E-ticarette altyapı sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler [Dosya]

eticarette altyapi

E-ticarete yeni başlayanların ya da fiziki mağazasını internete taşımak isteyenlerin bir alt yapı sağlayacısına ihtiyaçları olmaktadır. Alt yapı sağlayıcıları şirketlere, e-ticaret sitelerini açmak, sitelerinin tasarımlarını sunmak ve ödeme sistemlerini entegre etmek gibi farklı hizmetler sunmaktadır.

E-ticarete adım atacak olan kişilerin bu alt yapı hizmetleri hakkında bilmeleri gereken farklı konular bulunuyor. Bu unsurların bilinmesi doğru bir alt yapı hizmeti alınmasını ve e-ticaret faaliyetlerinin de daha uzun soluklu ve güvenilir bir şekilde devam etmesini sağlar. Bu nedenle de İdeaSoft olarak, alt yapı firmanızı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair önemli konuları aşağıda sizinle paylaşıyoruz.

Bu yazılarda e-ticarete başlarken hangi paketleri seçmeniz gerektiğine ve bu paketlerde ne tür hizmetler sunulduğuna dair bilgileri bulabilirsiniz. Aşağıdaki başlıklara tıklayarak ilgili yazılara gidebilirsiniz.

Hangi e-ticaret paketi size göre?

E-ticarette başarılı olabilmeniz için; öncelikle hedef kitle ve şirketinizin ihtiyaçlarına uygun, sağlam bir altyapıya sahip olmanız gerekiyor. Bunu, güvenilir bir firmanın e-ticaret paketleri arasından ‘size en uygun’ paketi seçerek gerçekleştirebilirsiniz.

E-ticaret alt yapınızı değiştirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Hali hazırda kullandığınız e-ticaret sitesinin size artık yetmediğini, büyümenizin önünde bir engel haline gelmeye başladığını nasıl anlarsınız ve geçiş süreci ile ilgili hesaba katmanız gereken şeyler nelerdir?

E-ticarete IdeaSoft ile başlamak için 7 neden

IdeaSoft’un yılların tecrübesi ile mükemmelleştirdiği akıllı e-ticaret paketleri sadece işe yeni başlayanlar tarafından değil, çok yakından tanıdığınız büyük firmalar tarafından da tercih ediliyor. E-ticaret referanslarımıza hızlıca göz atacak olursanız, IdeaSoft’u seçtiğinizde Türkiye’nin hangi dev firmaları ile aynı teknolojiye sahip olacağınızı kendiniz de görebilirsiniz.

Sektörde öne çıkmak isteyenler için e-ticaret çözümleri

Eğer ticaret yapıyorsanız daha fazla kişiye ulaşmak için mutlaka dijital dünyada yer almanız gerekiyor. Birbirinden farklı e-ticaret çözümleri arasından kendinize uygun olanı belirleyerek internet üzerinden satış yapmak, hedef kitlenize ulaşmanızı ve firmanızı büyüterek markalaşmanızı kolaylaştırıyor.

Ücretsiz e-ticaret sistemlerinin dezavantajları nelerdir?

Sitenizin daha dinamik, daha güçlü, daha fonksiyonel bir yapıya sahip olması için de bu modüllerden bolca satın almak isteyebilirsiniz. Hal böyle olunca da tabiri caizse durum tam da astarı yüzünden pahalıya geldi dedirtiyor. İşin maddi boyutu bir kenara, ücretsiz e-ticaret sistemlerinin beş önemli dezavantajı daha bulunuyor:

E-ticaret sitesi nasıl yapılır? Hangi e-ticaret paketleri size göre?

İş modelinizi belirlediniz ve hemen kendinize, firmanızı ya da ürünlerinizi tanıtan bir alan adı aldınız. Buraya kadar her şey adım adım, başarılı bir şekilde gerçekleşti. Peki ya altyapı olarak hangi e-ticaret sisteminiz kullanacağınızı biliyor musunuz?

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)