Kadınlara satış yapabilmek için e-ticarette nelere dikkat etmelisiniz

Kadinlara satis yapabilmek icin e ticarette nelere dikkat etmelisiniz
Başarılı bir e-ticaret sitesi sahibi olmak için ilk olarak hedef kitlenizi iyi tanımlamış olmanız gerekiyor. Kime satış yapacağınızı bilirseniz, bu tanımlı hedef kitlenizin tercihleri ve alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak e-ticaret sitenizin başarısını daha üst seviyelere çıkartmanız mümkün olabilir.

 

Örneğin eğer hedef kitlenizin tamamını veya büyük bir kısmını kadın tüketiciler oluşturuyorsa, kadınların satın alma kararını etkileyen faktörleri biliyor olmak, onlar ile siteniz üzerinden daha doğru bir iletişim kurmanızı, diğer bir deyişle onların tercih ettikleri satın alma tecrübesini sunabilmenizi sağlar.

 

Söz konusu satın alma olduğunda kadınlar ve erkeklerin bu kararını etkileyen faktörler arasında önemli farklılıklar olduğunu dikkate almakta fayda var. Bu farklılıklar arasında öne çıkanlar şunlar olarak sayılabilir:

– İletişim kurma yöntemleri

– Karar verme süreçleri

– Estetik anlayışları

 

Bunların tümü zamanla inceleyeceğiz ama IdeaSoft olarak ilk olarak sizlere kadın tüketicileriniz ile siteniz üzerinden daha sağlıklı bir iletişim kurabilmek adına doğru estetik yaklaşımın ne olduğuna dair önemli ipuçlarını paylaşmak istiyoruz.

 

1) Görseller:

 

Kadınlara satış yapma şansınızı arttırmak için kullanacağınız görsellerde ürün resimleri yerine o ürünleri kullanan kişilerin mutlu resimlerini tercih edebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre özellikle resimlerde kendilerini özdeşleştirebilecekleri, ürününüzü kullanan, mutlu kadınlar görmek kadınların satın alma kararında etki sağlayabiliyor.

 

2) Metinler:

 

Genellikle kadınlar satın alma kararını vermeden önce zihinlerindeki tüm soruların tatmin olmasını isterler. Kadınlara satış yapmayı hedefliyorsanız ürün ile ilgili mümkün olduğu kadar çok bilgi vermek faydalı olabilir. Ayrıca hikayeleştirilmiş, samimi ve duygu oluşturan metinler kullanmak kadınların siteniz ile bağ kurmasına ve daimi müşteriniz olmasına katkı sağlayacaktır. Kadınlar paylaşmayı severler. Bu nedenle daimi bir müşteriniz haline gelen bir kadının sizin gönüllü olarak reklamınızı yapabileceğini de unutmamalısınız.

 

3) Kenarlar ve Genel Tasarım:

 

Araştırmalara göre kadınların beyni daha bütünsel algılamaya meyillidir. Estetik algıları da daha yumuşak ve yuvarlak hatlar üzerine kuruludur. Bu nedenle net ve sert sınırlarla ayrılmamış, yumuşak hatlarla bir bütünlük oluşturan tasarımlar, onları estetik olarak daha çok cezp edebilir. Eğer hedefiniz kadınlara satış yapmak ise, yuvarlatılmış çizgiler ile yapacağınız farklı tasarımlar faydalı olabilir.

 

4) Kullanım ve Yönlendirmeler:

 

IdeaSoft ürünlerinde her türlü hedef kitleye yönelik olarak kullanım kolaylığını ön planda tutuyoruz. Kullanımın kolay olması kadınlar için de en önemli konulardan biri. Eğer ana sayfada ilk birkaç tıklamada aradıklarına ulaşamıyorlarsa çok büyük ihtimalle siteden hemen ayrılacaklardır; hem de geri dönmemek üzere.

 

Kadınlara satış yapmak istiyorsanız, onların genellikle karar vermede yönlendirilmeyi tercih edeceğini de bilmelisiniz. “Hemen satın al” , “ Hemen al, kargo ücreti ödeme”, “Şimdi al, en şık sen ol” gibi yönlendirmelerle onlara satın alma kararı verirken yardımcı olabilirsiniz.

 

5) Dil ve Yazı Tipleri:

 

Hedef kitleniz kadınlarsa onlar ile bağ kurmayı önemsemek faydalı olacaktır. Bunun için metinlerinizde resmi olmayan bir dil kullanmayı tercih edebilirsiniz. Onlara samimi bir şekilde hitap edin ki size daha çok güven duysunlar.

 

Bu samimiyeti yansıtan konulardan bir tanesi de yazı fontları. Kadınlar tercihen el yazısına benzer, daha günlük dili yansıtan fontları tercih edeler. Kadınlara satış yapmayı planlıyorsanız klasik fontlardan, özellikle de sert ve keskin çizgili fontlardan uzak durmakta fayda olabilir.

 

6) Renkler:

 

Her ne kadar renk tercihi kişiden kişiye değişse de, araştırmalara göre kadınların genel olarak canlı renkler ilgisini çekiyor. Eğer kadınlara yönelik ürünler sunuyorsanız, e-ticaret sitenizi tasarlarken yumuşak renkli bir zemin üzerine canlı ve fosforlu renklerle yazılmış yazıları tercih edebilirsiniz.

 

Özellikle hedef kitleniz kadınlarsa bu ipuçlarının satışlarınızı artırmaya çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bunları IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinde ne şekilde kullanabileceğinizi görmek için de ücretsiz demo hesabı oluşturup kendiniz test edebilirsiniz.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)