Online alışverişte en sık yaşanan 7 sorun

Online alisveriste en sik yasanan 7 sorun

​Her e-ticaret sitesi için en önemli konulardan biri, aynı geleneksel perakendecilikte olduğu gibi müşterinin mutlak memnuniyetini sağlayabilmektir. Bir müşteriyi memnun edebildiğiniz zaman, hem o müşterinin tekrarlayan alışlarından gelir elde edebilir, hem de onun tavsiyeleri sayesinde yeni müşterilere ulaşabilirsiniz.

 

Fakat e-ticaretin halen gelişmekte olan bir sektör olduğunu da gözden kaçırmamak gerekiyor. Türkiye’de e-ticareti en azında bir kez denemiş olan toplam 7 milyon kişi olması önemli bir rakam olmasına rağmen, 35 milyon internet kullanıcısı olduğunu düşündüğünüzde hala çok ciddi bir potansiyel bulunduğunu görebilirsiniz.

 

Özellikle e-ticaret ile yeni tanışmakta olan ve internetten alışveriş alışkanlığı yüksek seviyede olmayan müşterilerin memnuniyetini sağlayabilmek, onları sadık birer müşteriye dönüştürmek için büyük önem taşıyor. Bunun için de onların en sık yaşadıkları ve sitenizi bir daha ziyaret etmemelerine neden olabilecek sorunları bilerek, bunlara önlemler alabilmek faydalı çok faydalı olacaktır.

 

İşte online alışverişte müşterilerin en sık yaşadıkları bazı sorunlar ve bu konularda neler yapmanız gerektiği…

 

Hatalı ürün teslimi

Günümüzde e-ticaret müşterilerinin en büyük şikayeti ürünlerinin yanlış teslim edilmesi. Eğer çok yüksek volümle çalışmıyorsanız her bir siparişi tek tek kontrol etmekte fayda var. Her gün 20 veya üzeri sipariş gönderiyorsanız sipariş kontrolü için otomasyon sistemleri veya ek personel ayırmak doğru olacaktır.

 

Hasarlı ürün teslimi

Her bir siparişin hasar kontrolü kargolamadan önce mutlaka yapılmalı. Kargoda meydana gelebilecek sorunlar konusunda ise müşterinin mağdur olmaması için böyle bir durumda ne yapması gerektiği ve haklarını da önceden bildirerek güvenini kazanabilirsiniz.

 

Uzun kargo süresi

Teslimat süreleri genellikle standarttır. Bu standartın dışında çıkılmasının nedeni eğer kargo firması ile ilgiliyse müşteriye bu konuda bilgi vermek ve mağduriyetini düşürmek için ufak hediyeler göndermek uygun olabilir. Eğer stokta olmayan bir ürünü sipariş sonrasında tedarik nedeniyle geç teslim edecekseniz bunu ürün sayfasında belirtmeniz, sonradan ortaya çıkıp müşteriyi kaybetmenize neden olabilecek sorunları da ortadan kaldırabilir.

 

E-ticaret sitesindeki teknik sorunlar

Her e-ticaret sitesi istisnasız 7/24 sorunsuz çalışıyor olmak zorunda. Eğer IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerini kullanıyorsanız zaten bu konuda sorun yaşamayacağınızı da garantiye almışsınız demektir.

 

Sonradan ortaya çıkan ek masraflar

Müşteriye ödeyeceği tüm masrafları en baştan belirtmekte fayda var. Çünkü sonradan ortaya çıkan masraflar sadece satışı değil, müşteriyi de kaybetmenize yol açacaktır.

 

İade sorunları

E-ticaret müşterilerin yasal hakları olan iade konusunda sorun yaşamaları sonrasında sitenize geri dönüp yeni siparişler verme ihtimallerini ortadan kaldıracaktır. İadelerle ilgili müşterilerin haklarını korumak ve bu süreci sorunsuz tamamlamalarını sağlamaksa sizin için bir siparişin iadesi anlamına gelebilir ama sonrasında o müşterinin diğer siparişlerinden bu farkı fazlasıyla kapatabilirsiniz.

 

Sitede yetersiz bilgi

Ürünün açıklamaları, teknik ve kullanım özellikler, garanti koşulları gibi şartların sitede yer almaması müşterinin aradığı ürünü bir rakibinizden satın almasına neden olacaktır.

 

Eğer müşteri memnuniyetinin üst seviyede olacağı ve gelişmiş teknik özelliklere sahip bir e-ticaret sitesi işletmek istiyorsanız IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri tam size göre demektir. Hemen şimdi ücretsiz demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft’un size neler sunabileceğini kendiniz görün…

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]
[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)