Artı ve eksi yönleriyle Dropshipping

Arti ve eksi yonleriyle Dropshipping

Ne tür ürünlerin satışını yapacağınıza karar vermeniz, e-ticaret işinizi kurmanız için gerekecek uzun ama heyecan verici yolun sadece başlangıcı. Eğer bu ürünleri kendiniz üretmeyecekseniz, bir ya da daha fazla tedarikçi ile çalışacaksınız demektir. Sıra ürünleri müşterinize ulaştırmaya geldiğinde ise işinizi kolaylaştıran yöntemlerin başında dropshopping yer alıyor.

Dropshipping kavramını kısaca, kendi üretmediğiniz ürünleri, işin stok ve kargolama bölümünü tedarikçinize bırakarak pazarlamak şeklinde özetlemek mümkün. Dropshopping online ürün siparişi almanız ile başlayan; üretici ya da tedarikçilerinize ilettiğiniz bu siparişlerinizin, onlar tarafından müşterinize ulaştırılmasıyla tamamlanan bir süreç.

Dropshipping’in kimlere uygun olup olmadığını; artılarını, eksilerini ve risklerini IdeaSoft sizin için araştırdı…

Artıları

1. Düşük başlangıç ​​maliyetleri

Dropshipping’in büyük avantajı başlangıç ​​maliyetlerinin düşük olması. Stok oluşturmadığınız için (ki genellikle yeni bir e-ticaret işi için en önemli maliyettir) stok maliyetiniz de yok.

2. Düşük risk

Satışınız gerçekleştikten sonra ürünü temin ettiğiniz için, tedarikçinizin elinde tükenen ürünleri doğru bir şekilde takip edebildiğiniz sürece aldığınız risk son derece düşük.

3. Verimlilik

Çözüm ortaklarınız ürünlerinizin tedarik, paketleme ve nakliyesini sizin için yapıyor. Yani, dropshipping’i seçmeniz size kolaylık, verimlilik sağlıyor. Ve böylece, dünyanın her yerinden işinizi yönetebiliyorsunuz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Eksileri

1. Yüksek rekabet

Dropshipping’e girmek konusunda fazla engel olmadığından, çok sayıda kişi dropshipping yapıyor. Yoğun rekabet koşulları ise kendinizi kalabalıktan ayırmanızı daha zor hale getiriyor.

2. Düşük Kâr

Dropshipping’in en büyük dezavantajlarından biri de düşük kâr marjına sahip olmasıdır. Bu durum, reklam konusunda rekabet edebilmenizi son derece zorlaştırır. Yani düşük kâr marjında iyi bir kâr elde edebilmek için çok sayıda ürün satmanız gerekir. Bu nedenle de içerik oluşturma, hizmette farklılaşma vb. yolları tercih etmek neredeyse bir gerekliliktir.

3. Stok yönetimi

Dropshipping’in diğer önemli dezavantajlarından birisi de ön sipariştir. Kendi stoğunuz olmadığı için, üreticiye nakliye siparişi verdiğiniz sırada ürün stoklarda tükenmiş olabilir. Bu da teslimat sürenizin uzaması ya da ücret iadesi yapmak durumunda kalmanız gibi sıkıntılara neden olabilir..

Dropshipping kimlere göredir?

Dropshipping doğası gereği, bir işe başlamak için en ucuz seçenek. Bu nedenle, mümkün olduğunca başlangıç ​​maliyetlerini düşük tutmak için tercih ediliyor. Dropshipping, kâr marjları konusunda daha az kaygı duyabilecek insanların tercih etmesi gereken bir iş modeli ve aynı zamanda stok oluşturmak ya da yönetmek istemeyen biri için mükemmel bir seçenek.

Dropshipping’de kâr marjları

Kârınız; müşteriye verdiğiniz fiyattan tedarik masraflarınızı çıkardığınızda size kalandır. Dropshipping kâr marjları ürün tipine göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 5 ile 20 civarındadır.

“Dropshipping” yöntemiyle kendi e-ticaret işinizi kurmak için, teknik bilgi gerekmeksizin ihtiyacınız olan tüm akıllı çözümleri IdeaSoft’ta bulabilirsiniz. Ürünlerinizin internetten satışını kolaylaştıran mobil uyumlu web sitesi ve benzeri sayısız özelliğe shaip IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri tanışmak için siz de hemen demo hesabınızı oluşturun.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)