Satışları artırmak için internet sitenizde renkleri nasıl kullanmalısınız?

Satislari artirmak icin e ticaret sitenizde renkleri nasil kullanmalisiniz

Araştırmalara göre, satın alma kararlarının yüzde 90’ında, görsel faktörler büyük rol oynuyor. Buna göre; karşımıza çıkan bir ürünü satın almaya veya almamaya, genellikle 90 saniye içerisinde karar veriyoruz. Bu 90 saniye içerisinde gerçekleşen karar verme sürecini üzerindeki en etkili değişken ise renkler…

 

Kurumsal kimliğinizin ayrılmaz bir parçası olan renkler, web sitenizde ve e-postalarda, farklı renk paletlerini ikna edici bir şekilde kullanmanıza engel değil. Renk psikolojisini ölçülü ve stratejik bir şekilde kullanarak site ziyaretlerini nasıl satışa dönüştürebileceğinizle ilgili ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz…

 

Renkler ve satın alma alışkanlıkları

QuickSprout’un derlediği istatistikler, renk kullanımının dönüşüm oranları üzerinde azımsanamayacak bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre alışveriş yapanların yüzde 85’i, renklerin satın alma kararları üzerinde doğrudan etkili olduğunu; yüzde 66’lık bir grup ise bir eşyanın arzu ettikleri rengini bulamadaklarında, onu almaktan vazgeçebileceklerini belirtmiş. Peki, e-ticarette renkleri nerelerde kullanabiliriz ve doğru renk kullanımı nedir?

 

Uyumluluk ile değer oluşturmak

E-ticarette renkleri web sitesi ve e-postalarda, aklınıza gelebilecek hemen heryerde kullanmak mümkün: Ana sayfa, başlıklar, kenarlıklar, düğmeler ve açılır pencereler… Renk kullanımında göz önünde bulundurulması gereken en önemli 3 faktör ise markaya, cinsiyete ve yaş grubuna uyumluluk. Bunun haricinde, kritik bazı soruları da yanıtlayabilmek önemli: “Kullanmaktan kaçınmam gereken renkleri biliyor muyum?” ve “Seçmiş olduğum renkler, iletmek istediğim mesajı doğru bir şekilde taıyabiliyor mu?”

 

Temel eğilimler: Kadın ve erkek

Renk tercihlerinde sosyolojik farklılıklar önem taşıyor. Renk ve cinsiyet üzerine bir anket sonuçlarına göre kadınların yüzde 35’i, maviyi favori renkleri olarak belirtmiş. İkinci ve üçüncü sırayı, yüzde 23 ve 14’lük paylarla mor ve yeşil izliyor. Kadınların en sevmediği renkler ise; turuncu (yüzde 33), kahverengi (yüzde 33) ve gri (yüzde 17) olarak kaydedilmiş. Bu bilgilere ek olarak, farklı araştırmalarda da kadınların “yeryüzü renkleri” olarak nitelendirebileceğimiz doğal renkleri ve ana renklerin tonlarını beğenmeye eğilimli olduğu belirtiliyor.

 

Anketlere göre; eğer hedef kitleniz erkekler ise kaçınmanız gereken renkler mor, turuncu ve kahverengi. Bunun yerine geleneksel algıda erkeklikle ilişkilendirilen mavi, yeşil ve siyah renklere ağırlık vermeniz öneriliyor.

 

Call-to-action (CTA) renkleri

Sosyolojik farklılıkların ötesinde, testlerle desteklenen bir başka iddia da, en yüksek dönüşüm oranına sahip renklerin, aslında en çok “gözümüze batan” renkler olduğu yönünde. CTA gibi dönüşüm elemanlarının dikkat çekicilik olma amacı taşıdığı düşünüldüğünde, bu iddia akla yatkın görünüyor. Buna göre ziyaretçileri etkileşime çağıran renkler kırmızı, yeşil, turuncu ve sarı. Siyah, gri, kahverengi veya mor gibi koyu renklerin ise, parlak renklere göre çok daha düşük dönüşüm oranına sahip olduğu söyleniyor.

 

Renkler e-ticarette dönüşüm oranlarını artırmaya yardımcı olacak etkili birer araç olabilecekleri gibi, aynı zamanda geniş bir uzmanlık alanı. E-ticaret ile ilgili uzmanlık gerektiren tüm alanlarda, Türkiye’nin e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft yanınızda. E-ticaret sitenizde zengin tema ve renk seçenekleri de sunan IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri ile tanışmak için ilk adımızı bugünden atın ve demo hesabınızı oluşturarak işinizi internete taşıyın.

 

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)