İnternetten dekorasyon ürünleri satmanın incelikleri

IS 240615 dekorasyon urunleri 680x300 1

Dekorasyon, birçok evin vazgeçilmezleri arasında olduğundan; çoğu insan için artık bir lüks değil, bir ihtiyaç haline geldi. Dekorasyon ürünlerinin, internetten kolaylıkla bulunup, satın alınabilmeleri nedeniyle siz de; duvar kağıtları, dekoratif obje ve eşyalar, dış cephe malzemeleri, taş kaplama gibi ürünlerin online satışını rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bu noktada, dekorasyon ürünlerinizi internette sunuş ve tanıtım biçiminizin; rakiplerinizden farklılaşmanızı sağlamasının yanında, potansiyel müşterilerinizi satın almaya ikna edebileceğini de unutmamanızda yarar var. Ayrıca, çeşitli stratejilerle internette markanızı geliştirerek ilk tercih edilen olmak için; kaliteli dekorasyon ürünleri satmanızın daha faydalı olabileceğini de vurgulayalım.

Peki, internette dekorasyon ürünleri satmak isteyen girişimciler başka nelere dikkat etmeli?

Tanıtım ve pazarlama için doğru stratejiler belirleyin

E-ticaret siteleri artık, potansiyel müşterilerinin dikkatini çekme konusunda birbirleriyle yarışmak zorunda. Bu anlamda, dekorasyon ürünlerinizin tanıtımı için bir marka stratejisi geliştirmeniz son derece önemli. Çünkü dekorasyon ürünlerinizin bazılarını “sofistike”; bazılarını ise “ekonomik” olarak konumlandırarak, farklı şekillerde pazarlamanız çok daha iyi sonuçlar verebilir. Bunun için; tanıtımlara başlamadan önce, hangi ürününüzle hangi sosyo-ekonomik segmente hitap edeceğinizi netleştirebilirsiniz.

Dekorasyon ürünlerinizin dijital mecralarda tanıtımı son derece önemli. Bu amaçla, örneğin; Facebook’ta online mağazanız için bir sayfa açabilir veya potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmek için Flickr’da ürünlerinizin fotoğraflarını yayınlayabilirsiniz. Ayrıca, ürünlerinizin örneklerini; dekorasyon ve moda yayınlarında çalışan önemli kişilere göndermeniz ve bunların tanıtımları için bir bülten hazırlamanız da yararlı olabilir. Çünkü sadece bir veya iki önemli derginin ürünlerinizden bahsetmesini sağlayabilirseniz, popüler moda blogları da ürünlerinizden ve sitenizden söz edecektir.

Sunuş biçiminize büyük bir özen gösterin

Dekorasyon ürünlerinizi internetten daha kolay satabilmek için; sunuş biçiminize büyük bir özen göstermeniz ve ürünlerinizi mümkün olduğunca tamamlayıcı öğelerle birlikte sunmanız faydalı olabilir.

Örneğin; şık bir örtünün üzerindeki güzel bir vazonun görseli; aynı vazonun ona benzer diğer ürünlerle birlikte ve karmakarışık bir rafta sunulmasından, çok daha dikkat çekici ve albenili olabilir. Ayrıca bu şekilde; potansiyel müşterilerin, ürünlerinizi evlerinde hayal etmelerini kolaylaştırarak, dönüşüm oranınızı da artırabilirsiniz.

Dekorasyon ürünlerinizi, tamamlayıcı ve çekici öğeleri içeren bir ortamda veya şık bir fonda tek başına görüntüleyebilirsiniz. Eğer ürün görsellerinizde tamamlayıcı objelerden ve eşyalardan yararlanıyorsanız, bunların da kaliteli olmasına özen göstermenizi öneririz. Ayrıca, ürün görsellerinizin, her zaman mükemmel bir aydınlatmaya ve “profesyonel” bir kaliteye sahip olmasına da dikkat etmeniz çok önemli.

Ürünlerinizin sunumunu kişiselleştirin

Çekici bir ambalajı olan ürününüzü, güzel bir çanta veya kutuda; uygun bir hediye ve kişiye özel bir kart ile birlikte sunmanız çok etkileyici olabilir. Ayrıca, fiyat etiketleri yerine; ürünlerinizin nasıl tasarlanıp üretildiklerinin anlatıldığı basılı etiketler kullanmanız da daha olumlu etkiler yaratabilir.

Bunun yanında, online veya basılı bir katalog ile birlikte mümkün olduğunca kişiye özel notlar yazarak, müşterilerinizle iletişiminizi samimileştirmeniz de son derece önemli. Çünkü “kişiselleştirme” ve satın almaya teşvik edici öneriler sayesinde, müşterilerinizin yeniden sitenizden ürün satın alma olasılığını artırarak, onları sadık müşterilerinize dönüştürebilirsiniz.

Paylaştığımız ipuçlarından yola çıkarak, siz de internetten dekorasyon ürünleri satışa sunabilir ve dönüşümünüzü artırarak e-ticarette başarılı olabilirsiniz. IdeaSoft, satışlarınızı ve kârlılığınızı artıracak her konuda size özel ve akıllı çözümleriyle her zaman yanınızda. Gelin siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)