E-ticarete yeni başlayacaklar için 20 önemli tavsiye

IS 031115 tavsiye 1 680

E-ticaret sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün hızla büyüyor. İnternet erişiminin kolaylaşması, mobil cihazların gelişmesi ve internet kullanıcılarının artmasıyla birçok fiziksel mağaza sahibi hedef kitlelerine ulaşmak ve daha çok kazanmak için e-ticarete de adım attı. Bunun yanında sadece e-ticaret yapan işletmelerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Siz de e-ticarete başarılı bir giriş yapmayı düşünüyorsanız, işinizin geleceği için temellerinizin sağlam olmasına özen gösterebilir ve daha en başından doğru adımları atabilirsiniz. İşte bu konuda işinize yarayacak 20 öneri…

1- Kurumsal kimlik oluşturun

Tüketiciler alışveriş yaptıkları mağazaların kurumsal bir görünüme sahip olmasına büyük bir önem veriyor. E-ticarete giriş yaparken isminizden, ambleminize, site tasarımınızdan kullandığınız dile kadar tutarlı ve profesyonel bir çizginiz olduğundan emin olmanızda fayda var.

2- Hedef kitlenizi tanıyın

Ürünlerinizi satın alacak ve kullanacak olan hedef kitlenizi iyi tanımanız onlara nasıl ulaşabileceğinizi ve satışı nasıl gerçekleştirebileceğinizi göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Hedef kitlenizi yaşları, cinsiyetleri, ilgi alanları, sevdikleri, sevmedikleri gibi farklı yönleriyle belirlemeye çalışmanız oldukça işinize yarayabilir.

3- Teknik alt yapınıza güvenin

E-ticaret sitenizin teknik alt yapısı, girişiminizin ilk adımından başlayarak her adımınızı etkileyecek en dikkat edilmesi gereken konu. Hem işinizi en sağlıklı şekilde yönetebilmek hem de müşterilerinize en kaliteli hizmeti sunabilmek için sitenizin alt yapısından emin olun.

4- Mobil olun

Bugün mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen online alışverişler giderek artıyor. Bilgisayarlarından alışverişlerini gerçekleştirmeyi tercih edenler bile ürün araştırma ve incelemelerini mobil cihazları üzerinden yapabiliyor. Başarılı bir e-ticaret için bu noktayı atlamayıp daha en başından bir mobil e-ticaret sitesi ile bu kaynağı da doğru bir şekilde değerlendirmenizde fayda var.

5- Sosyalleşin

7’den 70’e birçok internet kullanıcısının aktif olarak kullandığı; Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram ve bunlar gibi birçok sosyal paylaşım ağı, e-ticaret girişimcileri için de hedef kitlelerine ulaşacakları çok önemli kaynaklar arasında.

6- Pratik olun

Çağımızın tüketicisi zamanla yarışıyor ve pratikliğe büyük önem veriyor. Siz de ana sayfanızdan, sipariş sürecine kadar sitenizin her adımda pratik olmasına özen gösterebilirsiniz.

7- Markalaşın

Tüketiciler, markalarla aralarında bir bağ kurarak, güçlü ve bilindik markaları her zaman tercihlerinde ilk sıralarda tutuyor. Siz de marka bilinirliği sağlamak için çalışmalarınıza daha en başından başlamayı ihmal etmeyin.

8- Test edin

Sitenizin trafiği artıp da siparişler her geçen gün çoğalmadan önce e-ticaret girişiminizi her açıdan test etmeyi ihmal etmeyin. Sitenizin sayfalarının, ödeme araçlarınızın, teslimat sürecinizin, mobil e-ticaret sitenizin her adımda doğru işleyip işlemediğini denemeyi unutmayın.

9- Hızlanın

Yavaş yüklenen bir site veya dakikalarca yüklenmeyen ürün görselleri gibi sorunlar daha en başından e-ticaret işinizin başarısına gölge düşürebilir.

10- Entegrasyona önem verin

E-ticaret işinizde başarılı olmak ve kolay bir şekilde işinizi sürdürebilmek için sitenizin kargo firmaları, muhasebe sistemleri, tedarikçi siteleri, ürün karşılaştırma siteleri gibi farklı site ve sistemlerle entegre olabilecek bir alt yapıya sahip olduğundan emin olmanız çok önemli.

11- SEO’yu unutmayın

Ürünlerinizle ilgili faydalı bilgilerin olduğu bir blog bu konuda işinizi büyük ölçüde kolaylaştırabilir. Yine anahtar kelime çalışmaları da, SEO yani arama motoru optimizasyonunuz için oldukça faydalı olabilir.

12- Rakiplerinizi tanıyın

İşinizi geliştirebilmek için rakiplerinizi ve sektörünüzün durumunu iyice inceleyip kendinize doğru bir yer ve hedef belirleyebilirsiniz.

13- Omni channel’ı uygulamaya başlayın

Omni Channel pazarlama çağımızın hızla yaygınlaşan en etkili pazarlama yöntemi olarak öne çıkıyor. Siz de daha en başından işinizi bu yöntemle geliştirebilirsiniz.

14- Teknolojiyi değerlendirin

Teknolojiyi ürünlerinizden, sitenize, lojistik sürecinden ödeme seçeneklerine kadar e-ticaretinizin her adımında kullanmanız çağımızın tüketicilerini etkilemeniz açısından büyük önem taşıyor.

15- Dataları ölçümleyin

Sitenizin analitik verilerini ve raporları inceleyerek ve bu veriler ışığında hareket ederek ilerlemenizi adım adım değerlendirebilirsiniz.

16- Strateji belirleyin

E-ticaret işine başladığınız anda emin adımlarla ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmek için profesyonel bir satış ve pazarlama stratejisi belirlemenizin önemi büyük.

17- Kampanya hazırlayın

İndirim kampanyaları her zaman işe yarayan pazarlama araçları arasında gösterilebilir. Tanışma paketi, merhaba fırsatı gibi bir kampanya ile hedef kitlenizi sitenize davet edebilirsiniz.

18- Reklam verin

Reklamın bir markanın var olma süreci açısından ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. Belki ilk başlangıçta reklam için bütçe ayırmak sizi zorlayabilir fakat doğru bir strateji çerçevesinde yapacağınız reklam çalışmalarının çok kısa bir süre içinde hızla yol almanızı sağlayabileceğini de unutmayın.

19- Güven sağlayın

Online alışverişlerde tüketicileri en çok düşündüren konuların başında güven sorunu geliyor. Ödeme seçeneklerinizle ve çalıştığınız sistemlerle güvenilir olduğunuzun altını çizmenizde yarar var.

20- Sabırlı olun

İlk adımlar her işte olduğu gibi e-ticaret işinde de biraz yorucu ve karışık olabilir. Doğru adımları attığınızdan emin olduğunuz sürece biraz sabırlı olmanız da bu süreci güzel bir şekilde atlatmanız için oldukça önemli

E-ticaret işine yeni girecekseniz verdiğimiz bu ipuçlarından yararlanarak siz de doğru bir başlangıç yapabilirsiniz. IdeaSoft olarak akıllı paketlerimizle size e-ticaret siteniz için ihtiyacınız olan tüm profesyonel çözümleri sağlıyoruz. Hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun, e-ticaret işinize sağlam bir adım atın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)