Çin’den ürün ithal etmek için ipuçları

cinden ithal urun getirmek

E-ticaret sitenizde satışa sunacağınız ürünler, işletmenizin başarısını doğrudan etkileyen bir konudur. Sadık müşterilere ve karlı bir e-ticaret işine sahip olmak için sunacağımız ürünlerin maliyeti de, kalitesi de çok büyük önem taşır.

Bu anlamda uygun fiyata, ilginç ürünler tedarik etmenin önemli yollarından biri de ürünleri Çin’den ithalat etmektir. Çin dünyanın en rekabetçi ve üretimde en gelişmiş ülkelerinden biri. Ayrıca iş gücü maliyetlerinin Batılı ülkelerdeki kadar yüksek olmaması, Çinli firmaların fiyat avantajı sunabilmesini sağlıyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı Çin’den ürün getirmek ve satışa sunmak pek çok e-ticaret sitesi tarafından tercih edilen bir yöntem. Bununla beraber kültürel farklılıklar gibi bazı detaylar bu süreci, özellikle de yeni başlayanlar için zorlaştırabiliyor.

Eğer siz de e-ticaret siteniz için Çin firmalarından ürün ithal etmeyi düşünüyorsanız, sizin için işlerinizi kolaylaştıracağınızı umduğumuz bazı önerileri IdeaSoft olarak bir araya getirdik.

Tedarikçinizi iyi seçin

Çin’e bizzat giderek, kendinize uygun bir tedarikçi seçmek için uygun şartlarınız olmayabilir. Bu durumda pek çok firma gibi B2B sitelerinden tedarikçi seçmeyi tercih edebilirsiniz. Böyle durumlarda:

  • Öncelikle seçeceğiniz tedarikçinin, üretici mi yoksa toptan satışçı mı olduğunu iyi incelemeye çalışmanızı tavsiye ederiz. Çin’de bazı firmalar üreticilerden satın alıp B2B sitelerinde satışa sunmaktadır. Bu durum da maliyeti yükselten bir faktördür.
  • Firmanın web sitesini incelemenizi tavsiye ederiz. Örneğin sitelerinde İngilizce dil seçeneğinin olmaması daha önce uluslararası iş yapmadıklarının göstergesi olabilir. Ayrıca referanslarını inceleyerek de fikir edinebilirsiniz.
  • Eğer işinizi daha da garantiye almak istiyorsanız Çin tabanlı bir kontrolör firma ile çalışmayı düşünebilirsiniz.

İlgili Yazı: E-ticaret siteleriniz için doğru tedarikçiyi nasıl bulabilirsiniz?

Hesaplarınızı iyi yapın

Sizin için en doğru tedarikçiyi bulduğunuza inanıyorsanız bile sakin ve temkinli bir şekilde ilerlemek faydalı olabilir.  Siparişinizi vermeden önce üretim ve lojistik konularında hem maliyet hesaplarını, hem de zaman planlamalarını dikkatli bir şekilde yapmanızı öneririz. Üretim veya nakliye sırasında oluşabilecek ufak aksiliklerle ürünleriniz planlanan zamanda elinize geçemeyebilir. Ayrıca gerçekleşen maliyet çok büyük olasılıkla tahmini maliyetten yüksek çıkacaktır. Bu nedenle tahmini teslim zamanına ve maliyetine belirli bir sapma payı koymanız sizi pek çok sorun yaşamaktan kurtarabilir.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Ödemeyi peşin yapmayın

Üretici firmalar sipariş edilen ürünlerin bedelini peşin almayı tercih edebilirler. Böyle bir durumda bile ödemeyi belirli yüzdelere ayırarak yapabilirsiniz. Ödemeyi peşin olarak yapmak, olası gecikme ve aksiliklerde, bu miktarı kolay geri alamamanızla sonuçlanabilir.

Ürün kalitesinden emin olun

Tüm tedarikçi firmalar kendi ürünlerinin kaliteli olması için ellerinden geleni yaparken sizleri de bu konuda ikna etmek isteyeceklerdir. Buna rağmen aşağıdaki önemleri dikkate almanızda fayda olacaktır.

  • En düşük fiyatı bulmaya takılı kalmayın. En düşük fiyat bazen ürünün de düşük kalitede olabileceğinin belirtisi olabilir.
  • Satın almak istediğiniz ürünlerden mutlaka numune isteyiniz. Numuneyi iyi bir şekilde inceleyerek satın almak istediğiniz ürünün özelliklerinden emin olun.
  • Numune üzerinde yapılmasını istediğiniz değişiklikleri detaylı bir şekilde anlatmak herhangi bir yanlış anlaşılmanın önüne geçilmesi için çok faydalı olacaktır.

Ticarette satın alırken kazanılır sözünü duymuşsunuzdur. E-ticaret sitenizde satmak üzere Çin’den ürün getirmek bazı riskler taşısa da bu anlamda faydalı olabilir. IdeaSoft olarak konuyla ilgili ipuçlarının bazılarını yukarıda paylaştık ve bu konuda başka ipuçları da paylaşacağız.

Bu sırada siz de ithal edeceğiniz ürünleri IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri yardımıyla müşterilerinize nasıl sunabileceğiniz görmek için hemen şimdi ücretsiz bir demo hesabı başvurunuzu yapın ve IdeaSoft’un sizlere sunmakta olduğu imkanları kendiniz test edebilirsiniz.

Çinden ürün ithalatı ile ilgili konular:

Çinden ürün getirmek ile ilgili yazdığımız birkaç farklı konuyu da incelemenizi öneririz. İlginizi çekebilecek ithalat içerikli diğer yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]
[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)