Dropshipping’de fatura konusunda dikkat etmeniz gerekenler

IS 310815 dropshipping 1 680

Dropshipping’de başarılı olmanın yolu büyük ölçüde, e-ticaret sitesi sahiplerinin tedarikçileri ile iyi ilişkiler kurmalarından geçiyor. Ayrıca, bu ilişkilerin sağlıklı bir biçimde yürütülmesinde; ürün kataloğu, sipariş ve fatura konularında entegrasyon sağlanması da son derece önemli.

Dropshipping iş modeli ile çalışan e-ticaret işletmeleri ve onların tedarikçileri arasındaki temel bilgi ve iş akışı entegrasyonunun ilk aşaması, genellikle sanal bir “ürün kataloğu” ile başlar. Çünkü fiziksel ürünlerin ismi, markası, kategorisi, özellikleri ve görselleri; yani ürünleri tanımlayan tüm bilgiler ürün kataloğunda yer alır. Ve tedarikçiler bu sayede; e-ticaret işletmecilerinin fiziksel olarak görüp dokunamayacağı ürünlerin sanal bir sunumunu gerçekleştirerek, ürünlerle ve onların özellikleriyle ilgili detaylı bir bilgi sunabilir.

Peki, Dropshipping’de temel bilgi ve iş akışı entegrasyonunun son aşamasında; yani fatura konusunda nelere dikkat etmeniz gerekir?

Dropshipping’de düzenlenen faturaların genel özellikleri

Dropshipping işlemleri için düzenlenen faturalar, geleneksel stok alımları için alınan faturalarla bire bir aynı olmasa da; genellikle, üretici ve dağıtımcılardan gelen faturalara benzer. Fakat çoğu tedarikçinin; satın almalarda, ‘sipariş başına faturandırma’ gibi bir sipariş yönetimi geleneği oluşturması, dropshipping’de düzenlenen faturalara özgü bir nitelik sayılabilir.

Dropshipping’de her işlem, satın almanın gerçekleştiği farklı bir sipariş olduğundan, tedarikçiler tarafından düzenlenen faturaların sayısı daha fazladır. Ayrıca; iadeler, promosyon indirimleri, kargo ücretleri gibi, B2C (Business to business – İşletmeden işletmeye) iş akışı içerisinde geleneksel olarak uygulanan usuller de faturalama sürecini karmaşıklaştırabilir.

Faturalandırma sürecinin işleyişi

Dropshipping’te, faturalandırma sürecindeki birçok işleyiş, e-ticaret işletmeleri ile tedarikçilerin kendi aralarındaki anlaşmalara ve ilişkilere göre değişebilir. Bu nedenle, bu konudaki tüm işleyişlerin taraflarca, en başında; bilgi alışverişi veya sipariş aşamasında iken, tüm detayları ile konuşulup, tartışılması, belirlenmesi ve koordine edilmesi son derece önemli.

Faturalandırmanın riskli yanı

Dropshipping’te başarılı olmuş e-ticaret işletmeleri ve tedarikçilere bakıldığında, genellikle faturalandırma konusunda güven ve anlayışa dayalı ilişkiler kurmuş olduklarını görürsünüz . Çünkü dropshipping iş modelinde; müşterisi için ürünü satın alan e-ticaret işletmecisi aslında önemli bir risk alır. Bu nedenle, dropshipping’de faturalandırma; online satış yapan işletmeler için hassas ve zor bir süreç haline gelebilir.

Faturalandırma sürecinde yaşanabilecek sorunlar

Birçok tedarikçi, satın almanın gerçekleştiği her siparişi tek tek faturalandırmayı tercih edebilir. Diğer taraftan, dropshipping iş modelini benimseyen e-ticaret işletmecileri; genellikle her siparişinin ayrı ayrı faturalandırılmasını tercih etmez. Bu nedenle, dropshipping’de e-ticaret işletmecilerinin, tedarikçilerinden toplu fatura talep etmesi; beklentiler ve sistemler arasında uyuşmazlığa neden olabilir. Ayrıca, e-ticaret işletmecileri ve tedarikçiler arasında taşıma, iade ve kargo maliyetleri sebebiyle faturalandırmada çeşitli sorunlar da yaşanabilir.

Faturalandırma zamanlaması

Tedarikçiler; genellikle küçük siparişleri, zamanında ve doğru bir şekilde faturalandırma konusunda daha fazla çaba gösterirken; daha yüksek tutarı olan toptan siparişleri daha hızlı bir şekilde fatura eder. Bu nedenle, dropshipping’de; birlikte çalışacak olan e-ticaret işletmeleri ve tedarikçilerin; uygun faturalandırma zamanı ve gecikmeler konusunu en başından kendi aralarında konuşarak, işleyişi netleştirmeleri iyi bir fikir olabilir.

Tek ürün siparişlerini faturalandırma

Tek ürün siparişlerinde, toptancı-tedarikçiler; ürün ve faturayı ya doğrudan ürünü satın alan müşteriye veya e-ticaret şirketine gönderir. Eğer e-ticaret şirketi sahibi de, kendi faturasını keserek ürünü müşteriye göndermek istiyorsa bu, süreci hem uzatır; hem de e-ticaret işletmesi sahibine ikinci bir kargo maliyetine neden olur.

Tüm bu noktalar dropshipping ile çalışmayı düşünen e-ticaret girişimcilerinin hesaba katmaları ve öncesinden gerekli çalışmaları yapmaları gereken detaylar. Bunlara dikkat ederek siz de dropshipping’deki faturalama sürecinizi sorunsuz hale getirmek için gerekenli düzenlemeleri yapabilir ve kazancınızı artırabilirsiniz. IdeaSoft, satışlarınızı ve kârlılığınızı artıracak her konuda size özel ve akıllı çözümleriyle her zaman yanınızda. Gelin siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)