Bir e-ticaret sitesi için mükemmel müşteri hizmetleri sunmanın yolları

Bir e ticaret sitesi icin mukemmel musteri hizmetleri sunmanin yollari

​Uzun soluklu, sürdürülebilir bir iş sahibi olmak isteyen her e-ticaret sitesi için üst düzey bir müşteri hizmetleri sunabiliyor olması kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Müşterilerin ürünleri fiziksel mağazalarda olduğu gibi yakından inceleyemiyor ve anında teslim alamıyor olmalarının yol açtığı zorluklar e-ticaret siteleri tarafından ancak bu şekilde telafi edilebilir.

 

Bu konuda özellikle büyük e-ticaret firmaları ciddi yatırımlar yaparak, bir kez ulaştıkları müşteriyi kaybetmemek için büyük çaba sarf ediyorlar. Fakat iyi bir müşteri ilişkileri hizmeti her çaptan e-ticaret sitesinin büyük önem vermesi gereken bir konudur.

 

E-ticarette henüz çok büyük bir işletme değilseniz bile hedefiniz bu alanda öne çıkan firmaların ve fiziksel mağazalarla aynı olmalı. İşte Ideasoft’tan her çaptan elektronik ticaret sitesinin başarılı bir şekilde müşteri hizmetleri sunabilmesi için en temel ipuçları…

 

Ulaşılabilir olun

Bazı e-ticaret sitelerinde sorun yaşadığınızda müşteri hizmetlerine ulaşmak hiç de kolay bir iş değildir. Site üzerindeki görünen bir alanda ne bir telefon numarası, ne de bir iletişim formu görebilirsiniz. Bu çoğu müşteri için sitenin güvenilir olmadığının bir işareti olacaktır. O yüzden hem müşteri hizmetleri numaranızı, hem de iletişim formunuzu sitenizde kolay görülebilir ve ulaşılabilir bir bölüme yerleştirin.

 

Önceliği e-postaya verin

Özellikle henüz büyük çapta bir işletme değilseniz telefon ile destek vermek çok pratik bir işlem değildir. Maliyeti daha yüksek olan telefon veya çağrı merkezi yapısı yerine önceliğinizi e-posta ile destek sağlamaya vermeniz daha uygun olacaktır. Bunu sağlamak için iletişim formunuzu, telefon numaranızdan daha öne çıkartacak bir tasarım kullanabilirsiniz. Ayrıca e-postalara çok hızlı yanıt verebiliyor olmanız, müşterilerinizin sunduğunuz destekten tatmin olmayarak telefona sarılmasının da önüne geçecektir.

 

Ürün teslimat bilgisini kolay erişilebilir kılın

E-ticarette müşterilerin en sık ihtiyaç duydukları destek konusu çoğunlukla ürünlerine ne zaman kavuşacaklarına yöneliktir. Bu nedenle sipariş durumu bildirimleri ve müşteriler için kargo takibi seçenekleri sunabiliyor olmanız şarttır. Bunun IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinde de gelişmiş seçenekler ile sunduğumuz bir özellik olduğunu hatırlatalım.

 

Detaylı ürün bilgileri ve sıkça sorulan sorular

Müşterilerin ürünle ilgili kafalarında soru işareti kalmaması için ürün bilgilerini mümkün olduğu kadar detaylı tutun ve ürün fotoğraflarına özel önem verin. Bu konuda daha önce paylaştığımız ürün fotoğrafları makalesine de göz atmak isteyebilirsiniz. Bununla beraber müşterilerin sık sordukları soruları site üzerinde ayrı bir bölümde toplamak da çok faydalı olacaktır.

 

Konunun önemini bildiğimiz için IdeaSoft’un tüm e-ticaret paketleri müşteri hizmetleri konusunda ihtiyacınız olan gelişmiş özellikler ile donatılmıştır. Ücretsiz demo hesabınızı oluşturarak IdeaSoft’un size sunduğu pratik e-ticaret altyapısını kendiniz de yakından inceleyebilirsiniz…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)