İlk kez bir e-ticaret sitesi hazırlayanlar için bir kontrol listesi

Ilk kez bir e ticaret sitesi hazirlayanlar icin bir kontrol listesi

Bir e-ticaret sitesini hayata geçirebilmek, kurulum aşamasından yayınlanma sürecine kadar üzerinde çalışılması, defalarca geri dönüp düzeltilmesi gereken işlemlerden oluşuyor. IdeaSoft sunduğu akıllı e-ticaret çözümleriyle bu süreci kolayca aşabilmenizi sağlıyor.

 

E-ticaret sitesi oluşturduktan sonra yapılan bazı yanlışlar sonrasında önemli sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Bu yüzden sitenizi oluşturup yayına almadan önce bir kontrol listesi hazırlamak ve her şeyin eksiksiz olduğunu en baştan kontrol altında tutmak, site yayınlandıktan sonra yaşanacak krizleri engellemenizi sağlayabilir.

 

Peki, bu listede neler olmalı? IdeaSoft e-ticaret için kullanabileceğiniz bir kontrol listesi hazırladı…

 

1 – Mesajınızı doğru ifade edebiliyor musunuz?

  • Sanal mağazanızın yazım ve dil bilgisi yanlışlarını tespit ederek eğer varsa bunları düzeltmelisiniz. Yanlış anlaşılmalara yol açabilecek ifadeleri gözden geçirmek de faydalı olacaktır. Paragraf ve başlıkların doğru şekilde belirleyerek, konu bütünlüklerini kontrol etmenizde fayda var.

 

  • Web sitenizdeki paylaşım butonlarının renk ve yerlerine dikkat edin. Böylelikle ziyaretçileriniz kolaylıkla içeriğinizi paylaşarak size daha fazla trafik getirebilirler. Sanal mağazanızda mutlaka kaliteli ve orijinal içerikler bulundurmaya özen gösterin, görsel ve videolarınızı doğru yerlere konumlandırarak kolaylıkla görüntülenmesini sağlayın. İnsanlar sitenizde başka bir yerde ulaşamadıkları konu ve resimlere ilgi duyarak paylaşım ve ziyaretlerini artıracaklardır. IdeaSoft e-ticaret paketlerini kullanıyorsanız bu konuda size sunulmuş hazır çözümler ile çok daha rahat ilerleyebilirsiniz.

 

  • İçerikleri hazırlarken hazırlayacağınız görsellerin lisanslı olmasına özen göstererek, telif hakkı sorunlarını aşabilirsiniz. Google aramalarında çıkan resimleri kullanmamaya gayret edin, buradan seçeceğiniz görseller zaman içinde lisans sorunlarını da beraberlerinde getirebiliyor.
  • Herkes standart bir görüş yeteneğine sahip olmayabilir; Bu yüzden sitenizin metinlerinin okunaklı olmasına dikkat etmeli ve yazı büyüklüğü ile kullandığınız yazı tiplerine özen göstermelisiniz.

 

2 – Sayfanız size güzel görünebilir peki ya başkalarına?

  • İlk izlenim her zaman çok önemlidir. Kullanıcıların ilgisini çeken tasarımlar mutlaka tüm web sitelerinin ilk tercihi. Bir sitesi tasarımı ile ilgiyi artırıp, kendinden bahsettirebilir. Tasarım ile ilgili özellikleri kontrol ederken dikkate almamız gereken kriterler de olduğunu unutmayın. Eğer bu konuda özel bir eğitim veya eğiliminiz yoksa IdeaSoft’un şablonlarından beğendiğiniz bir tasarımı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

  • E-ticaret sitenizin tüm tarayıcılarda en iyi şekilde görüntülendiğinden emin misiniz? Bugün milyonlarca kullanıcı farklı tarayıcılarla interneti geziyorlar. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari gibi internet tarayıcılarında sitenizin nasıl göründüğünü test etmeyi unutmayın. Tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışan siteler profesyonel bir duruş sergiler ve daha fazla ziyaretçiyi çekmeyi başarırlar. IdeaSoft bu konuda da tüm testleri gerçekleştirdiği için e-ticaret sitenizin tüm önemli tarayıcılarda en iyi görünümü sunmasını sağlıyor.
  • Bugün neredeyse herkesin bir tableti ve akıllı telefonu olması sizin için bir avantaj. Bu durumda e-ticaret sitenizin mobil araçlarda nasıl göründüğüne dair çalışmalar yaparak, bu araçlarda da kullanıcı dostu bir site yaratmalısınız.

 

3- Olmazsa olmaz: SEO

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışması yapmadan bir sitenin trafik sağlaması çok mümkün değil. Bu nedenle site tasarımı, içerik, meta verisi ve XML site haritaları, teker teker üzerinde SEO çalışması yapılması gereken ögeler. “Bu çalışmayı yaptım” demekle de işiniz bitmiyor. Bu konudaki önemli SEO ipuçlarına da göz atmanızda fayda var.

 

Tüm bunlar size bir e-ticaret sitesi sahibi olmanın zor bir iş olduğunu düşündürebilir. Eğer IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketlerini kullanmıyorsanız haklı olabilirsiniz. Fakat en gelişmiş özelliklerle donatılmış IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri sayesinde tüm teknik işleri IdeaSoft’a bırakarak siz sadece işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz. Gelin IdeaSoft’un 15 günlük ücretsiz demo hesabına başvurun ve kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)