6 Adımda Dropshipping İle E-Ticarete Nasıl Başlayabilirsiniz?

dropshippingle satis

Dropshipping yöntemi, e-ticarete yeni başlayanlar için oldukça ideal bir sistemdir. Türkçede stoksuz satış olarak da bilinen dropshipping ile farklı tedarikçilerin stokların yararlanarak, kendi e-ticaret siteniz üzerinde bu ürünleri sergileyebilir ve ürünlerin satışlarını yapabilirsiniz.

Dropshipping ile detaylı bilgi almak için ”Dropshipping nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir?” ve “Dropshipping ve online pazar yerleri arasındaki farklar nelerdir?” isimli rehberlerimizi okuyabilirsiniz.

Stoksuz satış yapmak isteyenler için bu rehberimizde de 6 adımda nasıl başlayabileceklerini detaylı bir şekilde ele alacağız.

IdeaSoft ile kazanma sırası şimdi sende
CTA Image

Bir Niş Kategori/Alan Seçin

Dikey e-ticaret yönelmek başlangıç aşamasında daha ideal bir yoldur. Yatay e-ticaret hem ürün gamı konusunda çok geniş olması hem de rekabet konusunda zorlu bir alan olması nedeniyle zorlu bir alandır. Bu sebeple de belli bir nişe odaklanmak, daha doğru bir yaklaşım olur.

Bir niş kategori/alan seçmek başlangıç aşamasında daha idealdir. Dikey e-ticaret yönelmek daha doğru bir yaklaşımdır.

Kar Marjı Yüksek Ürünlere Odaklanın: Nişinizi seçerken, kar marjı yüksek ürünlere odaklanmanız, tedarikçilere ödeyeceğiniz meblağlar haricinde elinizde işinizi büyütmek için bir para kalmasını sağlar. Düşük ücretli bir ürünü satmakla, yüksek fiyatlı bir ürünü satmak aynı enerji ve emeği gerektirir. Bu nedenle sürümden kazanmak yerine, karlı ürünler satmaya odaklanmalısınız.

Düşük Kargo Ücretleri Önemli: Satacağınız ürünlerin desi değerlerinin düşük olması, kargo ücretlerinin de düşmesini sağlar. Kargo maliyetlerinin artması, kar marjınızı düşürecektir.

Talep Gören Ürünler Üzerine Odaklanın: Belli bir nişe yönelmiş olsanız da talep gören ürünlere odaklanmanız, mevcut pazara oynamanızı kolaylaştırır. Talebi olmayan ürünlere odaklanmak, sıfırdan bir pazar yaratmanızı gerektirir. Bu da hem maliyetli hem de uzun vade gerektirir.

Kendi Markanızı Oluşturun: Stoksuz satış yapıyor olsanız da tüketiciler bunu bilmezler. Bu nedenle de kendi markanızı oluşturmanız, marka algısı yaratmanıza yardımcı olur. Bir marka olduğunuzda tüketicilerin markanıza bakış açısı daha olumlu olur.

Tedarikçilerinizi Belirleyin

Stoksuz satış yaparken, birden fazla tedarikçi ile çalışmak daha doğru bir yaklaşımdır. Ürün tedariği konusunda sıkıntı yaşamamak ve devamlı olarak satış yapabilmek için birden fazla firmayla çalışıyor olmanız gerekebilir. Kimi zaman tedarikçilerinizin elinde ürünler tükenebilir ve bu da satışlarınızı olumsuz etkiler. Bu sorunu yaşamamak için yedek bir planınızın olması gerekir.

Stoksuz satış yaparken, birden fazla tedarikçi ile çalışmak daha doğru bir yaklaşımdır. Ürün tedariği konusunda sıkıntı yaşamamak için birden fazla firmayla çalışmak önemlidir.

Rakip Firmaları Araştırın

Girmeyi planladığınız nişte var olan rakip firmaları araştırmanız da sektörü daha yakından tanımanızı sağlar. Rakip firmaların yaptıkları çalışmaları incelemeli, ulaştıkları hedef kitleyi takip etmeli ve onların stratejilerinden dersler çıkartarak, kendi satış ve reklam planlarınızı oluşturarak onların önüne geçecek çalışmalar yapmalısınız.

Rakip firmaları araştırarak sektörü daha yakından tanıyabilirsiniz. Rakip firmaların yaptıkları çalışmaları incelemeli ve stratejilerinden dersler çıkartarak kendi planlarınızı oluşturmalısınız.

E-Ticaret Sitenizi Kurun

Tedarikçi ve rakip analizlerinden sonra iş planınız daha iyi bir şekilde oturmaya başlayacaktır. Bir sonraki adımınız ise e-ticaret sitenizi kurmak olacak. Sağlam bir altyapı kullanmanız, gelecek olan trafiği karşılayabilecek bir sisteminizin ve güvenli alışveriş ortamını sağlayacak bir sitenizin olması oldukça önemli.

E-ticaret sitenizi kurarken sağlam bir altyapı kullanmanız, güvenli alışveriş ortamını sağlayacak bir sitenizin olması oldukça önemlidir.

E-ticaret sitesi kurma konusunda e-ticaret paketlerinden faydalanabilirsiniz. Güvenilir bir altyapı ve güvenli alışveriş için farklı paket hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz 15 günlük demo talebinde bulunarak hizmetlerimizi deneyebilir ve memnun kalırsanız hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi kusursuz bir şekilde kurabilirsiniz.

Reklam, Pazarlama ve Satış Planları Oluşturun

İş planınızın haricinde reklam, pazarlama ve satış planlarınızın olması da bir hayli önemlidir. E-ticaret sitenizi nasıl tanıtacağınız, hangi mecralar üzerinde bu pazarlama çalışmalarını yapacağınız, hangi pazarlama araçlarından faydalanacağınız, hedef kitlenize ulaşırken hangi reklam kanallarını kullanacağınızı ve satışlar için ne tür stratejiler uygulamanız gerektiğine karar vererek kısa, orta ve uzun vadeli planlar geliştirmelisiniz. Bu planlara kilometre taşları da ekleyerek, belli periyotlarla bu kilometre taşlarına ulaşmak için farklı çalışmalar yapabilirsiniz.

Sonuçları Analiz Edin

Yaptığınız planlar sonrasında, eyleme geçirdiğiniz tüm faaliyetlerinizi ölçümlemeniz ve analiz etmeniz de bir hayli önemlidir. Reklam ve pazarlama çalışmalarından aldığınız geri dönüşümleri analiz ederek, doğru ve yanlışlarınızı görerek, ilerleyen dönemlerde daha iyi stratejiler geliştirerek, satışlarınızı ve karlılığınızı artırabilirsiniz.

Burada yapacağınız analizler hangi ürünlerin ilgi görüp hangilerinin görmediğini de anlamanızı kolaylaştırır. Böylelikle ilgi görmeyen ürünleri kaldırarak, enerjinizi ilgi gören ürünlere verebilir veya yeni ürünlerin arayışına girebilirsiniz.

Dropshipping nedir?

Dropshipping, Türkçede stoksuz satış olarak bilinen ve tedarikçilerin stoklarını kullanarak ürünleri kendi e-ticaret siteniz üzerinden satışa sunduğunuz bir e-ticaret modelidir. Ürünlerin stok yönetimi tedarikçiler tarafından yapılır.

Dropshipping ile nasıl başlamalıyım?

Dropshipping’e başlamak için bir niş kategori seçin, kar marjı yüksek ürünlere odaklanın, düşük kargo ücretli ürünleri tercih edin ve talep gören ürünlere yönelin. Kendi markanızı oluşturarak, marka algısı yaratmayı unutmayın.

Tedarikçilerimi nasıl belirlemeliyim?

Birden fazla tedarikçi ile çalışmak, ürün tedariği konusunda sıkıntı yaşamamak ve devamlı satış yapabilmek için önemlidir. Tedarikçilerinizin elinde ürün tükenmesi durumunda yedek planınız olmalıdır.

Rakip firmaları araştırmak neden önemlidir?

Rakip firmaları araştırmak, sektörü tanımanızı sağlar. Rakiplerin stratejilerinden ders çıkararak, kendi satış ve reklam planlarınızı oluşturabilir ve rakiplerinizin önüne geçecek çalışmalar yapabilirsiniz.

E-ticaret sitemi nasıl kurmalıyım?

Sağlam bir altyapı ve güvenli alışveriş ortamı sağlayan bir e-ticaret sitesi kurmanız önemlidir. E-ticaret paketlerinden faydalanarak, güvenilir bir altyapı ve güvenli alışveriş için hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

Reklam, pazarlama ve satış planlarını nasıl oluşturmalıyım?

Reklam, pazarlama ve satış planları oluştururken, hangi mecralarda tanıtım yapacağınızı, hangi pazarlama araçlarını kullanacağınızı ve hedef kitlenize ulaşırken hangi reklam kanallarını seçeceğinizi belirleyin. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar geliştirin.

Sonuçları nasıl analiz etmeliyim?

Yaptığınız faaliyetleri ölçümleyerek ve analiz ederek doğru ve yanlışlarınızı belirleyin. Hangi ürünlerin ilgi gördüğünü ve hangilerinin görmediğini analiz ederek, ilgi görmeyen ürünleri kaldırıp enerjinizi ilgi gören ürünlere odaklayabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
2 Mart 2023

İçindekiler; Neden Ücretsiz E Ticaret Sitesi? Eticaret.com Size Neler Sunar? Ücretli Paketlere Geçiş Yapılır Mı? Ücretsiz Sitelerde Tema Şablonları Var Mı? Ücretsiz E-ticaret Sistemlerinde Yazılım Güncellemesi Var Mı? Ücretsiz e ticaret sitesi dendiğinde birçok kişinin aklına yavaş yüklenen siteler, zor açılan ürün sayfaları, kullanımı zorlaştıran tasarımlar ve teknik sorunlar gelir. Bu bakımdan çoğu kişi bunların…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
19 Şubat 2023

İçindekiler; Yazılıma Yatırım Yapmanız Gerekmez Ödeme Entegrasyonları Yer Almaktadır Yazılım Güncellemeleri Bulunur Eğitim Dokümanları Mevcuttur Yükseltmek Mümkündür Ücretsiz e ticaret sitesi avantajları, online alışveriş dünyasına adım atmak isteyen satıcıların ve girişimcilerin aklında bulunan sorulardan biridir. Eticaret.com, sektöründe kullandığı teknolojik sistemler sayesinde, sahip olduğu free paket içinde şunları teklif etmektedir: Bu bakımdan e-ticarete güzel bir başlangıç…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
16 Şubat 2023

İçindekiler; Yatırım yapmadan en iyi ücretsiz e-ticaret sitesi sahip olmak Ödeme Entegrasyonları Mevcuttur Yazılım Güncellemeleri Mevcuttur Eğitim Dokümanları ile Bilgileriniz Genişletilebilir Farklı Paketler de Vardır Kısa Sürede Kurulabilir Kullanımı Kolaydır Online alışveriş tüketicilere fiziksel bir mağazaya kadar ürünleri görme ve satın alma imkanı sunar. Kişiler nerede olursa olsun, bu sistemlerden yararlanması mümkündür. Aynı zamanda bu…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
11 Şubat 2023

E ticaret sitesi nasıl kurulur? Sorusu, markasını dijitale taşımak isteyenler tarafından merak edilmektedir. İnternet üzerinden alışveriş yapma her geçen gün artan bir trenddir. Zira insanlar acil olmayan ihtiyaçlarını internetten sipariş vermeyi her zaman pratik ve rahat bulur. Bu bakımdan bu sektörde mevcut olan çok sayıda firma vardır. E-ticarete başlamak başlangıçta zor gibi dursa da takip…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
9 Şubat 2023

E-ticaret dünyası her geçen gün gelişen bir dünyadır. Çünkü insanlar internetten alışveriş yapıp, ürünün adresine kadar gelmesini her zaman avantajlı olarak görür. Eğer bir şeye acil gereksinim duyulmuyorsa, çoğu kişi internetten bakmayı tercih eder. Bu dünya oldukça canlı olduğu için pek çok girişimci veya küçük ve orta boyutlu işletme buraya adım atmak ister. Dijitalleşme sürecini…(Continue Reading)