İnternet üzerinden takı ve mücevher satmak

İnternet üzerinden hemen her türlü ürünün satışını yapabilirsiniz, fakat e-ticarette bazı ürünlerin satışı diğerlerine göre daha farklı bir yaklaşım gerektirir. Takı ve mücevher de bunlardan biri. Yapılan araştırmalardan göre son dönemde internet üzerinden bu tür ürünlerin satışlarının arttığı görülüyor. Farklı bir araştırma ise şu anda dünya üzerinde günlük olarak 2 milyon kişinin online mağazalardan takı satın aldığını gösteriyor.

 

Bu milyar dolarlık sektör içerisinde yer almak ve e-ticaret siteniz üzerinden takı satışı yapmak istiyorsanız bu konuda bazı temel bilgilere sahip olmak işinizi çok kolaylaştıracaktır. Takı dediğinizde muhtemelen ilk anda aklınıza sadece birkaç çeşit ürün geliyor olabilir ama sektör hem kadınlara, hem de erkeklere yönelik çok sayıda değişik ürün ve her biri için de sayısız farklı seçeneği içeriyor.

 

Peki internetten takı ve mücevher satmak için pazarlama yaparken dikkat etmeniz gereken detaylar nelerdir? IdeaSoft olarak sizler için bir araya getirdik…

 

Fotoğraflar daha da önemli

Ürünleri fiziksel olarak incelemenin mümkün olmamasının e-ticarette gözden kaçırılmaması gereken bir nokta olduğundan daha önce de bahsetmiştik. Söz konusu olan özel tasarım ve çoğu zaman benzeri olmayan takılar olduğunda müşterinin ürünü satın almaya karar vermesinde en önemli konulardan biri kaliteli fotoğraflardır. Ürünü farklı açılardan ve ebatlarını net olarak anlayabileceği şekilde, hem tek başına hem de manken eşliğinde görüntüleyebilmek, özel detaylarını fotoğraflar ile öne çıkartabilmek şart. Eğer bunu sağlayamıyorsanız yapacağınız tüm diğer pazarlama ve satış faaliyetleri de büyük oranda boşa gidecek demektir.

 

Trendleri takip edin

Potansiyel alıcılarınızın hangi tarzda ürünlere ilgi göstereceklerini önceden biliyor ve bunları sunabiliyor olmanız çok önemli. Bu nedenle modayı mümkün olduğu kadar yakından takip ederek yükselen ve düşen moda akımlarını önceden görebilmeniz ve ürün yelpazenizi buna göre hazırlamanız faydalı olacaktır.

 

Trendleri siz oluşturun

Trendleri takip etmenin bir sonraki adımı trendleri sizin oluşturmanızdır. Eğer moda ve takı/aksesuar konusunda bilginize ve zevkinize güveniyorsanız şu anda öne çıkmamış bir akımı siz ziyaretçilerinize gösterebilir ve moda akımlarını siz yönlendirebilirsiniz.

 

Blog’ların önemi

Takı, aksesuar ve mücevher konusunda çoğu müşteri internet üzerinde bu konuya özel blog’ları yakından takip eder ve bu blog’lardaki önerileri dikkate alırlar. Bu nedenle blog’lar sizin için son derece etkili bir pazarlama kanalı olabilir. Konuyla ilgili blog yazarları ile iletişime geçerek buralarda reklam verebilir ve sunduğunuz ürünlerin incelemelerini yayınlamalarını önerebilirsiniz. Diğer yandan neden konuya ilgi duyan insanların takip ettiği blog’lardan biri sizinki olmasın? Siz de takı ve mücevher satışı yaptığınız e-ticaret sitenizin yanı sıra konuyla ilgili görüşleri aktardığınız blog’unuza önem vermeyi düşünebilirsiniz.

 

Taklitlere kanmayın

Taklit ürünlerin ciddi bir pazarı olduğu bir gerçek. Fakat taklit ürünlerin satışının yasak olduğu ve bu ürünlerin satışı sonucunda müşteri memnuniyetinin yüksek olmayacağını hesaba katmanızda önem var. Tedarikçileriniz ile yakın ilişkiler kurarak taklitlerden sakınmanız ve bunu e-ticaret sitenizde özel olarak belirtmeniz uzun vadede sizin için daha karlı bir e-ticaret işi sürdürebilmenizi sağlayacaktır.

 

Kişiye özel ürünler

Söz konusu takı olduğunda kullanıcıların büyük kısmı sadece kendilerinin sahip olacağı ve başkasında görme ihtimalleri olmayan ürünlere özel bir ilgi gösterecektir. Ana işiniz kişiye özel takı ve aksesuarların satışını yapmak olmasa da, en azından bunu da sunabiliyor olmanız satışlarınızda ve karlılığınızda önemli bir fark yaratabilir.

 

İnternet üzerinde satışı yapılabilecek pek çok farklı ürün var ve bunların tamamını aynı yöntemlerle satmak mümkün değil. Takı ve mücevherler de özel bir yaklaşım gerektiren ürünler kategorisine giriyor. Fakat sattığınız ürün ne olursa olsun IdeaSoft’un sizler için sunduğu seçenekler her tarz ve çaptaki e-ticaret işletmesinin işinize yarayacaktır. O yüzden siz de vakit kaybetmeyin ve ücretsiz IdeaSoft e-ticaret demo hesabınızı oluşturarak kazanmaya bugünden başlayın.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)