“Drop shipping” ile e-ticarette kaçınmanız gereken 5 önemli hata

Drop shipping ile e ticarette kacinmaniz gereken 5 onemli hata

Sıfırdan bir e-ticaret işi kurarken en akıllıca yaklaşım, seçtiğiniz dikeyin kendine has güçlüklerini ve başkalarının tecrübelerini dikkate alarak iş planı yapmak olacaktır. “Drop shipping” de, avantaj ve dezavantajlarını çok iyi araştırmanızı gerektirebilecek, bu tür iş modellerinden biri.

Sözlük anlamı stoksuz satış olan “drop shipping”, düşük sermaye ve işletme giderleri nedeniyle, özellikle yeni e-ticaret girişimcileri tarafından tercih edilen bir iş modeli. Kulağa ilk anda hoş, kolay ve konforlu gelse de “drop shipping” ile ilgili ilk algınızın yanıltıcı olabileceğini hesaba katmakta yarar var.

IdeaSoft olarak, “drop shipping” ile e-ticaret işinize başlarken kaçınmanız gereken ve yaygın olarak rastlanan 5 önemli hatayı sizler için mercek altına aldık.

1. Yasalara uymama ve vergi sorumluluklarını yerine getirmemek

Her işe başlarken atılması gereken bazı önemli adımlar var. Bu adımları atmaktan kaçınmanın veya onları yok saymanın, ilerisi için hukuki sonuçları ve yaptırımları olabileceğini hatırlatalım. Başlangıç olarak işletmenizi yasal prosedürlere uygun olarak tescil ettirmenizi; işletme adı, lisansı ve vergi kimlik numarası için ilgili resmi kuruluşlara başvurmayı ihmal etmemenizi öneririz. Sözü edilen aşamaların bazıları için sizden ücret talep edilebilir; tüm işletmelerde olduğu gibi, “drop shipping” işinizin vergi yükümlülükleri de olacaktır. Kişisel vergilerinizde olduğu gibi, işin sahibi olarak, bu sorumluluklarınızı da yerine getirmeniz gerekecek.

2. Araştırma yapmadan işe başlamak

“Drop shipping” işinize başladığınızda, ne yapıyor olacağınızı tam olarak anlamanız önemli. Çünkü eğer terminoloji size kafa karıştırıcı geliyorsa ya da kavramları yerli yerine koymakta güçlük çekiyorsanız, potansiyel müşterilerinizden anlayış beklemeniz boşuna…

“Drop shipper” teknik olarak ve genellikle; perakendeciler için ürün stoklama, ambalajlama ve lojistik işlemlerini gerçekleştiren işletmedir. Yani “drop shipper” bir anlamda “sahne arkasındaki eleman”dır. Bazı “drop shipper”lar ise ürün stoğu yapmaz ve yalnızca nakliyeyi üstlenirler. En yaygın kabul gören tanımıyla “drop shipper”, stoğu olmayan bir perakendecidir ve sadece üretici adına satış yapar.

l3. İşletme giderlerini göz ardı etmek

“Drop shipping”i hafife alıp, bedavaya getirebileceğiniz ve kolayca üstesinden gelebileceğiniz bir satış modeli olarak görmemenizi tavsiye ederiz. Bir e-ticaret işi kurmak, her ne kadar geleneksel ticaretle kıyaslanmayacak kadar küçük olsa da- öncelikle bir yatırım süreci. Bu anlamda “drop shipping”de de maliyetlerinizin öngördüğünüzden yüksek olacağını düşünebiliriz. Örneğin “stok lojistiği” yapmayı planlıyorsanız nakliye ve malzeme giderleri veya yalnızca stok takibi yapacaksanız bile bilgisayar ve internet hizmetlerine ihtiyacınız olacağını söylemek mümkün.

4. Yanlış ürün veya üretici seçimi

Bir “drop shipper” için yüksek kalite, talep gören bir ürün seçmek son derece önemli. Benzer şekilde, seçtiğiniz üreticinin hızlı teslimat yapabilmesi ve bu konuda sağlam bir itibarının olması da, özen gösterilmesi gereken bir konu. Bu gibi kriterlerin eksikliği, hedeflediğiniz geliri elde etmenizde size engel olabilir. İşiniz uzun ömürlü olmasını sağlamak için müşterilerinizi ürün veya hizmetinizle memnun etmek kadar, satış sonrası destek de sağlayabilmeniz gerekiyor.

İyi bir “drop shipper” olmak, zaman ve deneyim meselesi. Ancak bu sürenin size yatırım değeri olarak geri döneceğini tahmin edebiliriz. “Drop shipping” metoduyla kendi işinizi kurmak için ihtiyacınız olabilecek tüm akıllı e-ticaret çözümlerini IdeaSoft’ta bulabilirsiniz. IdeaSoft ile tedarikçi firmaların ürünlerini sitenize kolayca entegre edebilir, tek tık ile ürün fiyat ve stok güncellemesi yapabilirsiniz. Ürünlerinizin internetten satışını kolaylaştıran mobil destekli ve benzersiz IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri ile tanışmak için hemen demo hesabınızı oluşturun.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)