplarını pazarlama amacıyla kullanmak en doğru hamle olacaktır. Bu konuyla ilgili olarak “E-ticaret siteleri için doğru Facebook pazarlaması ipuçları” başlıklı yazıda da faydalı ipuçları bulacaksınız.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)