Sanal Mağaza Açmak İsteyenlere 8 Öneri

sanal magaza1

Sanal mağaza açmak ya da bir diğer deyişle e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için hazırladığımız bu yazımızda, olabildiğince zahmetsiz ve maliyetsiz olan konuları sizlere aktarmaya çalışacağız. Okuduğunuzda basit gibi gelse de, birçok firma ve yönetici ticari hayatında bu basit pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini göz ardı etmektedir.

Hemen E-ticaret’e Başlayın!

E-ticaret adım atmadan önce, IdeaSoft e-ticaret yazılımlarını ücretsiz deneyebilirsiniz.

image

1- E-Ticaret Sitenizin Adresini Arkadaşlarınızla Paylaşın

Artık sıkı bir internet kullanıcısının facebook, twitter, google + ve yeni bir mecra olan pinterest hesapları bulunuyor. Kendi sahip olduğunuz bu sosyal ağ hesapları üzerinden siteniz ile ilgili bilgileri ve ürünleri paylaşın. Arkadaşlarınıza paylaşırken alışveriş yapar mısınız diye sormayın, diğer arkadaşları ile paylaşmalarını rica edin.

E-ticaret sitenizin adresini sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak, arkadaşlarınızdan sitenizi yaymalarını isteyin. Bu, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olur.

2-Google Adwords ve Facebook Reklamlarını Kullanın

Dünyanın arama devi Google, kendi ağı üzerinden reklam vermeye imkan sağlayan Adwords yapısı ile tanışın. Direkt olarak sattığınız ürünü arayan ziyaretçilere bu reklam ağları sayesinde ulaşabilir, ölçeklediğiniz planlara rahatlıkla kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitenizin ziyaretçi sayıları da hızlı bir şekilde artabilir.

Google Adwords ve Facebook reklamlarını kullanarak, ürünlerinizi doğru kitleye ulaştırabilir ve sitenizin ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz.

Aynı şekilde dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook üzerinde,  üyeler yaptığı işi, tuttuğu takımı, yaşını vs. paylaşıyor ve bu veriler reklam verenler için tam olarak istenilen kişilere ulaşılmasına imkan sağlıyor.

3- Sürpriz ve Farklı Şeyler Üretin

Sitenize üye olana, veya mail listenize abone olanlara hediye çekleri dağıtacağınızı duyurun. Sosyal medya üzerinden bu şekilde kampanyalar düzenleyin. Üyelerinize veya sitenizden düzenli şekilde alışveriş yapan kişileri ödüllendirin.

Sitenize üye olan veya mail listenize abone olan kullanıcılara hediye çekleri dağıtarak, müşteri sadakati oluşturabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Sattığınız ürüne göre sosyal mecrada bir pazarınız bulunuyorsa, bu pazara hükmeden sitelere veya blog yazarlarına ücretsiz deneme ürünleri gönderin. Ürünleri inceleyerek siteniz ve satılan ürün hakkında yazılar yazmasını rica edin. Siteniz ile ilgili yazılan bir makale yüzlerce kişiye, onların sosyal çevrelerini de hesaba katarsak binlerce kişiye ulaşmanıza imkan sağlar ve başarılı bir kampanya olarak nitelendirilebilir.

Satın alınan ürünlerin yanında küçük hediyeler gönderin. Bu hediyeyi alan müşteri, kesinlikle sizi twitter hesabından facebook duvarından övücü bir yazı ile ödüllendirecektir.

4- E-Ticaret Sitenizi Destekleyecek Bir Blog Kurun

İçerik pazarlayın, yani kaliteli içerikler hazırlayarak, sitenize gelen ziyaretçileri içerik detaylarınızdan satış sayfanıza yönlendirin. İçeriğinizin kalitesinden ödün vermeyin, okunaklı yazılar ve çekici görseller kullanmaya dikkat edin. Sektördeki birçok e-ticaret sitenin bir de e-ticaret bloğu bulunmakta ve ürünleri ile ilgili kaliteli içerikler sunmaktadır. Bunun ücretsiz olan blogspot, medium gibi servisler aracılığı ile de yapabilirsiniz.

E-ticaret sitenizi destekleyecek bir blog kurarak, kaliteli içerikler sunabilir ve ziyaretçilerinizi satış sayfanıza yönlendirebilirsiniz.

5- Sanal Mağazanızın Yazdığı Kartvizitler Yaptırın

Sitenizin tasarımı ile uyumlu, sattığınız ürünleri benimseyen bir kartvizit oluşturun. Daha önceden yapılan tasarımları inceleyin, kendi sitenizin kimliğini yansıttığına emin olun. İçinize sindiğini düşündüğünüz bu kartvizitleri sürekli insanlar ile paylaşın, etkinliklerde tanıştığınız kişilere dağıtın.

6- Kupon Kodları ve Doğru Kampanya

Sektördeki bırakın e-ticaret sitelerini neredeyse tüm büyük kurumların hediye çekleri dağıttığını hatta, hediye çeklerini bulabileceğiniz yüzlerce site olduğunu bile görebilirsiniz. İnsanların hediye çekine dayanılmaz bir sevgisi var. Kampanyalar oluştururken hediye çekleri hızlı bir geri dönüş alabileceğiniz yöntemdir. Bunun yanında “Kargo Bedava” kampanyaları da müşteriler için oldukça ilgili çekicidir. Bir ürüne %10 indirim yapmaktansa kargo bedava yaparak indirim yüzdesini %5 veya %4 değerine çekebilirsiniz.

7- İnfografik Hazırlayın

İnfografik belirli bir bilgiyi insanlara anlaşılır bir şekilde aktarabilmek için en akıllıca yollardan biridir. Ayrıca sosyal medya üzerinde çok hızlı paylaşılan bir araçtır. Örnek olarak Ayakkabı satıyorsanız, farklı bölgelere göre değişen km olarak uzunlukların nasıl değiştiğini gösteren görseller ile beslenen bir infografik hazırlayabilirsiniz. Sitenizin logoları ve adreslerini de içeren bir infografik olmalı ki paylaşıldığında sitenizi ziyaretçi olarak geri besleyebilmeli.

8- Videoları Tercih Edin

Satış toplamak veya popüler ürünlerinizin daha hızlı bir şekilde pazarlanabilmesi için video yayınları yapın. Kalabalık bir topluluğun görebileceği bir yerde, eğlenceli veya mesajını iyi veren bir reklam sosyal medya üzerinde de hızlı bir şekilde yayılır. Ek olarak ürünlerinizin kullanımı, kurulumu ile ilgili videolar paylaşmayı da ihmal etmeyin.

E-ticaret sitemin adresini nasıl paylaşabilirim?

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden sitenizle ilgili bilgileri ve ürünleri paylaşın. Arkadaşlarınızdan bu bilgileri ve ürünleri kendi arkadaşlarıyla paylaşmalarını rica edin.

Google Adwords ve Facebook reklamlarını nasıl kullanabilirim?

Google Adwords ile sattığınız ürünü arayan ziyaretçilere ulaşabilirsiniz. Facebook reklamlarıyla ise hedef kitlenize tam olarak ulaşarak sitenizin ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz.

Hediye çekleri ve kampanyalar nasıl oluşturulmalı?

Sitenize üye olan veya mail listenize abone olanlara hediye çekleri dağıtın. Ürünlerinizi incelemeleri ve yazı yazmaları için blog yazarlarına ücretsiz deneme ürünleri gönderin.

E-ticaret sitemi destekleyecek bir blog nasıl kurabilirim?

Kaliteli içerikler hazırlayarak, ziyaretçileri içerik detaylarınızdan satış sayfanıza yönlendirin. Blogspot veya Medium gibi ücretsiz servisler aracılığıyla blog oluşturabilirsiniz.

Kartvizitler neden önemlidir?

Sitenizin tasarımı ile uyumlu, sattığınız ürünleri benimseyen bir kartvizit oluşturun. Bu kartvizitleri etkinliklerde tanıştığınız kişilere dağıtarak tanıtımınızı yapın.

Kupon kodları ve kampanyalar nasıl etkili kullanılır?

Hediye çekleri ve kargo bedava kampanyaları düzenleyin. Bu kampanyalar, müşterilerin ilgisini çekerek satışlarınızı artırabilir.

İnfografikler nasıl kullanılmalıdır?

İnfografikler, belirli bir bilgiyi anlaşılır şekilde aktarmanın en akıllıca yollarından biridir. Sosyal medyada hızlıca paylaşılan infografikler, sitenizin tanıtımını yapabilir.

Videolar nasıl kullanılmalıdır?

Ürünlerinizin kullanımı veya kurulumu ile ilgili videolar paylaşın. Eğlenceli ve mesajını iyi veren videolar, sosyal medyada hızlıca yayılarak tanıtımınızı artırabilir.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
2 Mart 2023

İçindekiler; Neden Ücretsiz E Ticaret Sitesi? Eticaret.com Size Neler Sunar? Ücretli Paketlere Geçiş Yapılır Mı? Ücretsiz Sitelerde Tema Şablonları Var Mı? Ücretsiz E-ticaret Sistemlerinde Yazılım Güncellemesi Var Mı? Ücretsiz e ticaret sitesi dendiğinde birçok kişinin aklına yavaş yüklenen siteler, zor açılan ürün sayfaları, kullanımı zorlaştıran tasarımlar ve teknik sorunlar gelir. Bu bakımdan çoğu kişi bunların…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
19 Şubat 2023

İçindekiler; Yazılıma Yatırım Yapmanız Gerekmez Ödeme Entegrasyonları Yer Almaktadır Yazılım Güncellemeleri Bulunur Eğitim Dokümanları Mevcuttur Yükseltmek Mümkündür Ücretsiz e ticaret sitesi avantajları, online alışveriş dünyasına adım atmak isteyen satıcıların ve girişimcilerin aklında bulunan sorulardan biridir. Eticaret.com, sektöründe kullandığı teknolojik sistemler sayesinde, sahip olduğu free paket içinde şunları teklif etmektedir: Bu bakımdan e-ticarete güzel bir başlangıç…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
16 Şubat 2023

İçindekiler; Yatırım yapmadan en iyi ücretsiz e-ticaret sitesi sahip olmak Ödeme Entegrasyonları Mevcuttur Yazılım Güncellemeleri Mevcuttur Eğitim Dokümanları ile Bilgileriniz Genişletilebilir Farklı Paketler de Vardır Kısa Sürede Kurulabilir Kullanımı Kolaydır Online alışveriş tüketicilere fiziksel bir mağazaya kadar ürünleri görme ve satın alma imkanı sunar. Kişiler nerede olursa olsun, bu sistemlerden yararlanması mümkündür. Aynı zamanda bu…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
11 Şubat 2023

E ticaret sitesi nasıl kurulur? Sorusu, markasını dijitale taşımak isteyenler tarafından merak edilmektedir. İnternet üzerinden alışveriş yapma her geçen gün artan bir trenddir. Zira insanlar acil olmayan ihtiyaçlarını internetten sipariş vermeyi her zaman pratik ve rahat bulur. Bu bakımdan bu sektörde mevcut olan çok sayıda firma vardır. E-ticarete başlamak başlangıçta zor gibi dursa da takip…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
9 Şubat 2023

E-ticaret dünyası her geçen gün gelişen bir dünyadır. Çünkü insanlar internetten alışveriş yapıp, ürünün adresine kadar gelmesini her zaman avantajlı olarak görür. Eğer bir şeye acil gereksinim duyulmuyorsa, çoğu kişi internetten bakmayı tercih eder. Bu dünya oldukça canlı olduğu için pek çok girişimci veya küçük ve orta boyutlu işletme buraya adım atmak ister. Dijitalleşme sürecini…(Continue Reading)