Özel günler ve tatillerde kullanabileceğiniz 7 reklam ve pazarlama ipucu

ozel gun pazarlama ipuclari

Yılbaşına iki aydan kısa bir süre kalmasıyla beraber e-ticaret şirketleri reklam kampanyalarını ve pazarlama çalışmalarını hazırlamaya başlıyor. Özel günlerde ve tatillerde tüketicilerin ilgisini çekecek kampanyalar hazırlamak oldukça önemli.

Tüketiciler böyle günlerde hem kendileri hem de sevdikleri için alışveriş yapıyorlar ve düzenleyeceğiniz kampanyalarla bu tüketicilere ulaşabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Özel günler ve tatillerde, uygulandığında satışlarınızı artırabilecek bazı reklam ve pazarlama ipuçları bulunuyor. Bu tarihlerde yapacağınız satışları artırmak ve yeni hedef kitlelere hizmet vermek için bu taktiklerden yararlanabilirsiniz.

Tatille ilgili anahtar kelimeler kullanın

Reklam kampanyalarınızı oluştururken, tatil veya özel günle ilgili anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Tüketiciler ürün araması yaptığı gibi o günle ilgili anahtar kelime arayışlarında da bulunacaklardır.

Bu anahtar kelimelerin yer aldığı ürün sayfaları Google aramalarında çıkacaktır. Aynı zamanda hazırladığınız Adwords kampanyaları da bu anahtar kelimeleri içeriyorsa, Google arama sonuçları ile kullanıcılara ulaşabilirsiniz.

Anahtar kelimeleriniz reklam başlıkları ve açıklama metinlerde de geçsin

Başlıklarınızı oluştururken yine bu anahtar kelimelere yer vermelisiniz. Sadece anahtar kelime odaklı olmamalı, aynı zamanda bu başlıklarda yaratıcı ve ilgi çekici metinler kullanarak tüketicilerin dikkatini çekmelisiniz.

Özel günler için özel landing page’ler hazırlayın

E-ticaret siteniz üzerinde özel günlere yönelik landing page’ler (varış sayfaları) hazırlamanız da oldukça önemli. Sitenizi ziyaret eden kişileri bu sayfalara yönlendirerek, hazırladığınız kampanyaları ziyaretçilerinize sunabilirsiniz. Bu sayfalarınızda özel günlere yönelik bir tasarım ve anahtar kelime kullanımı yapabilirsiniz.

Sosyal medya kanallarınız üzerinden bu varış sayfalarınızı paylaşabilir ya da bu sayfalara özel reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Özel günle ilgisi olanların demografik yapıyı çıkartın

Anneler günü ya da babalar günü gibi özel günlerde demografik gruplarınız farklı olacaktır. Bunun yanı sıra yılbaşı gibi zamanlarda daha geniş bir demografik yapınız olacaktır; ancak bu grupları farklı gruplara ayırarak segmentler oluşturabilir ve bu demografik yapılara göre reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Örneğin, yılbaşı için farklı demografik kategoriler oluşturabilirsiniz. Çocuklarına hediye alacak ebeveynler için bir demografik yapı oluşturabilir, eşlerine hediye alacak olanları ayrı bir kategoriye koyabilirsiniz. Bunun yanı sıra ailelerine ve sevdiklerine hediye alacak farklı bir grup daha oluşturabilirsiniz.

Böylelikle farklı gruplar için farklı reklam kampanyaları oluşturarak daha geniş bir hedef kitleye ulaşabilirsiniz.

Reklam kampanyalarınız önceden oluşturun

Özel gün ve tarihleri önceden belirlemek, pazarlama ve reklam çalışmalarınızda size oldukça yardımcı olacaktır. Böylelikle hangi tarihte hangi kampanyaları hazırlamanız gerektiğini bilirsiniz ve önceden bu çalışmaları planlayabilirsiniz.Yıllık pazarlama ve reklam stratejilerinizi belirlerken bu tarihleri göz önünde bulundurun.

Son dakika alışveriş yapacak olanları unutmayın

Bu tür özel günlerde son dakikada alışveriş yapacak birçok tüketici bulunmakta. Tatil alışverişlerini son güne bırakan bu kişileri de unutmamanız gerekiyor. Onlara özel reklam kampanyaları oluşturabilir ve son dakika fırsatları sunarak bu tüketicilere ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz ve hızlı kargo gönderimi sunun

Özel günlerde tüketicileri çekmek için hızlı gönderi seçenekleri sunmanız oldukça önemli. Özellikle alışverişi son dakikaya bırakan tüketiciler için hızlı gönderi imkanı sunmanız, bu tüketiciler için oldukça önemli olacaktır.

Bunun yanı sıra ürünlerinizde ücretsiz kargo hizmeti sunmanız da tüketicilerin dikkat edeceği unsurlar arasında olacaktır. Bu dönemlerde tüketiciler çok fazla alışveriş yapıp para harcadıkları için, kargo için ekstra ücret ödemeyecek olmak onların ilgisini çekecektir.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)