Kargo ücretlendirme stratejinizi belirlerken nelere dikkat etmelisiniz?

IS 300915 kargo ucretlendirme 1a

Online alışveriş, sağladığı birçok avantaj ile her geçen gün tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmeye başladı. Fiziksel mağazalardan alışveriş yapan tüketiciler bile satın alacakları ürün hakkında daha detaylı araştırmalar yapabilmek için internetten yararlanıyorlar. Ürünün özelliklerini inceleyebilmek, fiyat karşılaştırması yapabilmek ve karar verebilmek için tercih ettikleri bu yöntemle eğer uygun fiyata ve güvenilir bir sitede ürünü bulabilirlerse tercihlerini online alışverişten yana da kullanabiliyorlar.

Fakat ürüne sahip olmak için beklemek zorunda olmaları, kargo ücreti ödemek durumunda kalmaları da kararlarını etkileyebiliyor. Bu da online alışverişin dezavantajları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

E-ticaretin bu dezavantajlarını, avantaja dönüştürebilen e-ticaret siteleri de elbette var. Onlar, belirledikleri stratejilerle kararsız kalan tüketicileri satın almaya yönlendirebiliyor ve kazançlarını artırabiliyorlar. Eğer siz de bu avantajlı tarafta yer almak istiyorsanız, bu noktada özellikle kargo ücretleri konusunda cazip teklifler sunarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Peki, kargo ücretlendirme konusunda stratejinizi nasıl belirleyebilirsiniz? İşte bununla ilgili bazı ipuçları…

Kampanya ve indirimler sunabilirsiniz

Ücretsiz kargo fırsatı sunmanız, size tüketicileri alışverişe yönlendiren bir rekabet avantajı sağlayabilir. Eğer ücretsiz kargo seçeneği sunamıyorsanız, tüketicileri yine satın almaya yönlendirebilecek etkili pazarlama teknikleri kullanmayı da deneyebilirsiniz. Örneğin, “bir alana bir bedava” ya da ikinci ürüne indirim, para puan gibi cazip teklifler sunabilirsiniz. Bu şekilde tüketiciler kargo ücretine takılmaksızın alışverişlerine devam edebilirler.

IdeaSoft müşterilerimiz, pazarlama araçları paneli sayesinde müşterileri için çok farklı ve avantajlı kampanya tanımlamalarını kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.

Sepet tutarı üzerinden ücretsiz kargo sunabilirsiniz

Belli bir fiyatın üzerindeki alışverişlere ücretsiz kargo avantajı sunmanız da müşterilerinizi satın almaya yönlendirerek satışlarınızı artırmanızda etkili olabilir. Bu yöntemle aynı zamanda ortalama sepet tutarınızda da artış sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz kargo yerine hızlı kargo seçeneği

Bazen tüketici aldığı ürüne bir an önce kavuşmak için, çok büyük bir fiyat farkı yoksa, bir miktar kargo ücretini rahatlıkla gözden çıkarabilir. Hatta bu şekilde aceleci müşterilerinizi memnun edebilir, dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz. Bunun için özellikle rakiplerinizin kargo stratejilerini göz önünde bulundurarak, müşterilerinize daha hızlı teslimat süresi sunabilirsiniz. Bu sayede, kargo ücretinin sorun olmasını da önleyebilir ve rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.

Fiyatlara yansıtın

Müşterilerinizin ücretsiz kargo seçeneğini daha fazla önemsediğini ve ücretsiz kargonun satışlarınızı artırabileceğini düşünüyorsanız, kargo ücretini fiyatlara yansıtabilirsiniz. Bunu, ‘kargo dahil fiyat’ yerine ‘ücretsiz kargo fırsatı’ şeklinde sunmanız da stratejik açıdan size avantaj sağlayacaktır.

Kaliteye ve güvene önem verin

Kargo ücretleri ile ilgili stratejiniz nasıl olursa olsun, günümüzde tüketicilerin online alışverişlerini yaparken birçok farklı siteyi inceleyerek son kararlarını verdiğini unutmayın. Bu noktada kararlarını verirken, sitenin kalitesi ve güvenilirliği belirleyici olarak öne çıkıyor. Çok daha ucuz ürün satan ve ücretsiz kargo avantajı da sunan bir site eğer kaliteden ödün veriyorsa, ürün görselleri, açıklamaları yeterli değilse ve ödeme seçenekleri dahil diğer birçok açıdan güven sağlayamıyorsa tüketici bir miktar daha fazla ödeyerek güven duyduğu başka bir siteyi kolaylıkla tercih edebilir. Bu yüzden her şeyden önce e-ticaret sitenizin kaliteli ve güvenilir bir imaj çizdiğinden emin olmanızda fayda var.

IdeaSoft olarak e-ticaret girişimcilerine, daha kaliteli ve güvenilir bir siteye sahip olmaları için her türlü teknik desteği sunuyoruz. Siz de hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturarak e-ticaret sektöründe başarıya ulaşmak adına önemli adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)