E-ticaretle ilgili yanlış bilinen gerçekler

E ticaretle ilgili yanlis bilinen gercekler

Markaların dijital ortama geçişleri ve e-ticarete başlamaları ile birlikte bazı soru işaretleri de ortaya çıkmaya başlayabilir. Özellikle de bu alanda yeni olan girişimcilere çevrelerinden çok sayıda yorum geliyorsa. Ne yazık ki pek çoğunun sağlam dayanağı olmayan bu yorum ve öneriler e-ticarete ilk adımlarını atmaya başlayan kişilerin tereddüt etmelerine neden olabilir.

Oysa belirli bir strateji doğrultusunda ve profesyonel bir destek alarak e-ticaret adım atan firmalar için dijital dünya sayısız fırsat içeriyor. Başta firmaların kendi e-ticaret siteleri olmak üzere sosyal ağlar ve diğer dijital platformlar markaların müşteri potansiyelini artırarak daha fazla kar sağlamasında önemli rol oynuyor. Dijital dünyanın sunduğu bu fırsatları herhangi bir temele dayanmayan söylentiler nedeniyle görmezden gelmek her büyüklükteki işletme için büyük bir kayıp olabilir.

Peki, e-ticaretle ilgili en sık duyulan bu yanlış bilgiler neler? İşte size 4 örnek…

Sosyal medya ölçülemez

E-ticaret siteleri için önemli bir trafik kaynağı olan sosyal medya çalışmaları ve yatırımlarına ilişkin sonuçlar söylenenin aksine ölçülebilir. Doğru araçları kullanıyor ve hangi verileri ölçmek istediğinizi biliyorsanız, sosyal medya yatırımlarınızın tüm geri dönüşleri hesaplayabilir, promosyon çalışmalarınızın başarısını ölçebilirsiniz.

Google Analytics, Crazy Egg gibi sosyal medya ölçüm araçlarını kullanarak paylaşımlarınızın etkinliğinden, yatırım geri dönüşüne kadar, sosyal trafiğinize dair tüm raporlamaları yapabilirsiniz.

Ayrıca E-ticaret Bilgi Bankası’nda yer alan ve Sosyal medya ölçümlemesi ile ilgili yazıya da göz atmanızı öneririz.

E-posta pazarlaması artık işe yaramıyor

Her geçen gün yeni bir dijital pazarlama kanalıyla tanışıyor olmamız nedeniyle eski bir dijital pazarlama tekniği diyebileceğimiz e-posta pazarlaması, söylenenin aksine hala etkinliğini koruyor.

Doğrudan hedef kitleye ulaşan e-postalar dijital platformlardaki paylaşımlarınızı farklı nedenlerle gözden kaçmış olan potansiyel müşterilerinize kendinizi birebir anlatma imkanı sunuyor. Ayrıca e-posta pazarlamasının, markaların kullanıcılarla daha kolay bağ kurmasını sağlayan bir dijital pazarlama yöntemi olduğu da söylenebilir.

Bu anlamda E-ticaret Bilgi Bankası’ndaki e-posta pazarlaması yazısına da okumanızda fayda var.

Satın alınan e-posta listeleri işe yarar

Doğrudan hedef kitleye gönderilen e-postalar hala etkin bir pazarlama yöntemi olabilir. Ancak, diğer pazarlama yöntemlerinde olduğu gibi e-posta pazarlamasında da bazı kurallara uymak gerekiyor.

Bu anlamda e-posta listesi oluşturmak için kullanıcı hesabı satın almanın e-posta pazarlamasının etik değerlerine aykırı ve aynı zamanda yasa dışı olduğunu zaten biliyorsunuz.

E-posta pazarlamasının başarılı olabilmesi için hedef kitleye ulaşmayı amaçlamak ve bu anlamda e-posta hesaplarını isteyerek paylaşmış olan kullanıcılara ulaşmak gerekiyor.

Büyük veri sorun oluşturur

E-ticarette başarılı olabilmek için farklı kaynaklardan elde edilen pek çok veriyi analiz etmek gerekir. Dijital dünyada hakimiyeti güç gibi görünen ve “big data” olarak bilinen büyük veri doğru planlama ve analizlerle firmanıza fayda sağlayacak hale gelebilir. Siz de veri teknolojilerini doğru kullanarak, büyük veriyi yönetebilir ve daha etkili şekilde kullanabilirsiniz.

E-ticarete başlayan pek çok girişimci yanlış yönlendirmelerle karşılaşabilir. Bu tarz sorunlar yaşamamak ve sektöre ilişkin doğru bilgi edinebilmek için ihtiyacınız olan her konuda IdeaSoft’un profesyonel desteğini alabilirsiniz. IdeaSoft’un tüm e-ticaret paketleri e-ticaret konusunda ihtiyacınız olan gelişmiş özelliklerle donatılmıştır. Ücretsiz demo hesabınızı oluşturarak IdeaSoft’un size sunduğu pratik e-ticaret altyapısını kendiniz de yakından inceleyebilirsiniz…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)