B2B firmaları marka bilinirliklerini artırmak için neler yapabilirler?

Söz konusu marka bilinirliği olduğunda B2B firmalarının işi genellikle B2C firmalarına kıyasla daha zor olmakta. Doğrudan tüketicileri hedeflemiyor olmak ve şirketlerle çalışmak bu marka bilinirliğini artırmayı zorlaştırabiliyor; ancak bu konuda atacağınız bazı adımları, marka bilinirliğinizi artırma konusunda size yardımcı olacaktır.

Farklı dijital kanallar için stratejiler oluşturun

Marka bilinirliğinizi artırmak için farklı dijital kanallar üzerinde aktif olmanız gerekiyor. Bu sebeple de dijital pazarlamanın birçok alanında aktif bir stratejinizin olması gerekiyor. Tabii ki sizin için en etkili olacağını düşündüğünüz kanallar üzerinde yer almanız, vaktinizi ve emeğinizi daha iyi değerlendirmenizi sağlayacaktır. Marka bilinirliğinizi artırma konusunda size yardımcı olabilecek dijital pazarlama kanallarını şöyle sıralayabiliriz:

  • İçerik pazarlama çalışmaları (Blog)
  • Sosyal medya pazarlama
  • E-posta pazarlama
  • SEO çalışmaları
  • Dijital platformlardaki reklam çalışmaları

Bu çalışmaların herbiri marka bilinirliğini artırma konusunda oldukça önemlidir ve herbirinde aktif bir şekilde yer alınması gerekir; ancak kimi zaman iş gücü nedeniyle bazılarından vazgeçilebiliyor. Bu durumda size en iyi performansı sağlayacak alanları seçmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Yer alacağınız platformları seçtikten sonra bu platformlarda yapacağınız çalışmalar için bir strateji oluşturmanız gerekiyor. Bu stratejide herbir platformu nasıl kullanacağınızı ve ne kadarlık bir yatırım yapmayı planladığınızı belirlemeniz gerekiyor.

Kaliteli içerikler oluşturun

Marka bilinirliğinizi artırma konusunda ürettiğiniz içerikler önemli bir değere sahiptir. Bu içerikler ürün sayfalarınızdaki bilgiler olabileceği gibi, e-posta, sosyal medya ya da blog tarafındaki çalışmalarınız için ürettiğiniz metinler de olabilir.

Platform bağım olarak, ürettiğiniz tüm içeriklerin belli bir kalite ve standartta olması gerekiyor. Potansiyel müşterilerinizi etkilemek ve onların ilgisini çekmek için verdiğiniz bilgilerler onları tatmin etmelisiniz.

Ürettiğiniz içeriklerin kullanıcılara bir değer sunmasını sağlamalısınız. Örneğin ürün sayfalarınızda oluşturacağınız açıklamalarla kullanıcıların ürüne olan bakış açısını değiştirebilir ve ürüne bir değer katabilirsiniz. Ürünün belli bir değerinin olması, bu ürünleri satın alacak firmaların da üründe belli bir potansiyel görmesini sağlar.

Bunun yanı sıra örneğin blog içeriklerinizde sektörel bir konu hakkında detaylı ve önemli bilgiler veren içerikler oluşturmaya başladığınızda markanızın değerini de artırmaya başlayabilirsiniz. Bu da sektörde bilinen ve güvenilen bir marka olmanız konusunda size önemli bir katkı sağlayacaktır

Dijital pazarlama çalışmalarınız için bir içerik takvimi oluşturun

Dijital pazarlama çalışmalarından organik olarak sonuçlar alabilmek için, süreklilik oldukça önemlidir. Bunu sağlamak için de bir içerik takvimine ihtiyacınız olacaktır. Hangi kanal üzerinde çalışmalar yapıyorsanız bu kanala özel bir içerik takvimi oluşturmanız bir hayli önemli.

Örneğin içerik pazarlama çalışmaları yapmayı planlıyorsanız, hangi kategoriler üzerinde içerikler yazacağınızı, hangi konu başlıkları üzerinde duracağınızı, hangi sıklıkta içerik yazabileceğinizi planlamanız gerekir.

Sosyal medya üzerinde de belli bir takviminizin olması gerekir. Hangi günlerde ne tür içerikler paylaşacağınızı belirlemeniz hem içerik üretiminizi kolaylaştırır hem de sürekliliğinizi korumanızı sağlar.

Reklamlara yatırım yapın

Dijital platformlar üzerinde reklamlara da yatırım yapmanız marka bilinirliğinizi artırmanızı sağlar. Özellikle Adwords üzerinden reklam çalışmalarına yatırım yapmanız, markanızla ilgili ürün ve içeriklerin arama sorgularında şirketlerin karşısına daha fazla çıkmanızı sağlar. Sosyal mecralar çoğunlukla B2B firmaları için iyi performans göstermeyebilir bu sebeple de reklam bütçenizi doğru kanallara yönlendirmeniz alacağınız sonuçların da daha etkili olmasını sağlar.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)