Kargoyla ürün teslimatında tüketiciler nelere dikkat etmeli?

kargo teslimati

Online alışveriş yapan tüketicilerin kargo teslimatı sırasında dikkat etmeleri gereken bazı unsurlar bulunuyor. Henüz kargo teslimatı konusunda e-ticarette belirli yasalar bulunmasa da tüketicilerin maduriyetlerini azaltmaları için bu unsurlara dikkat etmeleri gerekiyor.

İnternetten alışverişlerde tüketicilerin en çok çekindikleri ve sıkıntı yaşadıkları konulardan biri kargo teslimatı oluyor. Kargonun geç teslim edilmesi ya da kargo teslimatı sırasında yaşanan sıkıntılardan dolayı tüketiciler mağdur oluyorlar. Bu sıkıntıların yaşanmaması için de aşağıda değineceğimiz konulara dikkat etmenizi öneririz.

Ürünü kargo görevlisiyle beraber kontrol edin

Ürünün teslimatı sırasında, herhangi bir hasar olma durumuna karşı, paketinizi kargo görevlisinin yanında açın. Bir eksik ya da hasar olması durumunda bunu ispat etmeniz zor olur; bu nedenle de kargo görevlisinin yanında bu kontrolleri yapmalısınız.

Ürün hasarlıysa “Hasar Tespit Tutanağı” tutturun

Satın aldığınız ürünün, teslimat sırasında hasarlı ya da eksik çıkması durumunda kargo görevlisine o anda “hasar tespit tutanağı” tutturmanız gerekiyor. Bu durum iki açıdan ele alınabilir. Ürün ya teslimat sırasında zarar görmüştür ya da satıcı firma tarafından eksik ya da hasarlı gönderilmiştir. Bu durumda sorumluluğun sizin üzerinde olmaması için kargonuzu alırken, eksik ya da hasarlı bir teslimat sırasında tespit tutanağı hazırlatarak ürünü teslim almadan geri gönderebilirsiniz.

Ürünü kontrol etmeden teslim aldığınıza dair imza atmayın

Ürünün teslim almadan önce kontrol etmeniz ve ondan sonra imza atmalısınız. Birçok kişi doğrudan bu imzayı atıyor; ancak siz imzayı attıktan sonra kargo şirketinin işi bitmiş oluyor. O andan sonra kargoyu açtığınızda ve ürün hasarlı gelirse, sorumluluk kargo şirketinden çıkmış oluyor. Bu durumda da satıcı firma ile irtibata geçerek durumu izah etmeniz gerekiyor. Bu nedenle kargo görevlisinin yanında ürünü kontrol ederek açmanız ve bir sorun olmadığı takdirde imza atmanız önemli.

kargo-urun-teslimat

Evde yoksanız, kargonuz en yakın şubeye bırakılır

Kargo teslimatı sırasında evde olmayabilirsiniz; ancak bu durum kargonuzun tekrar satıcı firmaya yönlendirileceği anlamına gelmiyor. Kargonuz, adresinize en yakın olan kargo şubesine bırakılır ve siz buradan ürününüzü temin edebilirsiniz.

Ancak burada bazı sorunlar yaşanabiliyor. Kargo görevlisi, alıcıyı adreste bulamadığında bırakması gereken notu bırakmıyor ve bu durumda da alıcının kargonun geldiğinden haberi olmuyor. Teslimat süresi geçmesi durumunda da alıcı, satıcı firma ile irtibata geçiyor ve kargonun eline ulaşmadığını belirtiyor; fakat satıcı firma ürünün kargoya verildiğini belirtiyor. Tabii ki her firma tek tek tüm ürünlerin teslim edildiğini kontrol etmediği için de böyle bir sıkıntı yaşanabiliyor.

Bu tip durumlarda alıcıların ortalama kargo sürelerini takip ederek, kargo firmasıyla ya da e-ticaret firmasıyla iletişime geçmeliler. Birçok e-ticaret şirketi sipariş durumunu hakkında e-posta yoluyla bilgi veriyor. Bu nedenle tüketici olarak bu mesajların takibini yapmanız gerekiyor.

Ürünün faturasını kontrol edin

Satın aldığınız ürünün teslimatı sırasında, ürün faturasının olup olmadığını kontrol edin. Eğer ürünün faturası yoksa, kargoyu teslim almayın ve geri gönderin. Çünkü fatura bulunmuyorsa ve siz ürünle ilgili bir sorun yaşarsanız, satıcı firma faturanızı görmek isteyecektir. Faturanın elinize ulaşmaması durumunda, herhangi bir yasal hak talep edemeyebilirsiniz ve bu da mağdur olmanıza neden olur.

Kargonuzun takibini yapın

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kargonuzun takibini yapmalısınız. Kargonun teslimatı satıcı firma ile kargo firmasının görevi olsa da aldığınız hizmetin takibini yapma yükümlülüğünüz de bulunuyor.

Gerek kargo firmasıyla gerekse satıcı firma ile iletişimde kalarak, sipariş durumunu kontrol etmeli ve ürünün takibini yapmalısınız. Böylelikle yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir ve teslimat sırasında oluşabilecek aksaklıklardan haberiniz olabilir.

Kargo firmaları telefonla bildirim yapmak zorunda değiller

Bazı tüketiciler, kargo teslimatı öncesinde kargo firmalarının telefon ile bildirim yapmalarını bekleyebiliyorlar; fakat durum pek de böyle değil. Kargo firmalarının, alıcıya önceden ulaşarak, siparişin ne zaman teslim edileceğine dair bilgi verme zorunluluğu yok. Alıcı olarak sizin yapmanız gereken, eğer mümkünse teslimat adresinde bulunmanız veya kargo firmasının adreste bulamadığı zaman bıraktığı notları takip etmektir. Bu notlar bırakılmamışsa kargo firması ile iletişime geçerek, teslimat hakkında bilgi talep edebilirsiniz.

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)