Adım adım internetten kozmetik satmak

Adim adim internetten kozmetik satmak

​İnternetten satış yapmak için karlı bir alanı arıyorsanız pek çok farklı seçeneğiniz var. Fakat bu seçenekler arasından bazıları biraz daha önce çıkıyor. Özellikle son yıllarda gösterdiği büyüme ile kozmetik bu alanların başında geliyor.

Kozmetik tüm dünyada her yıl büyüme gösteren bir sektör. Fakat Türkiye pazarı dünya ortalamasından çok daha hızlı büyüyor. Araştırmalar Türkiye’deki kozmetik satışlarının büyüme hızının dünya ortalamasının tam iki katı olduğunu gösteriyor.

Üstelik işin güzel yanı internetten kozmetik satmak için çok büyük veya tanınmış bir firma olmanız da gerekmiyor. Satışı yapılacak ürünlerin büyük kısmı zaten televizyonda ve diğer mecralarda sürekli tanıtımı yapılan ürünler. Size düşen sadece bunları müşterilerinize bu iş için hazırlanmış bir e-ticaret sitesi üzerinden pazarlamak.

Peki bu karlı sektördeki pastadan siz nasıl pay alabilirsiniz? İşte IdeaSoft’un sanal mağazaları ile internetten kozmet satmak isteyenler için adım adım ipuçları…

1- Kozmetikte niş alanınızı bulun

Kozmetik ürün yelpazesi çok geniş olan bir alandır. Makyaj malzemelerinden losyonlara, hatta parfümlere kadar satabileceğiniz çok fazla ürün bulunuyor. Bu kadar geniş bir yelpazenin tamamına hakim olmaya çalışmak bir yandan yüksek bir sermaye gerektirecek, diğer yandan ise sizi bu alandaki büyük firmalarla rekabet içine sokacaktır. O yüzden niş e-ticaret pazarınızı bulmanız ile ilgili makalemizden de faydalanarak bu geniş yelpazeyi biraz daraltmak mantılı olabilir.

2- Tedarikçilerinize karar verin

Geniş ürün yelpazesi sizin için işleri biraz zorlaştırabilecek bir detay olabilir ama bu alanda geniş tedarikçi seçenekleriniz olduğunu öğrenmek sanıyoruz sizin için iyi bir haber olacaktır. Yapmanız gereken bu alandaki büyük üreticilerin distribütörlerini tespit etmek ve küçük üreticilerin bir listesini yapmak. Ardından her birinden fiyat ve çalışma koşullarını öğrenin. Sizin için en karlı ve güvenilir olan tedarikçilerle çalışmaya başlayın. Başlangıçta az sayıda tedarikçi ile çalışmak sizin için avantaj olacaktır. Zamanla çalıştığınız firma sayısını artırabilirsiniz.

3- En doğru olan e-ticaret alt yapı seçeneğini bulun

Şanslısınız ki bunun için çok uzağa gitmenize gerek yok. Binlerce e-ticaret işletmecisinin tercih ettiği ve size sınırsız özellik sunan IdeaSoft akıllı ticaret paketlerinin detaylarını paket karşılaştırma sayfamızdan inceledikten sonra 15 günlük ücretsiz demo hesabınıza ise buradan oluşturabilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

4- Sitenizi tanıtın

Her şey hazır olduğunda sıra sitenizi duyurmaya geliyor. Bunun için reklam vermenin yanı sıra, sosyal medya pazarlama ve arama motoru optimizasyonu gibi dijital pazarlama çalışmaları yardımıyla, daha düşük bir maliyet ile sonuç elde edebilirsiniz. Bu konular tek ihtiyacınız olan biraz bilgi. İhtiyacınız olan tüm bilgi ise E-ticaret Bilgi Bankası’ndaki çok sayıdaki makalemizde saklı…

5- Karşılaştırma sitelerini unutmayın

Tüm pazarlama faaliyetleriniz içerisinde karşılaştırma sitelerini de unutmayın. Kozmetik satışı yapan farklı e-ticaret siteleri de olduğu için müşterilerin kayda değer bir kısmı alışverişten önce fiyat karşılaştırma sitelerine başvuruyorlar ve sizin de bu fırsatı kaçırmamanız gerekli. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri yardımı sitenizi ile cimri.com, ucuzu.com, akakce.com ve efiyat.com gibi Türkiye’nin önde gelen fiyat karşılaştırma sitelerine kolaylıkla entegre edebilirsiniz.

E-ticaret yazılımımızı 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

Türkiye’de kozmetik hızla büyüyor ve e-ticaret için bu alanda büyük fırsatlar var. Siz de bir an önce internetten kozmetik satmaya başlamak için önce hangi IdeaSoft akıllıe-ticaret paketinin size göre olduğuna karar verip, ücretsiz demo hesabınızı hemen oluşturun.

[snippet slug=”blog-en-cok-okunan-sektorel-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)