İnternet üzerinden oyuncak satmayı uzmanlardan öğrenin

internetten oyuncak satmak 127003515 M

​Bugün internet üzerinden hemen her şeyi satmak mümkün. Satılabilecek her farklı ürünün de kendine göre bazı avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Örneğin pahalı ürünlerin satışları biraz daha zor olmasına rağmen, çoğu zaman kar marjları daha yüksek oluyor. Diğer taraftan etiket fiyatı daha düşük olan ürünlerden adet olarak daha çok satmak mümkünken, ciddi bir gelir elde edebilmek için düşük kar marjları yüzerinden yüksek volümlere ulaşmak gerekiyor.

Bazı ürünlerin sipariş ve kargo süreçleri daha sıkıntılıyken, diğerlerinin tedarikinde bazı güçlükler söz konusu olabiliyor. Fakat tüm sektörler arasında dikkat çeken bir tanesi var: Oyuncak.

Oyuncular internet üzerinden satışı kolay, hem ebeveynlerin kendi çocukları için satın alabilecekleri, hem de hediye için idealdirler. Bu ve benzeri nedenlerle internet üzerinden oyuncak satışı hali hazırda oldukça ilgili gören bir alan. Fakat burada da sorun rekabet koşullarının biraz daha zorlu olması.

Peki internetten oyuncak satmak için e-ticaret siteleri hangi yolları izliyor, neleri doğru yapıyorlar? IdeaSoft olarak sizin için bunu araştırdık.

Yılbaşı ve diğer özel günler

Her sektörün hareketlendiği belli dönemler vardır. Eğer oyuncaklardan bahsediyorsak bu dönemlerden birinin yılbaşı olduğunu söyleyebiliriz. İnternet üzerinden oyuncak satış yapan pek çok firma için yılbaşı tüm yıl cirolarının bazen yarısından fazlasını yaptıkları dönemdir. Onun dışında okulların kapanması ile birlikte başlayan karne döneminin de hareketli bir zaman olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer internet üzerinden oyuncak satışı yapmayı düşünüyorsanız tüm yıl içerisinde bunlar gibi tarihlere özel önem vermeniz gerekiyor. Bu dönemler yaklaşırken en popüler oyuncak modellerinden stok yapmak, kargo anlaşmalarınızı ve personel ihtiyacınızı doğru tespit etmek bu alanda başarılı olup olmayacağınızın bir numaralı kriteri haline gelebilir.

Doğru ürün seçimi

Eğer söz konusu tekstil satışı olsaydı modayı takip etmeniz gerektiğini zaten hesaba katardınız. Ama oyuncak konusunda satın almaların farklı dönemlerde ortaya çıkan akımlardan etkilenmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz. Fakat aksine oyuncak sektörü, belki de tekstilden sonra akımlardan en çok etkilenen sektörlerden biridir.

Bir yandan aileler özellikle küçük yaş grubundaki çocukları için en eğitici, en faydalı oyuncakları seçmeye özen gösterirler. Farklı dönemlerde daha popüler hale gelen bazı eğitim ve öğretim yöntemleri bu konuda ailelerin eğilimlerini de doğrudan etkileyecektir.

Fakat bundan daha önemlisi çocukların çizgi dizilerden son derece etkileniyor olmaları. İçerisinde bulunduğunuz dönemde hangi çizgi dizileri daha popülerse, o dizinin karakterlerine ait oyuncuların da daha fazla talep edileceğini hesaba katmanız gerekiyor. Yani özel ilgi alanınız değilse bile çizgi dizileri ve karakterlerini mümkün olduğu kadar yakından takip edebiliyor olmanızda fayda var.

Yasa ve yönetmelikler

Devletin görevlerinden biri de çocukları zararlı olabilecek ürün ve alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bu yüzden zaman zaman yapılan değerlendirmeler ile bazı ürünlerin çocuklara satışı yasaklanabilir. Bunları etkileyenler ürünlerin imal edildikleri malzemeler de olabilir, üzerilerindeki yazı ve simgeler de. Bu nedenle konuyla ilgili mevzuatları kendiniz veya avukatınız ile birlikte yakından takip etmenizde fayda vardır.

Doğru pazarlama bileşenleri

Oyuncak satın alımlarında ödemeyi yetişkinler yapar ama çoğu zaman oyuncakları çocuklar seçer. Sizin her ikisine de kendinizi tanıtabiliyor, sevdirebiliyor ve onlara güven sağlayabiliyor olmanız gerekir. Bu nedenle pazarlama ve reklam faaliyetlerinizde farklı hedef kitlerinizin tanımlamasını doğru bir şekilde yapmanız son derece önemlidir.

İnternetten oyuncak satmak için IdeaSoft e-ticaret paketlerini deneyin.

İnternet üzerinden oyuncak veya farklı bir ürün çeşidi satmayı düşünüyorsanız bir de e-ticaret alt yapısına ihtiyacınız olacak. Eğer bunun için güvenilir, her zaman yanınızda ve sizin için bir çözüm ortağı olacak bir alternatif arıyorsanız hiç vakit kaybetmeden internetten ürün satmak için ücretsiz demo talebi yapmanız ve 15 gün ücretsiz deneyerek binlerce e-ticaret işletmesi sahibi gibi sizin de IdeaSoft ailesine katılmanızı öneririz…

[snippet slug=”blog-en-cok-okunan-sektorel-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)