Ürün fotoğraflarınız için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz 5 mobil uygulama

promo

Ürün fotoğrafları, müşterilerinizi satın almaya ikna etmeniz için en önemli faktörlerden biridir. Daha önce, ürün fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gerekenleri paylaşmıştık. Bu fotoğrafların çekilmesi için istediğiniz bir dijital fotoğraf makinesini kullanabilirsiniz. Bir başka deyişle, profesyonel fotoğraf kullanmanız şart değil. Bugün, gelişen teknolojiyle birlikte artık birçok akıllı telefon, yarı-profesyonel fotoğraf makinelerinden daha iyi sonuçlar üretebiliyor.

Eğer akıllı telefonunuzla fotoğraf çekmeyi düşünüyorsanız, piyasada size yardımcı olacak birçok ücretli-ücretsiz uygulamayı da incelemeniz gerekiyor. Ancak merak etmeyin, biz sizin için en iyi 5 ücretsiz mobil fotoğraf düzenleme uygulamasını seçtik…

Photoshop Express

Platform: iOS, Android ve Windows cihazlar

Eğer fotoğrafçılığa ilginiz varsa, muhtemelen Adobe Photoshop’a da aşinasınızdır. Birçok ünlünün fotoğraflarını sihirli dokunuşlarla bambaşka bir hale getiren uygulama, Photoshop Express adı altında akıllı telefonlara da konuk oluyor. Uygulama sayesinde, akıllı telefonunuzdaki fotoğrafları düzenleyebileceğiniz gibi, dilerseniz uygulama ile doğrudan fotoğraf da çekebiliyorsunuz. Uygulamanın basit arayüzü sayesinde fotoğraflardaki parlaklık, doygunluk gibi oranları kolayca değiştirmek mümkün.

Uygulama ücretsiz olmasına rağmen, de-fog ve de-noise gibi araçları kullanmak için uygulama içi satın alma işlemi gerçekleştirmek gerekiyor. Ancak eğer hali hazırda bir Adobe hesabınız varsa, giriş yaparak herhangi bir ek ücret ödemeden tüm özelliklerden faydalanabiliyorsunuz. Photoshop’ın filtreleri mobil versiyonda “looks” adı altında toplanmış. Ön tanımlı olarak 20 adet filtre geliyor. Bu filtreleri uygulayarak fotoğraflarınız üzerinde daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Autodesk Pixlr

Platform: iOS ve Android cihazlar

Autodesk’in web tabanlı fotoğraf düzenleme uygulaması Pixlr, akıllı telefonlar için de kullanılabilir durumda. Uygulamayı indirdiğinizde otomatik olarak “Starter” hesabı ile kullanmaya başlıyorsunuz. Starter hesabıyla birlikte 100 adet efekt ve araç geliyor. Bunun dışında yine ücretsiz olarak kullanılabilen “Essentials” hesabı ile çeşitli premium araçları da kullanmak mümkün. Eğer uygulamanın Pro versiyonunu satın almak istiyorsanız, aylık 1.99$ ya da yıllık 14.99$ ödeyebilirsiniz. Pixlr Express Pro ile birlikte çeşitli maskeleme ve blending araçlarını kullanabiliyorsunuz. Ancak ürün fotoğrafçılığı için bu özellikleri kullanmanıza pek gerek bulunmadığından ücretsiz sürüm fazlasıyla işinizi görecektir.

Pixlr Express’in tüm sürümleri eş zamanlı olarak efekt uygulamanıza imkan tanıyor. Ayrıca uygulama ile birlikte görsellerin boyutlarını da düzenleyebiliyorsunuz. Önizleme özelliği sayesinde, fotoğraflarınızın nasıl görüneceğini de önceden kestirebiliyorsunuz. Düzenleme işlemini tamamladıktan sonra isterseniz ürün fotoğraflarınızı e-posta olarak gönderebilir, sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz.

Fotor

Platform: iOS, Android ve Windows cihazlar

Photoshop Express ve Autodesk Pixlr oldukça popüler uygulamalar olmasına rağmen, piyasada bulabileceğiniz pek çok muadil uygulama bulunuyor. Bunlardan biri de Fotor. Profesyonel uygulamalar genellikle basit düzenlemeler için çile haline gelebiliyor. Birçok akıllı telefon kullanıcısı, bir iki basit dokunma ile fotoğraflarını düzenlemek istediği için, Fotor bu noktada oldukça başarılı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Temel düzenleme araçlarıyla birlikte gelen uygulama, ayrıca HDR resim desteği de sunuyor. Bu sayede fotoğraflarınızı HDR’a dönüştürebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama ile birlikte dijital kartpostallar oluşturmanız da mümkün. Uygulamanın metin ekleme özelliği sayesinde ürün görsellerinizin üzerine, ürünlerinizin isimlerini de yazabilirsiniz. Aynı ilgi alanlarına sahip farklı kullanıcılara ulaşmak için dilerseniz, ürünlerinizden kolaj oluşturarak, bu görselleri de paylaşabilirsiniz.

VSCO Cam

Platform: iOS ve Android cihazlar

VSCO Cam da iOS ve Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir başka ücretsiz uygulama. Pozlama, doygunluk ve renk ayarı gibi düzenleme araçları sunan uygulamanın en başarılı özelliği filtreleri. Instagram’dan daha başarılı filtreleri sayesinde oldukça yüksek kaliteli, göz alıcı ürün fotoğrafları çekebilirsiniz. Birkaç basit dokunuşla görsellerinize farklı bir görünüm kazandırmanız mümkün. Uygulamayla birlikte gelen ön tanımlı filtreler çok büyük oranda isteklerinizi karşılayacaktır. Ancak isterseniz, uygulama içi satın alma sistemi sayesinde daha fazla filtreye ulaşabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları yine e-posta ile gönderebilir, sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.

Aviary Photo Editor

Platform: iOS ve Android cihazlar

Aviary, pozlama ve ISO değeri değiştirme gibi özellikler sunmuyor. Ancak uygulamanın kullanımı oldukça basit ve geniş bir filtre süiti ile birlikte geliyor. Hali hazırdaki filtrelerin büyük bir kısmı ücretsiz ancak ekstra filtrelere ulaşmak için uygulama içi satın alma özelliğini kullanmanız gerekiyor. Uygulamada bulunan ek özellikleri açtırmak için, özellik başı 0.99$ ödemek gerekiyor. Bu anlamda oldukça bütçe dostu olan uygulama ile fotoğraflarnız üzerinde kolayca düzenleme yapabiliyorsunuz. Aviary, muadillerine göre daha az özellik sunmasına rağmen, filtreleri ve kolay kullanımı ile dikkat çeken ve gelecek vaat eden bir uygulama.

Son söz

Akıllı telefonlar hayatımızın her anında yanımızda. Nereye gidersek gidelim cebimizde her zaman akıllı telefonlarımızı da götürüyoruz. Yüksek kalitede fotoğraf çekebilen akıllı telefonlar sayesinde artık amatör fotoğrafçılık çok daha revaçta. Kimi telefon üreticisi, bu durumun farkına varmış olsa gerek, cihazla birlikte ücretsiz olarak çeşitli fotoğraf düzenleme uygulamaları da sunuyor. Bu uygulamalar dışında piyasada pek çok yazılım bulmak mümkün. Sizin için seçtiğimiz ücretsiz 5 uygulama sayesinde ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek, başarılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu uygulamaları isterseniz, günlük hayatınızda da kullanmanız mümkün.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)