Yeni bir e-ticaret sitesinde ne satacağınıza karar vermenin yolları

Yeni bir e ticaret sitesinde ne satacaginiza karar vermenin yollari

Yeni girişimciler için e-ticarete başlamak heyecan vericidir ama bazı önemli kararları verebilmeyi de gerektirir. Bir e-ticaret girişimcisi için en önemli kararlardan birisi de ne satacağına karar vermek; yani hem karlı, hem de rekabetin düşük olduğu bir ürün veya ürünler bulmaktır.

Ürün seçimi süreçleri zaman zaman zor geçebiliyor. Son yıllarda daha da artan online rekabet, bu sıkıntılı sürecin tuzu biberi oluyor. Müşterilerin ise sizin yeni e-ticaret siteniz ile birlikte bu alandaki dev e-ticaret sitelerine sadece bir tık uzaklıkta olması da işleri kolaylaştırmıyor.

Peki doğru ürün seçimi ile potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekerek öne çıkmayı başarabilir misiniz? IdeaSoft, yaratıcı ürün fikirleri oluştururken faydalanabileceğiniz 4 önemli yöntemi sizlere sunuyor.

1. Tutkunuzun peşinden gitmek

Bazı insanlar yaşadıkları bir talihsizlikten ya da yaşamlarındaki bir tutkudan yola çıkarak fikirler geliştirip, belirledikleri dikey bir alanda son derece kârlı olabilecek ürünler keşfedebiliyorlar. E-ticaret girişimciliğinin keyifli olduğu kadar zorlu dönemleri de olabilir. Bu yüzden üzerinde çalışmaktan ve yeni ürünler bulmak için gönüllü olarak zaman ayırabileceğiniz kendi ilgi alanınıza giren bir konu seçmek çok işinize yarayabilir.

Aynı zamanda bu sayede daha hakim olduğunuz bir konuda, müşterinin gerçek anlamda işine yarayabilecek ürünleri ayırtetme avantajına da sahip olabilirsiniz.

2. Anahtar kelimelerdeki gizli ürünler

Bazen e-ticaret sitenizde satmak isteyebileceğiniz ürünleri bulmak için en iyi yardımcınız bir arama motoru olabilir. Potansiyel alıcıların internette ne gibi ürünler aradıklarını yakından inceleyerek alıcısı hazır ürünlerin hangileri olabileceğine karar vermek sandığınızdan daha kolay olabilir.

Anahtar kelime konusunda muhtelen daha önce SEO çalışmalarınızdan tecrübeniz vardır. Eğer yoksa bu konudaki yazılarımıza da göz atmanızı öneririz.

3. Müşterinin yaşadığı sorunu bulun

Eğer satışını yaptığınız bir ürün, müşterilerin hali hazırda yaşamakta oldukları bir sorunu çözüyorsa satış yapmanız tahmin ettiğinizden de daha kolay hale gelecektir. Çevrenizdeki gözlemleriniz veya internette müşterilerin yaşadıkları sorunları paylaştıkları blog veya forumları inceleyerek şu anda hangi türdeki müşterilerin, hangi konularda ne gibi sorunlar yaşadıklarına dair fikir edinebilirsiniz.

Bu edindiğiniz fikirler doğrultusunda ise müşterinin sorunlarını çözerek, hayatlarını kolaylaştıracak ürünleri tespit etmek ve satışa sunmak son derece kolay olabilir.

4. Trendleri yakından takip edin

Bazı dönemlerde müşterilerin belirli türdeki ürünlere talepleri artar. Hangi dönemlerde nelerin daha çok aranacağını, nelerin daha çok tüketileceğini önceden kestirebilirseniz bu konuda çok büyük bir avantaj elde ederek kısa sürede çok başarılı bir e-ticaret işi kurabilirsiniz.

Bunun için müşteri davranış ve yorumlarını örneğin sosyal medya üzerinden takip etmenin yanı sıra, yabancı kaynaklardan da faydalanmanız ve dünyanın farklı bir yerinde trend haline gelmiş ürünlerin neler olduğunu tespit edebilmeniz çok işinize yarayacaktır.

IdeaSoft yeni e-ticaret girişimcilerinin ihtiyacı olan herşeyi bir araya toplayan, otomatik aktif sanal POS’undan kolay sosyal medya yönetimine kadar pek çok özelliğe sahip son derece gelişmiş bir e-ticaret altyapısı sunuyor. Peki IdeaSoft sizin için uygun bir seçim mi? Gelin IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerini 15 gün boyunca ücretsiz olarak deneyin ve kararı kendiniz verin…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)