E-ticaret alt yapınızı değiştirirken nelere dikkat etmelisiniz?

E ticaret alt yapinizi degistirirken nelere dikkat etmelisiniz

​E-ticaret teknolojileri aynı e-ticaret’in kendisi gibi hızlı bir değişim içerisinde. Bu da en son yenilikleri takip etmek, daha etkili ve daha faydalı e-ticaret alt yapısını kullanmaya önem veren firmalar için göz ardı edilemeyecek bir durum. Daha fazla özellik, ekstra güvenlik, kullanım kolaylığı ve ihtiyaç esnekliğe ihtiyaç duymak gibi farklı nedenlerden dolayı e-ticaret at yapısını değiştiren pek çok firma var.

 

IdeaSoft ile yeni çalışmaya başlayan müşterilerin önemli bir kısmı da hali hazırda aktif bir e-ticaret sitesi olan firmalardan oluşuyor. Firmalar; daha önceden kullandıkları alt yapıların ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmesi, e-ticaret işinin büyümesini kaldıramıyor olması gibi pek çok farklı nedenden dolayı daha önceden kullandıkları alt yapıları terk ederek IdeaSoft’a geçiyorlar.

 

Peki hali hazırda kullandığınız e-ticaret sitesinin size artık yetmediğini, büyümenizin önünde bir engel haline gelmeye başladığını nasıl anlarsınız ve geçiş süreci ile ilgili hesaba katmanız gereken şeyler nelerdir?

 

E-ticaret işletmecilerinin, eski sistemlerini bırakarak IdeaSoft’a geçiş yapma nedenleri arasında sık gördüklerimizden bazıları şunlar:

 

Yetersiz özellikler: Sunulan özelliklerin yetersiz kalması, örneğin gelişmiş promosyon sistemi, SEO etiketleri veya Google Richsnippets gibi önemli özelliklerin karşılığının eski sistemlerde bulunamaması dikkat çeken bir sorun.

 

Kullanımı ve yerelleştirilmesi zor alt yapı: Özellikle açık kaynak kodlu seçenekleri kullanabilmek için ileri seviye teknik bilgi gerekiyor olması, ya da bu işlemleri özel olarak yaptırmanın yüksek maliyeti diğer göze çarpan bir sorun. Ayrıca yabancı dillerdeki alt yapıların Türkçe ve Türk e-ticaret alışkanlıkları gözetilmeden hazırlanmış olması da bir problem olarak göze çarpıyor.

 

Ödeme sistemleri ile uyumsuzluk: IdeaSoft’un otomatik aktif sanal pos ve tüm operatörlerin mobil ödeme seçeneklerini doğal bir şekilde sunuyor olması, bunların her biri için tek tek uğraşmak zorunda kalan e-ticaret işletmecilerinin işlerini ciddi anlamda kolaylaştırıyor.

 

Müşteriler için kullanım sorunları: Bazı E-ticaret alt yapısının kullanıcı dostu olmaması, müşterilerin site içerisinde gezinirken aradıklarını kolay bulamamaları veya onları satın almaya yönlendirecek doğru yapıların eksikliği IdeaSoft’a geçiş tercihinin nedenlerinden biri olarak göze çarpıyor.

 

Tedarikçi sistemleri ile uyumsuzluk: Tedarikçilerin kullandıkları sistemleri ile uyumlu olmayan e-ticaret alt yapıları yine e-ticaret işletmecilerini daha iyi bir seçenek arayışı sonucunda IdeaSoft ile çalışmayı tercih etmelerinin nedenleri arasında yer alıyor.

 

Bu ve benzeri nedenlerden dolayı IdeaSoft’a geçiş yapan müşterilerimizin tecrübelerinden bu taşınma sürecinde dikkate almanız gereken bazı önemli noktaları da sıralamaya çalışalım:

 

Destek: Eski alt yapısını terk edip daha iyi bir seçeneğe geçmeye karar veren müşterilerin bu konuda IdeaSoft destek ekibinden yardım alabiliyor olmalarını önemli bir artı puan olarak değerlendiriyorlar. IdeaSoft’un en önemli farklarından biri de sadece bir alt yapı sağlayıcı olmanın ötesinde, çözüm ürettiği işletmelerin bir çok konuda iş ortağı olmasıdır. İhtiyaca göre farklı çözümler üretiyor, ücretsiz eğitimler ile müşterilerini ve pazarı bilgilendiriyor olması ile daha gelişmiş bir alt yapının ötesinde beklentileri olan müşterilerimizin IdeaSoft’u tercih etmesinin nedenlerinin başında geliyor.

 

Seçenek çeşitleri: E-ticaret siteniz henüz büyüme aşamasında veya çok ciddi cirolara ulaşmış olabilir. Taşınma işlemi gerçekleştiren müşterilerimiz arasında kendi ihtiyaçlarına uygun bir seçenek bulabiliyor olmaları memnuniyet seviyelerini üst düzeye çıkartan bir durum.

 

Kişiselleştirebilme: Taşınma sırasında e-ticaret site sahiplerinin en çok dikkat ettikleri konuların başında var olan marka imajı ve görsel tutarlılık geliyor. IdeaSoft e-ticaret paketlerinde yer alan çok sayıda temanın yanı sıra, size özel bir tasarım imkanı sunuyor olması bu açıdan dikkate alınması gereken bir durum. Eski alt yapısını terk ederek, e-ticaret işini IdeaSoft ile sürdürmeyi tercih eden müşterimiz çoğu zaman var olan görsel yapısını sürdürmenin yanı sıra, bunu tasarımı yenilemek ve daha da güzelleştirmek için bir fırsat olarak kullandıklarını da görüyoruz.

 

Hali hazırda kullandığınız e-ticaret alt yapısı ile ilgili büyük ya da ufak sıkıntılarınız varsa çok geç olmadan sizleri de IdeaSoft ailesine katılmaya davet ediyoruz. Size neler sunabileceğimizi görmek ve bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek için bizi 0216 326 04 77 numaralı telefondan arayabilir veya iletişim formumuzu kullanabilirsiniz.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)