İnternetten hediyelik eşya satmak için ipuçları

Internetten hediyelik esya satmak icin ipuclari

Günümüzde e-ticaret siteleri online müşterilerin pek çok farklı ihtiyaçlarına yanıt verebilecek hale gelmiş durumda. Kullanıcıların aradıkları şey her ne olursa olsun internet üzerinden kolaylıkla bulmaları mümkün. İnternet üzerinden takı ve mücevher, giyim hatta mobilya satılabiliyor ama tüm bu kategoriler arasında en hızlı büyüyenler arasında hediye sitelerinin ön sıralarda yer aldığını görüyoruz.

Hediye almak deyince ilk olarak akla anneler veya babalar günü, yılbaşı ya da sevgililer günü geliyor olabilir. Gerçekten de bu özel günler hediyelik ürün satışının en çok artış gösterdiği dönemler. Fakat hediye sitelerinin güzel yanı aslında bu özel günlerin dışında da yoğun olarak satış yapıyor olmaları. Doğum günleri, yıldönümleri, evlilik ve diğer önemli zamanlar yıl içerisinde çok sayıda müşterinin hediyelik eşya satın almak için e-ticaret sitelerine yönelmesine neden oluyor.

Orijinal ürünler sunun

Mümkün olduğu kadar müşterilerin diğer hediye sitelerinde çok sık karşılaşmadıkları ilginç ve orijinal ürünler sunmaya çalışın. Eğer müşteriler çok sayıda e-ticaret sitesinde gördükleri bir ürünü almak isterlerse en ucuz olanını arayacaklardır ama o ürün sadece sizde varsa fiyat ikinci planda kalacaktır. Ürün yönetimi önemli, kar marjını yüksek tutabilmek amacıyla orijinal ürünleri sunabilmek için yurtiçinde olduğu kadar yurtdışındaki tedarikçilerden de alım yapabileceğinizi, yani ithalatı unutmayın.

Kişiselleştirilebilir ürünler

Orijinal ürünler sadece satıcılar için değil, alıcılar için de önemlidir çünkü onlar da sevdiklerine benzersiz bir hediye almak isterler. Fakat onlar için bunun bir yolu daha var; kişiselleştirilebilir ürünler. Üzerine isim veya özel mesajların yazılabileceği kişileştirilebilir ürünler hediye sitelerinde en çok ilgi gören ürünler arasında yer alır. Bu yüzden sizin de hediye satışı yaptığınız e-ticaret sitenizde bu tip ürünleri sunmanız faydalı olabilir.

Ürün ve teslimat kalitesi önemli

Hediyelik ürünler çoğu zaman belirli bir gün için alınırlar ve o gün hata yapma şansınız yoktur. Gönderdiğiniz ürünün sorunlu olması veya teslimat esnasında hasar görmüş olması başka bir durumda müşteri tarafından belki kabul edilebilir ama arkadaşının doğum günü için seçtiği hediyeyi o gün veremiyor olmak büyük bir sorundur. Bu nedenle gönderimini yaptığınız her ürünün önceden kontrolünü yapmak ve teslimat ve paketleme konusunda ekstra özenli davranmak iyi bir fikir olacaktır.

Hız – zamanlama konularına dikkat edin

Ne yazık ki pek çok kişi hediye almayı son ana bırakır ve bu yüzden de çok hızlı gönderim yapılmasını talep edebilirler. Ayrıca teslimat zamanını da iyi ayarlayarak, hediyelerin tam olarak istenen günde teslim edilmesi çok kritiktir. Örneğin 14 Şubat Sevgililer Günü için sipariş verilen bir hediyenin 15 Şubat’ta adresine ulaşması sizin adınıza büyük bir eksi puan anlamına gelecektir.

Özel günleri kaçırmayın

Hediye siteleri yılın her dönemi satış yapabilseler de anneler ve babalar günleri gibi özel günlerde yılın en yüksek cirolarına ulaşırlar. Bugünlerde hem sitenizin ziyaretçisi, hem de sipariş adetleriniz artacaktır. O yüzden o günlerdeki trafiği kaldırabilmek için IdeaSoft akıllı ticaret paketleri gibi güvenilir bir alt yapı kullanıyor olmanız çok önemli hale gelir. Ayrıca siparişleri hazırlayan personel sayısını da bu dönemlerde artırmaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Müşterilerinize ve üyelerinize kendinizi unutturmayın

Her ne kadar hediyelik eşya satan e-ticaret siteleri yılın her dönemi satış yapıyor olsa da, bir müşteri yıl içerisinde genellikle sadece birkaç kez hediye almaya ihtiyaç duyar. Bir sonraki özel gündeki hediye ihtiyacında yine sizi tercih etmesi için kendinizi unutturmamış olmanız çok önemli olacaktır. E-posta pazarlaması ile e-ticaret sitenizi var olan müşterilerinize belli dönemlerde hatırlatarak bunu sağlayabilirsiniz.

Hediyelik eşya sitenizi kurmak için yazılımımızı 15 gün ücretsiz deneyin.

Hediyelik eşya satmayı düşündüğünüz bir e-ticaret sitesi açma planınız varsa sadece bir e-ticaret alt yapısından daha fazlasına, yoğun dönemlerinizde size destek olacak bir çözüm ortağına ihtiyacınız var demektir. Öyleyse gelin siz de internetten ürün satmak için ücretsiz bir demo hesabı oluşturun ve binlerce mutlu IdeaSoft kullanıcısı arasındaki siz de yerinizi hemen alın…

[snippet slug=”blog-en-cok-okunan-sektorel-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)